מערכת COL | יום כ"ה אייר ה׳תשע״ב 17.05.2012

חג בלבן > ספיישל חגיגי לשבועות ● מתכון מסביב לעולם

מדור 'מתכון מסיבב לעולם' מתפרסם ב-COL כבר למעלה משנתיים, במהלכם הצטבר מאגר עשיר של מתכונים למאכלים, תבשילים ומאפים ● כשריח החמאה המומסת ואדי ההקרמות העולים מהסירים עושים את דרכם מזיכרון החג הקודם היישר אל אפינו, התעשתנו ונערכנו בהתאם ● קבלו קולאג' מתכונים לחג-השבועות: קציצות גבינה, עוגת פירורים, עוקץ הדבורה, עוגת הקרפטים, לחמניות גבינה ועוד  לסיפור המלא
חג בלבן > ספיישל חגיגי לשבועות ● מתכון מסביב לעולם

מאת שלומית, COL

המדור הפופולרי "מתכון מסביב לעולם", מתפרסם במגזין שישי של COL כבר למעלה משנתיים, במהלכם הצטבר מאגר עשיר של מתכונים למאכלים, תבשילים ומאפים.

כשריח החמאה המומסת ואדי ההקרמות העולים מהסירים עושים את דרכם מזיכרון החג הקודם היישר אל אפינו, התעשתנו ונערכנו בהתאם.

לקראת החג החלבי ליקטנו עבורכם מתכונים חלביים נבחרים מתוך אלו שפורסמו עד כה. חלקם אף קלים להכנה מה שמעניק לכם את האפשרות של חוויה משפחתית משותפת - הכנה עם הילדים.

פשטידת פטריות ובצל

המוצרים:
● 3 בצלים בינוניים
● 1 כפית שום כתוש
● 1 קופסאת פטריות חתוכות או סלסלה של פטריות טריות
● 1 כף אורגנו
● 1 כף בזיליקום מיובש
● מלח
● פלפל שחור
● 1 כוס קמח תפוח
● 1/3 כוס שמן
● 1/3 כוס מים
● 1/3 כוס חלב
● 2 ביצים
● 100 גרם גבינה בולגרית (לא חובה)
● 50 גרם גבינה צהובה מגוררת



אופן ההכנה:
מטגנים קלות את הבצלים ומוסיפים שום ופטריות פרוסות, מוסיפים אורגנו ובזיליקום יבש ומתבלים במלח ופלפל שחור.

מורידים מהאש ומוסיפים קמח תופח, שמן, מים, חלב, 2 ביצים ובולגרית, מערבבים הכל ושמים בתבנית עגולה או פאי 24. הפשטידה לא יוצאת גבוהה, מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת.

אופים בחום בינוני כ 35 דקות או עד שמשחים, החלק העליון יוצא קראנצ'י והפשטידה עצמה רכה וטעימה.

עוגת גבינה פשוטה מהירה ואהובה במיוחד

המוצרים + אופן ההכנה (לכמות מכובדת)
● 1. בקערה א' - מערבבים יחדיו: כוס סוכר, 8 חלמונים, 2 סוכר וניל, 8 כפות קמח, 1 שמנת רגילה ו-750 גרם גבינה. בקערה ב' - מקציפים: 4 חלבונים ו-1 כוס סוכר.



● 2. מערבבים את 2 הקערות יחד ושופכים לתבנית גדולה.
● 3. אופים כחצי שעה עד לקבלת מראה מוכן.
● 4. לא חובה- מקציפים ריץ' ומורחים מעל העוגה , מפוררים ביסקוויטים או שוקולד ומפזרים למעלה.

בלינצי'ס (או בהונגרית, פלצ'ינטה)

מוצרים:
● כוס קמח
● חצי כוס סוכר
● כפית מלח
● 2 כוסות חלב
● 3 ביצים
● 2 כפות חמאה מומסות

אופן הכנה:
לטרוף את כל החומרים יחדיו במטרפה ידנית או במקצפת ידנית, עד שלא נשארים גושים. אם הבלילה קשה מידי להוסיף עוד חלב, אם רכה מידי להוסיף קמח.



לחמם מחבת היטב, לשמן את המחבת כשהשמן חם ליצוק כף מהבלילה לטלטל את המחבת שכולו יהיה מכוסה בשכבה מהבלילה. כשמזהיב הופכים בעזרת מרית את הבלינצ'ס לצידו השני לכמה שניות עד להזהבה, ומוציאים.

מילוי חלבי מתוק:
גבינה לבנה, להוסיף פודינג וניל ודבש לפי הטעם ולערבב היטב.

למלא את הבלינצ'ס במילוי ולגלגל, להניח במגש יפה. לקישוט אפשר להזליף סירופ שוקולד ולהניח פרוסות של קיוי וחצאי תותים מעל.

