מערכת COL | יום כ"ז שבט ה׳תשע״א 01.02.2011

הסכם על כרעי תרנגולת ● עמדה שבועית

השבוע התברר כי הסכם השלום עם מצרים יכול להתנדף ברגע אחד, ואנחנו עלולים למצוא את עצמנו בלי שלום ובלי מרחבי סיני ● השבוע כבר מיטיבים להבין מדוע הרבי מליובאוויטש זעק כל-כך כנגד ההסכם עם מצרים. לא נשמע כדבר הזה שמדינה מוותרת על מרחבי ההגנה הטבעיים שלה ועל נכסים אסטרטגיים חשובים כל-כך, וכל זה תמורת פיסת-נייר שברגע אחד אפשר לבטלה ● הרב מנחם ברוד, במאמרו השבועי ב'שיחת השבוע'  למאמר המלא
הסכם על כרעי תרנגולת ● עמדה שבועית
הרב מנחם ברוד

לאחר שבוע של מהומות והפגנות בכיכרות קהיר נפל המשטר המצרי. העולם הנאור בירך על תהליך הדמוקרטיזציה שהגיע גם אל מצרים. בבחירות הדמוקרטיות ניצחו האחים המוסלמים, ונקטו מיד שני מהלכים – כריכת ברית עם איראן והכרזה על ביטול הסכם השלום עם ישראל. בעוד ממשלת ישראל שוקלת את תגובתה הוזרמו כוחות השריון המצריים אל חצי האי סיני.

מי שהיה מציג תרחיש כזה לפני חודש היה נחשב הוזה הזיות. השבוע תרחיש כזה כבר איננו בגדר הזיה. אך גם אם התפתחות זו לא תתרחש, דיי היה במראות שנראו השבוע כדי להמחיש עד כמה הנחות-היסוד שעליהן מבוססת מדיניותה של ישראל, עומדות על כרעי תרנגולת.

מושגי קיום של מדינה

הסכם השלום עם מצרים החזיק מעמד שלושים שנה, אלא שגם שלושים שנה הן הרף-עין במושגי קיום של עמים ומדינות. אם תתחולל הפיכה אסלאמית במצרים וההסכם ייגוז בעשן, ונמצא את עצמנו מול הצבא הענק והחדיש של מצרים, בלי מרחבי סיני – האם גם אז ידברו על 'הסכם היסטורי' ועל 'שלום לדורות'?!

אסור לשכוח מה הקרבנו תמורת אותו 'הסכם שלום'. אחרי הניצחון הניסי במלחמת ששת הימים היינו מעצמה אזורית. מרחבי סיני העניקו לנו בסיסי אימונים ואוצרות טבע. הם היוו חיץ גדול דיו למנוע כל ניסיון להשמיד את המדינה היהודית. מאגרי הנפט היו יכולים לספק את כל צורכי האנרגייה שלנו.

ההסכם עם מצרים פתח את גל הלחצים על ישראל. העולם זיהה מיד מי הצד הלחיץ בסיפור הזה. לא הועילו כל ההסברים המשכנעים על הצרכים הביטחוניים. לא השתנה דבר גם כאשר התברר לאיזה מרחץ דמים הוטלנו בעקבות הסכמי אוסלו, ומה קרה ברצועת עזה אחרי שיצאנו ממנה. עובדה, כל העולם יודע כי הערבים הם הצדיקים ואנחנו הרשעים.

דרך אחת לשלום

השבוע כבר מיטיבים להבין מדוע הרבי מליובאוויטש זעק כל-כך כנגד ההסכם עם מצרים. לא נשמע כדבר הזה שמדינה מוותרת על מרחבי ההגנה הטבעיים שלה ועל נכסים אסטרטגיים חשובים כל-כך, וכל זה תמורת פיסת-נייר שברגע אחד אפשר לבטלה.

השבוע ראינו כמה אפשר להישען על העולם. ארה"ב, בעלת-הברית הגדולה של מצרים, נטשה את המשטר המצרי מיד עם פרוץ המהומות, ואחריה החרו-החזיקו מדינות אירופה. האם אנחנו נוכל להישען עליהן בשעת מבחן?

התורה מלמדת אותנו ש"בעיר הסמוכה לסְפָר" אסור לסמוך על הבטחות הגויים, אלא מחובתם של יהודים להגן על עצמם, אפילו מתוך חילול השבת. ההלכה היהודית יודעת טוב יותר מכל הפוליטיקאים כי רק עמידה איתנה ותקיפה יכולה להבטיח את שלומם וביטחונם של היהודים, וכי דרך הנסיגות והוויתורים אינה מביאה שלום אלא מסכנת את עצם קיומנו.

השבוע אנחנו לומדים שוב בדרך הקשה כי רק עמידה איתנה ואפס ויתורים, מתוך אמונה בקב"ה שומר ישראל, הם שיכולים להביא ביטחון אמיתי ושלום לדורות.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.