מתכון COL לחג: שושנה מכינה לכם עוגת "רולדה"
חומרים - עבור 2 רולדות
1) 9 כפות קמח תופח
2) 9 ביצים
3) 9 כפות סוכר
4) 2 קצפות ריץ' קטנות
5) 1 אינסטנט פודינג (בכל טעם שתבחרו)
6) חצי כוס מים
אופן ההכנה
לבצק:
הקציפו 9 חלבונים + 9 כפות סוכר, לאט ובהדרגה, לאחר קבלת קצף יציב וחזק, הוסיפו את החלמונים והמשיכו להקציף יחד במשך 2 דקות נוספות.
הוסיפו את הקמח לתערובת הקצף, וערבלו ביחד בעדינות (כדי לא לשבור את הקצף) במשך כמה דקות.
רפדו 2 מתבניות התנור (לא אלומיניום) בנייר אפיה במעט מגרינה או שמן. ושפכו לתוכן את התערובת.
אפו בחום של 200 מעלות במשך 13-15 דקות, עד להזהבה.
הניחו על משטח העבודה 2 נייר אפייה ופזרו מעליהם מעט קמח.
את הבצק המוכן הפכו עם נייר האפיה הצמוד אליו מלמטה, על נייר האפיה עם הקמח שהכנתם כעת. (נייר האפיה הצמוד לבצק אמור להיות למעלה).
הסירו בעדינות את נייר האפיה הצמוד לבצק, בתנועת משיכה (ניתן להעזר בסמרטוט לח).
גלגלו את הרולדה המוכנה יחד עם נייר האפיה המקומח לצורת גליל.
° לקבלת עוגה ארוכה ודקה - גלגלו את הרולדה לאורך, ואילו לקבלת עוגה קצרה ועבה, גלגלו אותה לרוחב.
הניחו את הרולדות בצד שיתקררו מעט.
בינתיים, הכינו את
המילוי:
הקציפו את 2 קצפות הריץ', תוך-כדי ההקצפה הוסיפו את האינסטנט פודינג והמים, המשיכו להקציף עד שיווצר קצף יציב.
בחזרה לבצק - פיתחו את הרולדות המגולגלות, ומירחו בתוכן את קצפת הריץ'. (השאירו מעט מהקצפת למריחה מעל הרולדה).
גלגלו שוב את הרולדה לצורת גליל. לאחר שהרולדה מגולגלת עם המילוי, מירחו את יתרת הקצפת מעל הרולדה.
ניתן לקשט בתלתלי שוקולד על-ידי מקלף ירקות.
לחילופין, המיסו 100 גרם שוקולד במיקרוגל, הניחו בתוך שקית ניילון, חוררו מעט את אחת מקצות השקית, ופזרו את השוקולד הנמס מעל הרולדה.