מערכת COL
|
יום ד' תשרי ה׳תשע״ו
17.09.2015
מתכונים שווים עם תפוחי עץ ● מתכון מסביב לעולם
התחלנו כבר את חודש החגים על רגל ימין ועם תפוח בדבש. השבוע במדור הבאנו לכם שלושה מתכונים מעולים המשלבים תפוחים; עוף עם תפוחי עץ בשקית קוקי, כבדי עוף בתפוחי עץ, יין ודבש ומתכון לפאי תפוחי עץ משובח מתכונים עם תפוחי עץ
מאת שלומית
עוף עם תפוחי עץ בשקית קוקי
מצרכים:
3 כרעי עוף מופרדות
3 תפוחי עץ מזן גרנד סמיט
בצל גדול קצוץ
מעט שמן קנולה
למשרה:
2 כפות סילאן
3 כפות סויה
3 כפות צ'ילי מתוק
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מניחים את כרעי העוף בקערה.
קולפים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומוסיפים לקערה עם כרעי העוף.
בינתיים מחממים מעט שמן קנולה במחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא מזהיב קלות ומוסיפים לקערה עם העוף והתפוחים.
מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מוסיפים לקערה, מערבבים ומעסים היטב את הכרעיים.
מכניסים את הכל לתוך שקית קוקי וסוגרים עם הסגר המצורף.
מניחים על תבנית אפייה ואופים במשך כשעה עד שהעוף משחים והתפוחים מתרככים.
פותחים את הסגר בזהירות ומגישים חם.
כבדי עוף בתפוחי עץ, יין ודבש
מרכיבים
1 ק"ג כבדי עוף צלויים קל
4 תפוחי עץ גראנד קלופים ופרוסים לפרוסות של 2 מ"מ
שמן קנולה
חצי כוס יין אדום (יבש )
2 כפות מלאות דבש
אופן ההכנה:
בכלי נפרד, מביאים לרתיחה במשך 5 דקות את היין והדבש, תוך בחישה. מניחים בצד.
במחבת רחבה מטגנים את פרוסות תפוחי העץ עד להזהבה, משני הצדדים, עד לשקיפות והזהבה, ומניחים בצלחת נפרדת עד שמסיימים לטגן את כל הפרוסות.
על הכמות האחרונה של פרוסות התפוחים מסדרים יפה את כבדי העוף, מוסיפים מעליהם את פרוסות התפוחים שבצלחת ומוזגים מעל באופן שווה את רוטב היין והדבש שהכנו מראש.
לנער את המחבת כך שהרוטב יגיע לכל הכבדים, להפוך אותם בזהירות ולנער את המחבת שוב. אחרי 5-10 דקות להסיר מהאש ולהגיש.
להגשה – אפשר להגיש בתוספת פירה תפוחי-אדמה, או אורז לבן.
פאי תפוחי עץ
לבצק
150 גרם מרגרינה
1 ביצה
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סוכר וניל
2 כוסות קמח
1 כוס מיץ תפוזים
1 כף גרדת תפוז
למילוי
שמונה תפוחי עץ קלופים ומגורענים פרוסים דק
200 גרם ריבת משמשים
8 עוגיות פתי בר
1 כף קינמון
1/4 כוס צימוקים מושרים בברנדי
4 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את מצרכי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
2. מחלקים את הבצק שהוכן לשני כדורים שווים ומרדדים כדור אחד לתוך תבנית פאי משומנת ומרפדים את התבנית בבצק המרודד.
3. מורחים ריבת משמשים ומסדרים את פרוסות תפוח העץ.
4. מפזרים את עוגיות הפתי בר, סוכר וקינמון מעל תפוחי העץ.
5. מרדדים את כדור הבצק השני לצורה מרובעת וחותכים לרצועות.
6. מניחים את רצועות הבצק על תפוחי העץ בצורת שתי וערב.
7. אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-45 דקות עד להזהבת הבצק.
עוף עם תפוחי עץ בשקית קוקי
מצרכים:
3 כרעי עוף מופרדות
3 תפוחי עץ מזן גרנד סמיט
בצל גדול קצוץ
מעט שמן קנולה
למשרה:
2 כפות סילאן
3 כפות סויה
3 כפות צ'ילי מתוק
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מניחים את כרעי העוף בקערה.
קולפים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומוסיפים לקערה עם כרעי העוף.
בינתיים מחממים מעט שמן קנולה במחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא מזהיב קלות ומוסיפים לקערה עם העוף והתפוחים.
מערבבים יחד את כל חומרי המשרה, מוסיפים לקערה, מערבבים ומעסים היטב את הכרעיים.
מכניסים את הכל לתוך שקית קוקי וסוגרים עם הסגר המצורף.
מניחים על תבנית אפייה ואופים במשך כשעה עד שהעוף משחים והתפוחים מתרככים.
פותחים את הסגר בזהירות ומגישים חם.
כבדי עוף בתפוחי עץ, יין ודבש
מרכיבים
1 ק"ג כבדי עוף צלויים קל
4 תפוחי עץ גראנד קלופים ופרוסים לפרוסות של 2 מ"מ
שמן קנולה
חצי כוס יין אדום (יבש )
2 כפות מלאות דבש
אופן ההכנה:
בכלי נפרד, מביאים לרתיחה במשך 5 דקות את היין והדבש, תוך בחישה. מניחים בצד.
במחבת רחבה מטגנים את פרוסות תפוחי העץ עד להזהבה, משני הצדדים, עד לשקיפות והזהבה, ומניחים בצלחת נפרדת עד שמסיימים לטגן את כל הפרוסות.
על הכמות האחרונה של פרוסות התפוחים מסדרים יפה את כבדי העוף, מוסיפים מעליהם את פרוסות התפוחים שבצלחת ומוזגים מעל באופן שווה את רוטב היין והדבש שהכנו מראש.
לנער את המחבת כך שהרוטב יגיע לכל הכבדים, להפוך אותם בזהירות ולנער את המחבת שוב. אחרי 5-10 דקות להסיר מהאש ולהגיש.
להגשה – אפשר להגיש בתוספת פירה תפוחי-אדמה, או אורז לבן.
פאי תפוחי עץ
לבצק
150 גרם מרגרינה
1 ביצה
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סוכר וניל
2 כוסות קמח
1 כוס מיץ תפוזים
1 כף גרדת תפוז
למילוי
שמונה תפוחי עץ קלופים ומגורענים פרוסים דק
200 גרם ריבת משמשים
8 עוגיות פתי בר
1 כף קינמון
1/4 כוס צימוקים מושרים בברנדי
4 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את מצרכי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
2. מחלקים את הבצק שהוכן לשני כדורים שווים ומרדדים כדור אחד לתוך תבנית פאי משומנת ומרפדים את התבנית בבצק המרודד.
3. מורחים ריבת משמשים ומסדרים את פרוסות תפוח העץ.
4. מפזרים את עוגיות הפתי בר, סוכר וקינמון מעל תפוחי העץ.
5. מרדדים את כדור הבצק השני לצורה מרובעת וחותכים לרצועות.
6. מניחים את רצועות הבצק על תפוחי העץ בצורת שתי וערב.
7. אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-45 דקות עד להזהבת הבצק.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות