מערכת COL | יום ט"ו חשוון ה׳תשע״ג 31.10.2012

ההזדמנות האחרונה לרכוש דירה בחריש (פ)

משפחות חסידי חב"ד רבות כבר הצטרפו וכך גם משפחות שלוחים מרחבי העולם. מדובר בהזדמנות כלכלית שאסור להחמיץ ובתנאים מעולים שמי יודע מתי יחזרו. אל תחמיצו את ההזדמנות – הצטרפו להצלחה ורכשו דירה בחריש. בפנים, כל התשובות לשאלות שכולם שואלים  לפרטים מלאים
ההזדמנות האחרונה לרכוש דירה בחריש (פ)

נותרו רק 4 ימים– הבטיחו עכשיו דירה משלכם בחריש!

הצטרפו עכשיו לפרויקט בכמה צעדים פשוטים:
1. שלחו מייל עם בקשת הצטרפות לקהילת חב"ד במסגרת קבוצת "לעבדך באמת" ל- bocharish@gmail.com
2. בבקשת ההצטרפות עליכם לציין את הפרטים הבאים: שם מלא של שני בני הזוג, מס' ת.ז. שלכם, שם הרב/המשפיע/ממליץ מקרב חב"ד ומס' הטלפון שלו, מקום הרישום לפרויקט המועדף על-ידכם (ראו אפשרויות בסעיף 7 להלן).
3. אחרי שנוודא כי אתם אכן חסידי חב"ד (בע"ה נעשה זאת במהירות), נשלח לכם אישור הרשמה לקהילה ונעביר אישור בהתאם למשרד בו בקשתם לחתום על החוזה.
4. עם קבלת אישור על קבלתכם לקהילה כנ"ל, שלמו את המקדמה באמצעות העברה בנקאית של לח-ן מס' 57244, סניף 475, בנק הפועלים – 012 והביאו אתכם אסמכתא מהבנק על ביצוע ההעברה במועד החתימה על החוזה. ניתן גם לשלם בשיק מזומן בעת החתימה.
5. הביאו אתכם לחתימה תעודות זהות (כולל ספח) של הרוכשים. מספיק שאחד הרוכשים יגיע לחתימה - לא חייבים את שני בני הזוג.
6. בעת החתימה על החוזה, ודאו היטב כי בראש הדף הראשון (החיצוני) של החוזה נכתב באופן בולט "קהילת חב"ד".
7. איפה חותמים על החוזה: ניתן לחתום על החוזה במשרד עו"ד משה סוויסה ברח' יהודה הנשיא 77, אלעד (הרחוב הראשי של אלעד). לא צריך לתאם פגישה - פשוט להגיע ולהצטרף. המשרד פועל מ-09:00 עד 21:00. מי שגר בצפון הארץ יכול לתאם מועד לחתימה על החוזה במשרד עו"ד רן שטורך בצפת. מי שנוח לו יותר לחתום בירושלים, יכול לתאם פגישה במשרד עו"ד בלטר, גוט, אלוני. התיאום מול רוית בטל' - 03-5111-120 .
8. אם אתם בחו"ל ורוצים להצטרף לפרויקט - הוראות בנפרד במייל זה להלן.
9. חשוב – אל תשכחו להצטרף לרשימת התפוצה של הקהילה, כדי לקבל את כל העידכונים והחדשות.

במידה ועדיין לא קראתם את חוברת המידע, בה מפורטים כל הפרטים הדרושים, ניתן להוריד אותה כאן.
תשובות לשאלות נפוצות (אבל קודם קראו את חוברת המידע):