ניתן גם לקרר את הבלינצ'ס כשהוא טרי וקר. להפשיר ולמלא לפני ההגשה.

גראטן תפוחי אדמה

המוצרים:
קילו תפוחי אדמה

● 40 גר' חמאה
● 100 גר' גבינה צהובה מגוררת
● 2 כוסות חלב
● 4 כפות קמח
● כף מלח
● כפית פלפל
● 2 כפות אגוז מוסקט טחון



אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עם קצת מלח ומצננים, מכינים רוטב בשמל- בסיר קטן שמים חלב עם חמאה ,קמח ,מלח, פלפל שחור ו2 כפות אגוז מוסקט טחון על אש נמוכה עד שנהיה לרוטב בשמל סמיך.

פורסים את תפוחי האדמה ושמים בתבנית, מעל מפזרים גבינה צהובה ומעליה שכבה נוספת של תפ''א וכך שמים עוד שכבות וכשהתבנית מלאה עד למעלה שופכים את רוטב הבשמל שמים בתנור על 180 מעלות לחצי שעה.

קציצות גבינה ביתיות

חומרים:

● גבינה קשה
● 2 ביצים
● 2 כפות קמח
● מלח
● פלפל שחור
● 1 בצל
● 4 שיני שום
● 2\1 קופסת רסק עגבניות
● מים



אופן ההכנה:
● 1. מערבבים את הביצים הקמח עם מעט מלח ופלפל עד לקבלת עיסה אחידה,
מכדררים לקציצות עגולות ומטגנים בשמן עד לקבלת צבע יפה.

● 2. לרוטב: קוצצים את הבצל והשום לחתיכות דקות וקטנות ומטגנים ,לאחר מכן מוסיפים את הרסק עגבניות, 1 כוס מים מתבלים במעט פלפל ומלח ומערבבים.

● 3. מכניסים את כדורי הגבינה לרוטב העגבניות בעודו על האש ומשהים מעט לקבלת הטעם.

עוגת דבש ושמנת מהקרפטים

החומרים
לבצק:
● 200 גרם סוכר
● 2 ביצים גדולות
● 70 גרם מרגרינה \ חמאה
● 500 גרם קמח
● 2 כפות סודה לשתיה
● 4 כפות דבש



לקרם:
● חצי ליטר שמנת מתוקה \ חמוצה
● כוס אבקת סוכר
● 200 גרם אגוזים טחונים

אופן ההכנה

שכבות הבצק:
לנפות את הסודה לשתיה לתוך הקמח ע''מ שיתפזר בצורה אחידה.

שמים בסיר על אש קטנה את 200 גרם הסוכר, הביצים והמרגרינה ומערבבים כל הזמן וכזה נמס מוסיפים את הקמח עם הסודה לשתיה והדבש וממשיכים לערבב על אש קטנה לקבלת בצק מבושל, עד שניתן יהיה לרדד אותו.

מורידים מהאש ומחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, מרדדים כל אחד מהם ואופים בנפרד.

מילוי הקרם:
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והאגוזים טחונים. (אם משתמשים בשמנת חמוצה אין צורך להקציף אלא רק לערבב).

כעת מניחים את שכבת הבצק ועליה מורחים חצי מכמות הקרם, מניחים מעל שכבת הקרם שכבת בצק נוספת ומעליה שוב קרם ומכסים עם שכבת בצק עליונה. על הכל מפזרים אבקת סוכר מלמעלה.

רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה ולשמור אותה במקרר ע''מ שהבצק יספח נוזלים והטעמים יתערבבו נכון.

עוגת פירורים פשוטה

המוצרים:
● 2 חבילות ביסקוויטים (פתיבר)
● חבילה וחצי חמאה
● 3 גבינה לבנה
● 1 שמנת חמוצה
● 1 שמנת מתוקה
● 1 פודינג
● 4 כפות סוכר
● 1 ג'לטין
● 2\1 כוס מיים רותחים



אופן ההכנה:
מרסקים את חבילות הביסקוויטים, ממיסים את החמאה ומערבבים עם חצי מכמות הביסקוויטים, משטחים את עיסת הביסקוויטים על תבנית עגולה ומהדקים לתחתית.

בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה ,השמנת החמוצה והמתוקה,הפודינג והסוכר עד לאחידות.

מרתיחים 2\1 כוס מים ושופכים לתוכה לאט ובהדרגה את הג'לטין תוך כדי ערבוב מהיר.

את הג'לטין שופכים לקערה כעם מילוי הגבינה, לאחר ערבוב טוב יוצקים את המילוי בתבנית על שכבת הביסקוויטים המרוסקת.

מעל העוגה מפזרים את הביסקוויטים המפוררים שנותרו לקישוט ומכניסים להקפאה.

