









קל להכנה והילדים יאהבו: עוגיות שוקולד ציפס קריספיות במיוחד

מצרכים
150 גרם שוקולד קצוץ (חותכים בסכין דק ולא מידי)
125 גרם סוכר חום (קריטי למרקם, לא לוותר)
125 גרם סוכר לבן
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות/כוס שמן (180 גרם שמן)
ביצה 1
כף סוכר וניל/תמצית וניל
כפית סודה לשתיה
קורט מלח
300 גרם קמח מנופה (מעבר לכשרות, חשוב מנופה דווקא כי הוא אווירירי)
אופן הכנה:
> במיקסר, לערבב טוב סוכרים, חמאה/שמן, וניל, מלח וסודה לשתיה
> להוסיף את הביצה ולהקציף היטב פעם נוספת
> את הקמח נוסיף ב-2 חלקים, בכל פעם חצי כמות. נערבב עד כדי הטמעה ולא יותר (עדיף אפילו עם כף עץ ולא עם המיקסר).
> כשמגיעים לתערובת אחידה להוסיף את השוקולד ולערבב קלות.
> לחמם תנור על 180 מעלות.
> לכדרר כדורים קטנים ומעט למעוך אותם על תבנית.
> להכניס לתנור למשך 8-10 דק, עד שמזהיב מסביב ובאמצע עוד רך.
> לתת להם להתקרר ורק אח״כ לאכסן.
> נשמר כמה ימים בקופסה סגורה, או בכיף לשמור במקפיא.
נחמה בן עגו משתפת בטיפים ליעילות וקלילות במטבח ומומחית בכתיבת תפריטים מותאמים אישית למשפחות.
מוזמנים לעקוב גם בסטטוס 054-8369184 ובאינסטגרם Nechama.benagou
