מערכת COL | יום ו' חשוון ה׳תשע״ה 30.10.2014

מתכונים ביתיים למשקאות חמים ● מתכון מסביב לעולם

התחיל כבר להחשיך מוקדם ובשעות הערב ישנם עכבות של צינת חורף ● זה בדיוק הזמן לשבת עם המשפחה בבית על כוס משקה חם ● בפנים: ארבעה מתכונים מעולים למשקאות חמים תוצרת בית: משקה אלפחורס, סחלב חם, שוקולטה ומשקה צ'אי שוקולד לבן משובח! ● תרתיחו קומקום וכנסו לכתבה המלאה  מתכונים למשקאות חמים
מתכונים ביתיים למשקאות חמים ● מתכון מסביב לעולם
(צילום: מנדי הכטמן, COL)
מאת שלומית

משקה אלפחורס (הכמויות למנה אחת)

מצרכים למתכון:

● ריבת חלב - כף גדושה.
● חלב 3% - 200 מ"ל
● קוקוס טחון - כף שטוחה

אופן ההכנה:
1. ראשית, קולים את הקוקוס במחבת טפלון ללא שמן עד שמשחים.
2. מצננים את הקוקוס הקלוי בצד.
3. מקציפים את החלב בעזרת מכשיר הקצפה.
4. מחממים את החלב המוקצף במיקרוגל עד שמבחינים שהוא מתחיל לעלות.
5. את ממרח ריבת החלב מוסיפים בתחתית כוס זכוכית למשקה חם, מעליו שופכים את החלב החם שחומם במיקרוגל ומלמעלה מפזרים את פתיתי הקוקוס הקלוי.

לרוויה!

סחלב חם

מצרכים למתכון (2 מנות)

חלב 3% - 2 » כוס - סה"כ (480 מ"ל)
סוכר וניל - 2 » שקיות
קורנפלור - 3 » כפיות גדושות.
סוכר - 2 » כפיות שטוחות - (כפית לכל כוס - או לפי הטעם האישי)
קינמון - כפית שטוחה, כחצי כפית לכל כוס.

אופן ההכנה:
1. לשים כוס וחצי חלב בקלחת על הגז ולהביא לרתיחה.
2. לחצי כוס החלב הקר שנשארה לנו להוסיף את 3 כפיות הקורנפלור הגדושות. לערבב היטב עד שהנוזל חלק וללא גושים.
3. כשהחלב כמעט רתח להוסיף את נוזל הקורנפלור לחלב החם תוך כדי בחישה, עד שהסחלב מסמיך.
4. להוריד מהאש ולהוסיף את סוכר הוניל והסוכר הרגיל לפי הטעם (לא כדאי להוסיף הרבה סוכר כי יש את סוכר הוניל).
5. לפזר מעט קינמון מעל.

לרוויה!

שקולטה (מתכון מאד לא דיאטטי :-)

המצרכים (למנה אחת):
חלב 1% - 3/4 » כוס
שמנת מתוקה 38% - 3 » כפות
תמצית וניל - כפית
שוקולד אגוזים - כפית
שוקולד מריר 40% - 8 קוביות.

אופן ההכנה:
1. להרתיח את החלב עם השמנת, להוסיף תמצית וניל ולהוריד מהאש.
2. בהדרגה להוסיף את השוקולד ולבחוש עד שהוא נמס לגמרי ואין גושים.
3. להחזיר לאש ולחמם על אש נמוכה בערך 2 דקות.
4. למזוג לכוס, להוסיף כפית שוקולד אגוזים, לערבב ולשתות.

לרוויה!

משקה צ'אי שוקולד משובח!

מצרכים (5 מנות):
שוקולד לבן - 4 » אריזות
תה צ`אי מסאלה - 4 » יחידות
חלב 3% - כוס רגילה (300 מ"ל)
מים - 3 » כוסות רגילות

אופן ההכנה:
יש להרתיח בסיר את החלב וכאשר החלב רותח להוסיף לו את השוקולד ולערבב היטב עד שהשוקולד נמס.

בקנקן גדול מרתיחים את המים יחד עם שקיות התה צ`אי, שהתה רותח יש להוציא את השקיות תה ולשפוך לבפנים את השוקולד עם החלב לערבב ולהגיש מיד.

לרוויה!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.