שאלה: למה סכום המקדמה אצלכם הוא 50,000 ש"ח? בקבוצה אחרת בקשו פחות מזה.
תשובה: המקדמה הגבוהה יותר היא לא חסרון אלא יתרון של קבוצת "לעבדך באמת" על-פני קבוצות אחרות הנגשות למכרז. נסיון העבר בפרויקטים אחרים מלמד שכשהמקדמה שנתבקשה מהמצטרפים היתה נמוכה, לאחר הזכיה במכרז, כשצריך היה לשלם למדינה עבור הקרקע והפיתוח, הסתבר שלרבים מהמצטרפים לקבוצה אין את ההון העצמי הדרוש ורבים מהם פרשו מהקבוצה הזוכה. מצב זה גרם לכך שלחברי הקבוצה הנותרים לא היה מספיק כסף לשלם למדינה וכל הרכישה נתקעה, נגרמו עלויות גבוהות לרוכשים הנותרים וכו'.
כדי למנוע מצב כזה, נקבע מראש סכום מקדמה גבוה יחסית, המבטיח שלמצטרפים לקבוצת "לעבדך באמת" יש הון עצמי התחלתי, מבטיח את רצינות הצטרפותם, מבטיח את יכולת הקבוצה לשלם עבור הקרקע במועד לאחר הזכיה, ובקיצור יוצר קבוצת רוכשים חזקה ויציבה, לתועלת כל חבריה.
המקדמה מופקדת בחשבון נאמנות בו כל חסידי חב"ד המצטרפים לקבוצה מפקידים את המקדמה שלהם. הנאמן בחשבון זה הוא עוה"ד של הפרויקט. לעו"ד רן שטורך, הנמנה על חסידי חב"ד, נתנה גישה ישירה לחשבון הנאמנות ולמסמכיו, המאפשרת פיקוח נוסף.

שאלה:
מדוע מחירי הדירות בקבוצה שלכם זולים יותר משל יתר הקבוצות?
תשובה: קבוצת "לעבדך באמת" הוקמה על-ידי אברכים ולא על-ידי יזם למטרות רווח. המטרה מאחורי התארגנות זו היא פשוטה: מתן אפשרות לרכוש דירה במחיר הזול ביותר בכל קטגוריה. מאחר ואין יזם המצפה להרוויח מהפרויקט, המחירים באמת זולים והמארגנים עושים כל שביכולתם כדי להוזיל את העלויות עוד יותר, ככל שניתן מבלי לפגוע באיכות וטיב הבניה.

שימו לב שקבוצות מסוימות "משחקות" עם מחירי הדירות ומציגות כביכול מחירים זולים במיוחד. מאחר והמחיר הסופי תלוי בכמה גורמים כמו עלות הפיתוח, מענקים וכו', יש קבוצות המציגות בפרסומיהן מחירים הכוללים כבר את מלוא המענקים וההטבות, למרות שלא כל אחד זכאי לכל ההטבות הללו ולא ברור אם כולן תתקבלנה בפועל.

לעומת זאת, קבוצת "לעבדך באמת" פועלת בשקיפות מלאה, תמחור הדירות ברור לכל ומענקים והטבות, ככל שמצרף ספציפי יהיה זכאי להם, יפחיתו את המחיר הנקוב.

בנוסף, קבוצת "לעבדך באמת" סכמה את התנאים מול חברות הבניה שיבנו את הפרויקט. לכן כל העלויות, מלבד עלות הקרקע, כבר ידועות ומיד עם פרסום תוצאות המכרז, יוכל כל מצטרף לקבוצה לחתום על הסכם מול החברה הקבלנית, הכולל את המחיר הסופי לדירתו.

שאלה: מדוע בפרויקט של "לעבדך באמת" לא מציעים "דירות מעטפת" שכוללות אפשרות להרחבה של הדירה מבפנים בעתיד?
תשובה: לאחרונה פורסם כי יו"ר הוועדה המקומית לתכנון חריש, שבסמכותה להנפיק בפועל את אישורי הבנייה ואת אישורי איכלוס כל בניין בחריש (טופס 4), הוציא חוזר מיוחד בו הוא כותב, בשם הוועדה, כי בניה של דירות לא-גמורות (דירות מעטפת) בחריש אינה עונה על דרישות המכרז של משרד השיכון ולכן הוועדה מודיעה כי היא לא תוציא טופס 4 לבניינים שבהם דירות כאלו. אמנם עוה"ד של הקבוצה שמציעה דירות מסוג זה טוען כי אין הדבר נכון, אך מי רוצה לקחת על עצמו ועל עתיד משפחתו את הסיכון הזה?

שאלה: האם חסידי חב"ד יגורו בבניינים משלהם?
תשובה: עקרונית כן. כידוע, ניגשות מספר קבוצות למכרז על הקרקע ובמסגרתן היו מספר התארגנויות של חסידי חב"ד. לכן, יהיו ככל הנראה מספר שכונות נפרדות של חסידי חב"ד בחריש. המשפחות המצטרפות באמצעות קבוצת "לעבדך באמת" יגורו יחדיו באותם בניינים. יש מצטרפים (בעיקר משקיעים) שבקשו שהדירה שלהם לא תהיה בבניינים של חסידי חב"ד. אין כל מניעה לרכוש דירה במסגרת קהילת חב"ד שהצטרפה לקבוצת "לעבדך באמת" ושהדירה תהיה בבניינים אחרים (ובכך בכל זאת תחזקו את קהילת חב"ד). רק צריך לציין זאת על-גבי החוזה.

