מערכת COL | יום ט"ו כסלו ה׳תשע״ו 27.11.2015

מתכון מיוחד לקוקילידה ביתית

כמידי שבוע, אנו מתכבדים להגיש מתכון מיוחד. והשבוע: מתכון מיוחד לקוקילידה ביתית. תנסו את זה בבית  מתכון מיוחד לקוקילידה ביתית
מתכון מיוחד לקוקילידה ביתית
מאת שלומית

לעוגיות שוקולד – פקאן
 
● 100 גרם חמאה רכה
● 100 גרם סוכר
● 50 גרם סוכר חום כהה
● 1/2 כפית מלח
● 1 ביצה L
● 1 חלמון
● 1/2 כפית תמצית וניל
● 180 גרם קמח לבן
● 1/2 כפית סודה לשתיה
● 1/2 כפית אבקת אפייה
● 60 גרם קקאו כהה
● 50 גרם פקאן טבעי קצוץ גס
● 50 גרם שוקולד צ'יפס לבן

לגלידת וניל – רום:
● 500 מ"ל שמנת מתוקה
● 250 מ"ל חלב
● גרגרים מחצי מקל וניל
● 150 גרם סוכר
● 7 חלמונים מביצים מספר 2
● 2 כפות רום (משקה, לא תמצית)

אופן ההכנה:
1.מתחילים עם הגלידה; בסיר קטן מניחים שמנת מתוקה, חלב ווניל ומביאים לסף רתיחה. בקערה קטנה טורפים יחד חלמונים וסוכר בעזרת מטרפה ידנית, עד שהתערובת מבהירה מעט.

2.את תערובת החלב מסננים, ועושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים: מוזגים כשליש מכמות החלב על החלמונים וטורפים במרץ, לאחר מכן ניתן להוסיף את שארית החלב לחלמונים וטורפים שוב.

3.מעבירים את התערובת שהתקבלה בחזרה לסיר, ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד בעזרת מרית או כף עץ. התערובת מוכנה כאשר היא סמיכה מספיק ומכסה את כף העץ או המרית ולא נוזלית מידי.

4. מקררים לחלוטין את קרם האנגלייז ומוסיפים רק כשהוא קר את הרום בערבוב מהיר.

5. לאחר שהתערובת קרה, אפשר להעביר אותה לתבנית די שטוחה מרופדת בניילון נצמד (שיהיה קל לשלוף לאחר מכן את הגלידה הקפואה). מקפיאים כחצי שעה, וטורפים בעזרת מטרפה את התערובת (שהתחילה כבר לקפוא). ממשיכים לעשות את זה עוד שלוש – ארבע פעמים נוספות. לאחר מכן הניחו לגלידה לקפוא לחלוטין בתבנית.

6. בינתיים מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-170 מעלות.

7. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה, שני סוגי סוכר ומלח. מעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת אוורירית למדי. מנקים היטב את התערובת מדפנות הקערה בעזרת מרית ומוסיפים את הביצה, החלמון והוניל. ממשיכים לעבד יחד עד שהתערובת אחידה.

8. מוסיפים את הקמח, סודה לשתיה, אבקת אפייה והקקאו ומעבדים רק עד שמתחיל להיווצר בצק. בשלב זה מוסיפים את הפקאנים והשוקולד הלבן ומעבדים ממש עד שמתקבל גוש בצק ולא יותר מזה.

9. בעזרת 2 כפיות יוצרים תלוליות שוות בגודלן ובמרווחים, ומשטחים את העוגיות מעט בעזרת הידיים (העוגיות עוד ישתטחו במהלך האפייה).

10.אופים כ12-14 דק', עד שהעוגיות יציבות למדי, המרכז עדיין יכול להיות קצת רך, אבל הוא עוד יתייצב במהלך הצינון.

11. הרכבת הקוקילידה: מוציאים את הגלידה שהקפאנו בתוך תבנית שטוחה מרופדת בניילון נצמד, וקורצים עיגולים בקוטר של העוגיות שלנו (משהו כמו 4-5 סמ'). בשלב הזה צריך לעבוד די מהר. בין כל שתי עוגיות מניחים עיגול גלידה וסוגרים לסנדוויץ'.

12. שומרים בפריזר את הקוקילידות המוכנות בתוך קופסא אטומה. בגלל שהגלידה לא מאוד רכה, מומלץ להוציא את הקוקילידות כחמש דקות לפני ההגשה, על מנת שהגלידה תתרכך מעט.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.