משרד הבריאות ממליץ: בשר מעובד - רק פעם בחודש
לאחר האזהרה של ארגון הבריאות בעולמי, שהכריז כי צריכת בשר מעובד ובשר אדום מגבירה את הסיכון לחלות בסרטן - משרד הבריאות בישראל מפרסם המלצות מעודכנות לציבור.
במשרד הבריאות ממליצים להגביל את כמות הבשר המעובד (נקניקיות, נקניקים, המבורגרים, שניצלים מעובדים ועוד) שנצרכת על ידי האוכלוסייה, ובעיקר בקרב ילדים, לפעם אחת בחודש.
עוד ממליצים במשרד הבריאות, לגוון את מקורות החלבון ולהעשיר לפחות פעמיים בשבוע את החלבונים בחלבונים מהצומח כגון קטניות ודגנים מלאים (עדשים, אפונה, חומוס, פול, שעועית, לוביה ועוד)
על פי ההמלצה, ניתן לאכול בשר ממקורות שונים כמו עוף, דגים ובקר דלי שומן, וכמו כן מציינים כי לא חייבים לאכול בשר מדי יום. כמו כן ממליצים במשרד הבריאות לגוון את התזונה ולהגדיל את הצריכה של מזון טבעי כמו פירות, ירקות, קטניות, דגנים מלאים, לחם מדגן מלא ומוצרי חלב דלי שומן.
מה זה "בשר מעובד"?
המושג בשר מעובד כולל כל בשר שעבר שינוי בתהליכי המלחה, אשפרה (שימור), עישון, תסיסה או תהליכים אחרים שנועדו לשפר את הטעם או המרקם ולאפשר שימור לאורך זמן. לא מדובר רק בבשר בקר אלא גם כבש, הודו ועוף. בשר אדום סווג על ידי הארגון הבין לאומי למחקר הסרטן כ"עלול לגרום לסרטן בבני אדם".
סכנת ה"שחיטה השחורה"
הרב שלמה בניזרי הבוקר בתכנית של מוטי לביא ב'קול ברמה', הגיב על הדו"ח ואמר: "הבעיה של "השחיטה השחורה" (בשר נבילות וטריפות) שמגיעה מהשטחים, ומובלת גם בתנאים לא מתאימים - מסוכנת הרבה יותר. לפי הנתונים שנחשפתי אליהם בעבר, אחוזים גבוהים מהבשר שמגיע למסעדות בארץ – מקורם בשחיטה שחורה, שמהווה סכנה גדולה לציבור".
בכל שנה נתפסים טונות של בשר משחיטה שחורה ע"י יחידת הפיצו"ח של משרד הבריאות – בדרכו למסעדות בארץ, ה"י.