מערכת COL
|
יום כ"ה תשרי ה׳תשע״ו
08.10.2015
מטבח אסייתי איכותי. תנסו את זה בבית ● מתכון מסביב לעולם
בסימן "אחרי החגים" שמח, אנו מביאים לכם השבוע במדור שלושה מתכונים מדליקים היישר מהמטבח האסייתי ● מתכונים פשוטים וקלילים שגם ילדים אוהבים: חזה עוף עם אורז מטוגן וירקות, כנפיים צלויים ברוטב ברביקיו ופרחי כרובית אפויים בצ'ילי מתוק ● המתכונים המלאים ואופני ההכנה מטבח אסייתי איכותי
מאת שלומית
חומרים:
חזה עוף עם אורז מטוגן וירקות
המוצרים:
● 1 כוס אורז בוסמטי
● עוף נקי מעור ושומן וחתוך לרצועות
● 3 כפות סויה
● כף טרייאקי
● 1 כרישה חתוכה לטבעות דקות (החלק הלבן בלבד)
● 3 ביצים טרופות
● 2 גזרים מקולפים וחתוכים לגפרורים
● 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
● חופן נבטי שעועית
● 5 כפות שמן
● קורט מלח
אופן ההכנה:
הכנת האורז:
מחממים סיר כבד על להבה גבוהה ויוצקים 2 כפות שמן. מוסיפים לסיר את האורז ומתבלים עם המלח ומערבבים. יוצקים כוס וחצי מים חמים . מערבבים מהר ומכסים את הסיר עם מכסה.
מחלישים ללהבה נמוכה, ולא פותחים את הסיר במשך כ-15 דקות. בסיום מכבים את האש, פותחים את המכסה, ומערבבים בזהירות.
יוצקים את הביצים הטרופות לווק עם שמן חם ומערבבים, עד שהביצים הופכים לפיסות קטנות.
משרים את נתחי חזה העוף בסויה וטרייאקי, למשך כשעה אחת. מוסיפים את נתחי החזה לווק עם שמן חם, ומטגנים את הבשר, עד שיקבל גוון מעט זהוב.
עם כף מחוררת מוציאים את נתחי החזה מהווק, ומניחים בקערה עם נייר סופג.
מוסיפים לווק מעט שמן, ומחממים. מוסיפים לווק את הגזר והכרישה, ומקפיצים עד שהירקות מעט מתרככים. מחזירים לווק את נתחי החזה הצלויים, וכן את האורז.
מתבלים במעט סויה וטרייאקי ומערבבים היטב. מוסיפים את הבצל הירוק וכן את הנבטים. מערבבים ומגישים חם.
כנפיים צלויים ברוטב ברביקיו
חומרים לכנפיים:
● 10 יח' כנפי עוף
● 1 כף פפריקה מתוקה
● 1 כף קארי
● 1 כף אורגנו
● 1 כף טימין מיובש
לרוטב:
● 1 כוס קטשופ
● 1 כוס דבש או סילאן
● 1/2 כוס רוטב סויה
● מיץ לימון מלימון אחד סחוט
● 4 שיני שום כתושות
● 2 מקלות קינמון
● 5 גבעולי כוסברה קצוצים דק
● 1 פלפל חריף קצוץ וללא גרעינים
● 1 כפית פפריקה מתוקה
לקישוט:
עלי כוסברה / פטרוזיליה קצוצים דק
אופן ההכנה:
מערבבים את התבלינים ומורחים אותם על חלקי הכנף.
מסדרים את הכנפיים המתובלים בתבנית אפיה דקה ועל נייר אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות ולמשך כ- 15 דקות. הופכים את חלקי הכנפיים ואופים למשך 15 דקות נוספות.
מוציאים את הכנפיים מהתנור.
בסיר טיגון עמוק יוצקים שמן ומחממים. כשהשמן יגיע לטמפ' גבוהה, מטגנים את כנפי העוף למשך מספר דקות.
בסיר בישול קטן מכניסים את כל חומרי הרוטב. מבשלים על להבה גבוהה עד נק' רתיחה ותוך כדי ערבוב מתמיד. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15 דקות.
מוציאים הכנפיים מסיר הטיגון וטובלים ברוטב.
הגשה:
בכלי הגשה נאה מניחים את כנפי העוף. מפזרים מעל את עלי הכוסברה/ פטרוזיליה הקצוצים, והרוטב שנותר ומגישים.
כרובית אפויה ברוטב צ'ילי מתוק
חומרים:
● כרובית אחת בינונית שטופה ומפורקת לפרחים בלי הגזע
● חצי כוס קמח חומוס קלוי או קמח חומוס או כל קמח שיש לכם
● 1/2 כוס מים
● 2 שיני שום מעוכות
● חצי כפית פפריקה
● חצי כפית פלפל שחור
● חצי כפית מלח
● כף שמן זית
אופן ההכנה:
בתנור על חום גבוה- 200 מעלות.
מערבבים טוב טוב טוב את התבלינים עם הקמח והנוזלים עד שמתקבל מרקם של טחינה.
את פרחי הכרובית מעסים יפה יפה “בטחינה” הזאת.
משטחים נייר אפייה על תבנית ועליהם מניחים את פרחי הכרובית.
