מערכת COL
|
יום י"ז תשרי ה׳תשפ״ו
09.10.2025
עוגיות "בולו" שכל בית צריך להכיר: יפות, קריספיות וטעימות
עוגיות בולו מיתולוגיות שמגיעות מהבית של סבתא שלי. הן מזמן כבר לא רק נאכלות שם. נם נהדרות לאירוח, הולכות מצוין לצד קפה או תה. יפות, קריספיות וטעימות - בולו אמיתי שכל בית צריך להכיר | מאת נחמה בן עגו.
עוגיות הבולו
מצרכים:
(להכניס לפי הסדר)
• 3 ביצים
• 1 וחצי כוס סוכר
• ¾ כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
• 1 כוס שמן
• ½ כוס צימוקים
• ½ כוס שקדים (מומלץ קלופים)
• חפיסת שוקולד מריר חתוכה גס (כל קובייה לכ־3 חתיכות)
• 600 גרם קמח + כף אבקת אפייה
אופן הכנה:
1. לערבב את כל המצרכים לפי הסדר עד לקבלת בצק אחיד.
2. הבצק מעט דביק – לכן לעבוד עם מעט שמן על הידיים ועל משטח העבודה.
3. לחלק את הבצק ל־3 חלקים וליצור מכל חלק נקניק בעובי של עוגייה.
4. לחרוץ מעל שתי וערב ולפזר מעט סוכר.
5. לאפות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־40 דקות, עד שהבולו משחים.
6. להמתין לקירור מוחלט ולפרוס לפרוסות בעובי אצבע.
7. לפזר את הפרוסות בתבנית ולאפות שוב כרבע שעה, עד להשחמה וקריספיות (אפשר להפוך באמצע אם נדרש).
הערה:
יש שאוהבים את העוגיות גם בלי שלב האפייה הנוסף – כך הן נשארות רכות ונימוחות.
כדאי לנסות גם וגם, ולגלות אם אתם טיפוס של בולו מקורי לטבול בקפה או שאתם מתחברים לגרסה הרכה יותר☕
נחמה בן עגו משתפת בטיפים ומתכונים ליעילות וקלילות במטבח, ומומחית בכתיבת תפריטים מותאמים אישית למשפחות.
מוזמנים לעקוב גם בסטטוס 054-8369184 ובאינסטגרם Nechama.benagou
הוסף תגובה
0 תגובות
מאפשרים לכם לקבל