פופקורן מצופה בחמאה ודבש

המוצרים:
● 100 גר' גרעיני תירס
● 2 כפות שמן
● 100 גר' סוכר חום
● 75 גר' חמאה\מרגרינה
● 100 גר' דבש
● וניל
● 2\1 כפית אבקת אפיה.

אופן ההכנה:
מכינים את הגרעינים עם השמן בסיר ,כשהפופקורן מוכן להעביר לקערה ולצננן מעט.



הכנת הקרמל:
שמים את החמאה\מרגרינה,הסוכר החום והדבש בסיר וממיסים כ-5 דקות על אש קטנה.

מורידים מהאש ומוסיפים לעיסה מס' טיפות וניל (לפי הטעם) ואת האבקת אפיה ומערבבים עד שנהיה קצת קצף, מחכים מעט שהתקרר ושופכים מעל הפופקורן ומערבבים.

אם מכינים מבעוד מועד ורוצים לשמור על הפופקורן פריך, שמים את הפופקורן אחרי שערבבנו בו את הקרמל בתבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור ל-5 דקות.

לחמניות גבינה מהירות

מוצרים:
● 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
● 250 גרם גבינה לבנה (ניתן להשתמש בקוטג'\ גבינות ישנות)
● 1 כפית מלח
● ½ 2 כוסות קמח
● 1 שקית אבקת אפיה
● 100 גרם מרגרינה רכה
● 2 ביצים



ללוש את כל החומרים לבצק (ניתן להוסיף לבצק חתיכות זיתים), ליצור כ-20 כדורים ולהניח בתבנית על נייר אפייה, למרוח ביצה ולפזר שומשום - או קימל, לאפות בחום גבוה כ-20-30 דקות, להגיש אותן חמות.

עוגת גבינה מוצלחת (לתבנית חד פעמית בינונית)

חומרים:
● 2 גבינות
● 2 שמנת
● 6 כפות קורנפלור
● 5 כפות פודינג וניל
● 4\1 כוס סוכר
● 6 ביצים מופרדות



אופן ההכנה:
מערבבים יחד את הגבינה, השמנת, הקורנפלור, הפודינג, הסוכר ו-6 חלמונים לכדי עיסה אחידה, מקציפים 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר.

מערבבים יחד את 2 התערובות בתנועות לטיפה, משטחים את התערובת בתבנית האפייה ומכניסים לתנור שלא חומם קודם ומפעילים אות על 200 מעלות ל-10 דקות ולאחר מכן מורידים את המעלות ל-150 ואופים לכ- 40 דקות נוספות ומוציאים את העוגה להפרדת הדפנות ולסיבוב (לאפיה מוחלטת ואחידה) ומכניסים לעוד 5 דקות.

עוגת עוקץ הדבורה

המוצרים:
לשכבת הבצק:
● 3 ביצים
● כוס סוכר
● 2 סוכר וניל
● 4\3 כוס חלב
● 4\1 כוס שמן
● 1 ושליש כוס קמח
● כפית אבקת אפיה



לשכבת המילוי והציפוי:
● קצפת ריץ (פרווה או חלבי)
● אינסטנט פודינג
● ריבת חלב
● 2 כפות חמאה
● 150 גרם אגוזים קצוצים
● 3 כפות סוכר
● 2 כפות חלב
● כף נס קפה

אופן ההכנה - הבצק:

מפרידים את 3 הביצים, מקציפים את החלבונים והסוכר ביחד בקערה אחת
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים, 2 הסוכר וניל, 4\3 החלב, 4\1 כוס השמן, 1 ושליש כוס הקמח ואבקת האפייה עד לקבלת בלילה אחידה, לאחר מכן מערבבים בקערה משותפת את הבלילה והקצף ויוצקים לתבנית ואופים עד להשחמה.

לאחר האפייה מוציאים את התבנית ומצננים מעט. חותכים לרוחב העוגה ומניחים בצד את החלק העליון.

המילוי:
מקציפים את הריץ עם קצת פודינג בשביל הטעם, מורחים על העוגה שנשארה בתבנית (החלק התחתון) ריבת חלב ועליה מורחים שכבה של קצפת.

על הקצפת מניחים את חלק העוגה העליון שהנחנו בצד ומורחים עליו ריבת חלב.

ועכשיו לציפוי:
על מחבת משומנת קולים את האגוזים עם 3 כפות סוכר עד לאחידות הסוכר עם האגוזים.

למחבת, בעודה בוערת מוסיפים את 2 כפות החמאה, 2 כפות החלב ואת כף הנס קפה ומערבבים לכדי עיסה אחידה.

את העיסה שופכים על ריבת החלב ומצפים בה את העוגה כולה. לפני ההגשה יש לקרר את העוגה.

שליחה, יש לך מתכון מעניין וחוויות מחיי השליחות?

כתבי אלינו ונפנה אלייך: [email protected]

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.