שאלה:
מה עומד מאחורי הפרסומים מהימים האחרונים בדבר ריחות רעים ובעיות זיהום אויר באזור חריש? האם יש אמת בדברים?

תשובה: נושא זה שהיה בו מעט אמת לפני שנים (ריח וכו' שהגיע עם הרוח מיצרני פחמים בשומרון), כשהחלו לתכנן את העיר חריש, עלה לכותרות כבר אז וטופל ביד קשה על-ידי משרדי הממשלה לסילוק המפגעים. כתוצאה מכך, זה זמן רב שאין כל בעיית ריח או זיהום אויר באזור חריש. כל אחד יכול לנסוע לחריש ולבדוק זאת בעצמו. אז מדוע פתאום בימים האחרונים חזרו פרסומים אלו בכל מקום? גורמים בעלי אינטרס למנוע את הצלחת אכלוס חריש, כדי להצליח לשווק לקהל החרדי והדתי קרקעות שלהם באזורים אחרים, עומדים כנראה מאחורי פרסומים אלו. 

שאלה: אלו הסכמות גובשו על-ידי נציגות קהילת חב"ד עם הועד של "לעבדך באמת" ועם חברת הניהול של הפרויקט?
תשובה: התנהל משא-ומתן עם הגורמים הנ"ל על-מנת להבטיח את זכויות קהילת חב"ד במסגרת הקבוצה הכללית. בין היתר, סוכמו הדברים הבאים: חסידי חב"ד יפקידו את המקדמה לחשבון נאמנות ספציפי, בו לעו"ד רן שטורך, מארגן קבוצת חב"ד במסגרת "לעבדך באמת" וחסיד חב"ד בעצמו, תהיה אפשרות גישה ומעקב אחר הפעולות המתבצעות בו והתנהלותו; סוכם כי הקצאת הקרקע לבנייני קהילת חב"ד תיעשה בהתייעצות עם נציגות הקהילה; הקצאת שטחים ומוסדות ציבור וכו' תיעשה לפי קריטריונים ידועים מראש, בשקיפות, באותם תנאים כמו לכל קהל אחר בקבוצה וללא אפליה ומשוא-פנים; הנהגתה הרוחנית של הקהילה תהא בידי רבנים מחב"ד בלבד, לפי בחירת הקהילה; ועדת האיכלוס של בנייני חב"ד תהיה נפרדת ועצמאית מועדת האיכלוס הכללית של הקבוצה, והרכבה יקבע על-ידי נציגות קהילת חב"ד; מקווה הנשים הקרוב לבנייני קהילת חב"ד יכלול לפחות בור טבילה אחד לפי שיטת חב"ד, באישור נציגות חב"ד (מלבד מקווה חב"ד לכל דבר שבע"ה יבנה אף הוא בחריש).

שאלה: איזה הון עצמי נדרש כדי להצטרף? איך יתבצעו התשלומים?
תשובה: כדי לקבל תשובה לשאלה הראשונה, אני מציע לכל משפחה להתייעץ עם יועץ משכנתאות.
כדאי לקחת בחשבון את החלטת נגיד בנק ישראל שפורסמה
אתמול. ראו גם כאן.
לגבי התשלומים, מעבר למקדמה ידרש כל מצטרף לשלם סכום נוסף לאחר הזכיה במכרז, לטובת תשלום הפיתוח על הקרקע למדינה והוצאות בגין הוצאת היתר בניה. לא ניתן כרגע לדעת את הסכום במדויק מאחר והוא תלוי במתחם בו יזכו במכרז, אך מדובר כנראה על כמה עשרות אלפי ש"ח נוספים על המקדמה שכבר שולמה. לאחר מכן, התשלומים עבור הבניה ייעשו באמצעות המשכנתא, לפי התקדמות הבניה.

