מערכת COL | יום כ"ד ניסן ה׳תשע״ד 24.04.2014

מזרח ומערב נפגשים למצברייט ומופלטות ● מתכון מסביב לעולם

אז פסח עבר, הספקנו כבר לאחל 'א גוטן בוידעם' לכל הכלים ששימשו אותנו נאמנה במשך החג ולהעלות אותם למשמרת עד לשנה הבאה ● אך יש ביננו כאלו שמתקשים להיפרד מהחג עתיר האווירה הזה, אז בדיוק בשבילכם, מדור 'מתכון מסביב לעולם' יצא וחיפש מתכונים שמורים ומסורתיים ל-2 מאכלים הקשורים בפסח, אך כאלו שנאכלים דווקא אחריו בפנים: מתכונים למצעברייט ומופלטות
מזרח ומערב נפגשים למצברייט ומופלטות ● מתכון מסביב לעולם
מצברייט. תנסו את זה בבית
מאת שלומית

אז פסח עבר, הספקנו כבר לאחל 'א גוטן בוידעם' לכל הכלים ששימשו אותנו נאמנה במשך החג ולהעלות אותם למשמרת עד לשנה הבאה. אך יש ביננו כאלו שמתקשים להיפרד מהחג עתיר האווירה הזה, אז בדיוק בשבילכם מדור 'מתכון מסביב לעולם' יצא וחיפש מתכונים שמורים ומסורתיים ל-2 מאכלים הקשורים בפסח, אך כאלו שנאכלים דווקא אחריו.

השבוע אנו מפגישים מזרח ומערב במתכון משובח למצברייט ומתכון סודי למופלטות.

מצברייט נוסח פולין

(למי מאיתנו שנותרו לו מצות מהחג.....)

מצרכים (למנה אחת, יש להכפיל לפי כמות הסועדים):

● 1 חלבון ביצה
● 2 כפות קמח מצה מפוררת לחתיכות קטנות מאוד ומעט שברים גדולים יותר.
● קורט מלח
● שמן לטיגון

ההכנה:
● 1. מקציפים את החלבון.
● 2. מקפלים לתוכו את הקמח והמלח בזהירות עד שהתערובת סמיכה ואפורה אך עדיין תפוחה.
● 3. מחממים מחבת עם מעט שמן, ויוצרים כדורים מהעיסה עם שתי כפות לתוך המחבת. מוודאים שהכדורים גבוהים ולא מעוכים.
● 4. מטגנים 2-3 דקות מכל צד, מגישים מיד.

הצעת הגשה: ניתן לפזר אבקת סוכר מעל.

מופלטות מרוקאיות

מרכיבים:
● 1 קילו קמח
● 1 כפית גדושה מלח
● 2.5 עד 3 כוסות מים
● 1 כוס שמן
● להגשה: חמאה, דבש, סירופ מתוק
● עוד להגשה: קצפת, גלידה ותותים

אופן ההכנה:
● מערבבים בקערה את הקמח והמלח.
● מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך יש להיזהר שאינו לא דביק.
● חותכים מהבצק כדורים בגודל ביצה.
● שמים את השמן בקערה וטובלים בו את כדורי הבצק.
● מניחים לכדורים לנוח בשמן לחצי שעה בטמפרטורת החדר.
● מחממים מחבת על אש בינונית נמוכה.
● משמנים היטב את משטח העבודה ומשטחים כל כדור בצק בידיים לעיגול דקיק ואחיד בצורת מופלטה.
● מניחים את המופלטה הראשונה על המחבת (אין צורך בשמן -כי הבצק משומן).
● כשהמופלטה מזהיבה, הופכים אותה לצד השני, ומיד מניחים עליה מופלטה נוספת.
● ממתינים חצי דקה והופכים את שתי המופלטות יחד, כך המופלטה החדשה על המחבת כלפי מטה.
● מניחים על הערמה עוד מופלטה חדשה, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד מופלטה מעל.
● ממשיכים כך עד שמצטברת ערמה של 12-10 מופלטות.
● למעשה מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (מלבד הראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול.
● אחרי כ- 20 מופלטות, אפשר להתחיל להגיש לאורחים ולפנות לנגלה הבאה.
● הכמות תספיק לכ- 40 מופלטות.
● מגישים את המופלטות עם דבש, חמאה, סירופ פשוט או סירופ מייפל.
● לילדים אפשר להגיש את המופלטות עם ממרח שוקולד.

בתאבון!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.