מערכת COL
|
יום כ"ג חשוון ה׳תשס״ה
07.11.2004
המינהל משיב לטענות: "אין בעיה בהתארגנות מוקדמת"
מנהל מינהל מקרקעי ישראל, יעקב אפרתי, הודף את הביקורת המוטחת בגוף אשר בראשו הוא עומד ומתייחס בראיון לעיתון 'הארץ' גם לפרוייקט 'לוי-יצחק' שנערך בכפר-חב"ד. "אם מישהו מתארגן ולא מממש אותה, זה לא אומר שזה לא מכרז. הרי בצורה כזו, כל פעם שמישהו יגיש הצעה בודדת למכרז, במחיר מינימום, תבטל את המכרז. זה נראה לך סביר?"
"בכל יישוב קטן מתארגנים. אם הם התארגנו, מה הבעיה לארגן שתי הצעות לכל קרקע? בסופו של דבר אני כמינהל רוצה לייצר ליישוב כמו כפר חב"ד פוטנציאל צמיחה בהתאם לריבוי הטבעי, ואם הם רוצים להשאיר את הצביון הייחודי שלהם, אני צריך לאפשר להם זאת. כך אני עושה בכל מקום בו יש אוכלוסייה הומוגנית שרוצה לשמור על הצביון שלה".
הראיון ב'כתבה מלאה'
יעקב אפרתי. צילום: אייל ורשבסקי / באובאו
המכרז שניהלתם לפני כ-3 שבועות בכפר חב"ד לא היה מכרז במובן הרגיל של המלה, כי לכל מגרש הוגשה הצעה אחת בלבד.
"לפני המכרז בחנו את העניין והגדרנו את פוטנציאל הביקושים בכפר בכ-20 אלף תושבים, שהם אוכלוסיית חב"ד במדינה. לא מדובר בביקושים כל כך קטנים".
בפועל עולה חשש כאילו הם התארגנו מראש.
"בכל יישוב קטן מתארגנים. אם הם התארגנו, מה הבעיה לארגן שתי הצעות לכל קרקע? בסופו של דבר אני כמינהל רוצה לייצר ליישוב כמו כפר חב"ד פוטנציאל צמיחה בהתאם לריבוי הטבעי, ואם הם רוצים להשאיר את הצביון הייחודי שלהם, אני צריך לאפשר להם זאת. כך אני עושה בכפר קמה, במצפה הררית, ובכל מקום בו יש אוכלוסייה הומוגנית שרוצה לשמור על הצביון שלה".
תוצאות המכרז מעוררות חשד שהן היו ידועות מראש, ולכן מה שקרה בפועל היה הליך של מכירה במחירי מינימום.
"לא. היה כאן מכרז. במכרז אתה פותח אופציה. אם מישהו מתארגן ולא מממש אותה, זה לא אומר שזה לא מכרז. הרי בצורה כזו, כל פעם שמישהו יגיש הצעה בודדת למכרז, במחיר מינימום, תבטל את המכרז. זה נראה לך סביר?"
כפר חב"ד - ממעוף הציפור
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות