מערכת COL | יום י' אב ה׳תשפ״ה 04.08.2025

קל להכנה והילדים יאהבו: עוגיות שוקולד ציפס קריספיות במיוחד

עם הכניסה לבין הזמנים: מתכון קל להכנה של עוגיות שוקולד ציפה קריספיות במיוחד, שהילדים לא יפסיקו לאכול בין ארוחה לארוחה | בהגשת נחמה בן עגו
קל להכנה והילדים יאהבו: עוגיות שוקולד ציפס קריספיות במיוחד
צילום: באדיבות המצלם

מצרכים

150 גרם שוקולד קצוץ (חותכים בסכין דק ולא מידי) 
125 גרם סוכר חום (קריטי למרקם, לא לוותר) 
125 גרם סוכר לבן
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות/כוס שמן (180 גרם שמן) 
ביצה 1
כף סוכר וניל/תמצית וניל
כפית סודה לשתיה
קורט מלח
300 גרם קמח מנופה (מעבר לכשרות, חשוב מנופה דווקא כי הוא אווירירי)

אופן הכנה: 
> במיקסר, לערבב טוב סוכרים, חמאה/שמן, וניל, מלח וסודה לשתיה
> להוסיף את הביצה ולהקציף היטב פעם נוספת
> את הקמח נוסיף ב-2 חלקים, בכל פעם חצי כמות. נערבב עד כדי הטמעה ולא יותר (עדיף אפילו עם כף עץ ולא עם המיקסר).
> כשמגיעים לתערובת אחידה להוסיף את השוקולד ולערבב קלות.

> לחמם תנור על 180 מעלות. 

> לכדרר כדורים קטנים ומעט למעוך אותם על תבנית.
> להכניס לתנור למשך 8-10 דק, עד שמזהיב מסביב ובאמצע עוד רך.
> לתת להם להתקרר ורק אח״כ לאכסן.
> נשמר כמה ימים בקופסה סגורה, או בכיף לשמור במקפיא.

נחמה בן עגו משתפת בטיפים ליעילות וקלילות במטבח ומומחית בכתיבת תפריטים מותאמים אישית למשפחות.
מוזמנים לעקוב גם בסטטוס 054-8369184 ובאינסטגרם Nechama.benagou

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.