מערכת COL | יום א' אדר א ה׳תשע״ו 10.02.2016

בימ"ש: כלה חב"דית ביטלה שידוך וחוייבה בעשרות אלפי ש"ח

בחורה חב"דית שביטלה שידוך לפני 4 שנים, חוייבה לשלם לחתנה עשרות אלפי שקלים לאחר שהחתן הזמין אולם, הזמנות, צלם, ודירה ● בית משפט השלום בירושלים קבע כי אמנם אין אוכפים על אדם להינשא, אולם הפרת הבטחת נישואין כמוה כהפרת חוזה מחייב המקנה עילת תביעה כנגד המפר, וחייב את הבחורה לשלם 75,000 ש"ח ● טור משפטי מאת עו"ד שרון גושן למאמר המלא ● מאמרים משפטיים נוספים במדור "חוק ומשפט" >>>
בימ
חופה. אילוסטרציה: אודליה ש ● משמאל: עו"ד שרון גושן

בחורה חב"דית באה בקשרי השידוכין בשעה טובה. לאחר מסיבת ה"ווארט", בחרו הצדדים אולם והחלו בהכנות לחתונה. השניים הזמינו אולם אירועים, הדפיסו הזמנות לחתונה, ואף רכשו חדר שינה, מכשירי חשמל ושולחן וכסאות. את רוב ההוצאות הכספיות שילם החתן, למעט השתתפות בתשלום לאולם בסך 6,400 ₪ ששילם אביה של הכלה.

שבועיים וחצי לפני החתונה הודיעה הכלה כי היא אינה רוצה להתחתן עמו. שלושה ימים לאחר מכן היא נעלמה, ואף אימה חיפשה אותה ולא מצאה אותה. החתונה בוטלה והחתן החליט להגיש תביעה כספית לבית המשפט על סך 157,810 ₪ בגין הפרת הבטחת נישואין.

הכלה טענה בכתב ההגנה כי היא ביטלה את החתונה לא ממש ברגע האחרון, וניסתה לתרץ את ביטול החתונה בשל גילוי אלימות מילולית ואפילו פיזית, שחוותה מצדו של החתן, אך לא הביאה בדל של ראיה לכך, והתכתובות בין הצדדים, מלמדות אחרת.

השופטת קבעה כי תצהיר הכלה ברובו שקרי ולא מהימן, והוא אינו עולה בקנה אחד עם עדויות שנשמעו מפי אנשים שונים.

"נראה כי כל שניסתה הכלה לעשות מרגע שגמלה בה ההחלטה שלא להינשא, הוא לחפש הצדקה שתאפשר לה להתחמק מאחריות להוצאות שהוציא בגין החתונה", כתבה השופטת. "אין אוכפים על אדם להינשא אולם הפרת הבטחת נישואין כמוה כהפרת חוזה מחייב המקנה עילת תביעה כנגד המפר. הנפגע רשאי לתבוע השבה, פיצוי בגין נזקים ממוניים ולא ממוניים שנגרמו לו בעקבות אותה הפרת הבטחה להינשא".

החתן הצליח להקטין חלק מהנזק, שוכרים נכנסו לדירה במקום הזוג והוא קיבל זיכוי חלקי על המקדמה ששילם, אותו הדבר לגבי אולם האירועים שהזמנתו בוטלה, רהיטים ומכשירי חשמל מומשו על ידי אחרים.

השופטת קיבלה את התביעה הכספית בחלקה. סכום למתווך בסך 5,800 ₪, קבעה השופטת כי סכום זה טרם שולם והצדדים בהליך משפטי. כמו כן לא הכירה השופטת  בנזק שמקורו בטיסה שטס החתן לחו"ל בסך 5,400 ש"ח.

לעניין רכיב הפיצוי בגין עוגמת נפש, קבע השופטת כי "כל אחד מהצדדים שיקם חייו והוא חובק ילד, כך שהחשש של מפגיעה בסיכוייו של החתן להינשא לא התממש. "צריך לדעת גם להרפות ולהתקדם הלאה בחיים", כתבה השופטת, "ולכן הסכום שאפסוק אין לי ספק שאין בו כדי להביא לפיצוי בגין עוגמת הנפש שחש התובע שלפני, אלא מהווה אישור לעצם הפגיעה שחש".

לסיכום פסקה השופטת סך של 53,000 ₪ בגין נזקיו הממוניים, וסך נוסף של 7,000 ₪ בגין נזק לא ממוני. בנוסף חייבה את הכלה לשאת בהוצאות משפט (לרבות זימון עדים) ואגרת בית משפט בסך כולל של 5,000 ₪ וכן בשכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק. התשלומים ישולמו ב-5 תשלומים חודשיים שווים.

הכותב לא ייצג בתיק

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.