שאלה: איך מקבלים משכנתא? האם הקבוצה תיקח משכנתא ביחד? האם זה מחייב אותי? האם אצטרך לשלם משכנתא במקביל לדמי השכירות עד שאקבל את הדירה בחריש?
תשובה: הקבוצה תשיג בע"ה מהבנקים את התנאים הטובים ביותר האפשריים ללקיחת משכנתא, בשל גודל הקבוצה המונה מאות רבות של מצטרפים. המטרה היא להגיע עם הבנק להסדר לפיו החזרי המשכנתא לבנק יחלו רק עם איכלוס הדירה, כך שלא יהיה צורך לשלם משכנתא במקביל לדמי שכירות, עד לאיכלוס הדירה. למרות זאת, נאמר לי כי לא תהיה חובה לקחת משכנתא דוקא עם הבנק שייבחר וכל אחד יוכל לקחת משכנתא עם הבנק שיבחר.

שאלה: האם אקבל בטחונות כנגד הכסף שאני משלם?
תשובה: המקדמה, כאמור, מוגנת בחשבון נאמנות של עוה"ד. לאחר הזכיה הכספים שישולמו ישמשו לרכישת הזכות בקרקע מהמדינה (זכות שלכאורה אפשר יהיה למכור, בכפוף לתנאי הסכם השותפות). לאחר מכן, בגין הכספים שישולמו עבור הבניה תינתן לך ערבות בנקאית כחוק על-ידי החברה הקבלנית הבונה את הבניין שלך.

שאלה: תוך כמה זמן אוכל להכנס לגור בדירה שלי?
תשובה: עקרונית, קשה לדעת במדויק, מאחר והדבר תלוי בגורמים שונים. עם זאת, הצפי הריאלי, כפי שנאמר לי על-ידי יודעי-דבר, הוא כשלוש שנים. המדינה נתנה תמריץ משמעותי להשלמת הבניה וקבלת טופס איכלוס בהקדם האפשרי. לכן, זה האינטרס של החברה הקבלנית ושל כל הרוכשים שכך באמת יהיה וכולם יעשו מן הסתם כל מאמץ לעמוד בכך ולקבל את התמריץ הממשלתי. ראו
כאן וכאן וכאן לפירוט נוסף בנושא זה ובנושא המענקים בכלל.

שאלה: אנחנו בחו"ל ורוצים לנצל את ההזדמנות לרכוש דירה בחריש. כיצד ניתן לעשות זאת?
תשובה: כדי להירשם מחו"ל, כל מה שצריך לעשות בשלב זה, זה לבצע העברה בנקאית של סכום המקדמה לח-ן מס' 57244, סניף 475, בנק הפועלים – 012 ולהמציא אסמכתא מהבנק על ביצוע ההעברה במועד החתימה על החוזה. כל נציג מטעמך יכול לחתום על החוזה בשמך. בשלב זה, מספיק שתתן לו יפוי כח פשוט (כמה שורות, אפשר בפקס, לא צריך נוטריוני או אצל עו"ד כרגע) לפיו אתה מיפה את כוחו (בציון שמו + ת.ז. שלו) לחתום בשמך (ובשם אשתך) (ציין שמות + ת.ז. זהות שלכם) על החוזה ועל נספחיו לצורך הצטרפות לקבוצת השיתוף "לעבדך באמת", במטרה לרכוש דירה בחריש. הנציג צריך להגיע עם צילום קריא של תעודות הזהות של הקונים כולל ספח לאחד המשרדים בהם ניתן לחתום על החוזה, כמפורט לעיל. לאחר הזכיה במכרז, כדי לחתום על הסכם רכישת הדירה מול החברה הקבלנית, תצטרכו לחתום על יפוי כח מסודר או להגיע לארץ לחתום בעצמכם.

בשאלות נוספות ולפרטים נוספים מומלץ לפנות לעוה"ד של הפרויקט, עו"ד משה סוויסה – 03-9089-115.

אפשר לפנות גם לעו"ד רן שטורך, מארגן קבוצת חב"ד: 054-4713-770 .
הזדרזו להירשם - כל מי שנרשם לקהילת חב"ד קודם – זוכה לבחור את דירתו בבנייני חב"ד קודם.

חשוב מאוד - הקפידו וודאו שבראש החוזה עליו אתם חותמים כתוב באופן בולט "קבוצת חב"ד".

נותרו רק 4 ימים– הבטיחו עכשיו דירה משלכם בחריש!

בעזרת ה' נעשה ונצליח.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.