ואופים כחצי שעה.
מוציאים את פרחי הכרובית מהתנור ומסדרים על תבנית פשטידה קטנה וחסינת חום.
על הכרוביות יוצקים חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק ומחזירים לתנור למכת חום טובה לעשר דקות עד רבע שעה.
זהו זה.
חומרים:
חזה עוף עם אורז מטוגן וירקות
המוצרים:
● 1 כוס אורז בוסמטי
● עוף נקי מעור ושומן וחתוך לרצועות
● 3 כפות סויה
● כף טרייאקי
● 1 כרישה חתוכה לטבעות דקות (החלק הלבן בלבד)
● 3 ביצים טרופות
● 2 גזרים מקולפים וחתוכים לגפרורים
● 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
● חופן נבטי שעועית
● 5 כפות שמן
● קורט מלח
אופן ההכנה:
הכנת האורז:
מחממים סיר כבד על להבה גבוהה ויוצקים 2 כפות שמן. מוסיפים לסיר את האורז ומתבלים עם המלח ומערבבים. יוצקים כוס וחצי מים חמים . מערבבים מהר ומכסים את הסיר עם מכסה.
מחלישים ללהבה נמוכה, ולא פותחים את הסיר במשך כ-15 דקות. בסיום מכבים את האש, פותחים את המכסה, ומערבבים בזהירות.
יוצקים את הביצים הטרופות לווק עם שמן חם ומערבבים, עד שהביצים הופכים לפיסות קטנות.
משרים את נתחי חזה העוף בסויה וטרייאקי, למשך כשעה אחת. מוסיפים את נתחי החזה לווק עם שמן חם, ומטגנים את הבשר, עד שיקבל גוון מעט זהוב.
עם כף מחוררת מוציאים את נתחי החזה מהווק, ומניחים בקערה עם נייר סופג.
מוסיפים לווק מעט שמן, ומחממים. מוסיפים לווק את הגזר והכרישה, ומקפיצים עד שהירקות מעט מתרככים. מחזירים לווק את נתחי החזה הצלויים, וכן את האורז.
מתבלים במעט סויה וטרייאקי ומערבבים היטב. מוסיפים את הבצל הירוק וכן את הנבטים. מערבבים ומגישים חם.
כנפיים צלויים ברוטב ברביקיו
חומרים לכנפיים:
● 10 יח' כנפי עוף
● 1 כף פפריקה מתוקה
● 1 כף קארי
● 1 כף אורגנו
● 1 כף טימין מיובש
לרוטב:
● 1 כוס קטשופ
● 1 כוס דבש או סילאן
● 1/2 כוס רוטב סויה
● מיץ לימון מלימון אחד סחוט
● 4 שיני שום כתושות
● 2 מקלות קינמון
● 5 גבעולי כוסברה קצוצים דק
● 1 פלפל חריף קצוץ וללא גרעינים
● 1 כפית פפריקה מתוקה
לקישוט:
עלי כוסברה / פטרוזיליה קצוצים דק
אופן ההכנה:
מערבבים את התבלינים ומורחים אותם על חלקי הכנף.
מסדרים את הכנפיים המתובלים בתבנית אפיה דקה ועל נייר אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות ולמשך כ- 15 דקות. הופכים את חלקי הכנפיים ואופים למשך 15 דקות נוספות.
מוציאים את הכנפיים מהתנור.
בסיר טיגון עמוק יוצקים שמן ומחממים. כשהשמן יגיע לטמפ' גבוהה, מטגנים את כנפי העוף למשך מספר דקות.
בסיר בישול קטן מכניסים את כל חומרי הרוטב. מבשלים על להבה גבוהה עד נק' רתיחה ותוך כדי ערבוב מתמיד. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15 דקות.
מוציאים הכנפיים מסיר הטיגון וטובלים ברוטב.
הגשה:
בכלי הגשה נאה מניחים את כנפי העוף. מפזרים מעל את עלי הכוסברה/ פטרוזיליה הקצוצים, והרוטב שנותר ומגישים.
כרובית אפויה ברוטב צ'ילי מתוק
חומרים:
● כרובית אחת בינונית שטופה ומפורקת לפרחים בלי הגזע
● חצי כוס קמח חומוס קלוי או קמח חומוס או כל קמח שיש לכם
● 1/2 כוס מים
● 2 שיני שום מעוכות
● חצי כפית פפריקה
● חצי כפית פלפל שחור
● חצי כפית מלח
● כף שמן זית
אופן ההכנה:
בתנור על חום גבוה- 200 מעלות.
מערבבים טוב טוב טוב את התבלינים עם הקמח והנוזלים עד שמתקבל מרקם של טחינה.
את פרחי הכרובית מעסים יפה יפה “בטחינה” הזאת.
משטחים נייר אפייה על תבנית ועליהם מניחים את פרחי הכרובית.
ואופים כחצי שעה.
מוציאים את פרחי הכרובית מהתנור ומסדרים על תבנית פשטידה קטנה וחסינת חום.
על הכרוביות יוצקים חצי כוס רוטב צ’ילי מתוק ומחזירים לתנור למכת חום טובה לעשר דקות עד רבע שעה.
זהו זה.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות