מערכת COL | יום כ"ב אייר ה׳תש״ע 06.05.2010

"פאפא ריינה" חלומי ● מתכון מסביב לעולם, פרו (חלק ב')

כהמשך לשבוע שעבר, בו הבאנו במדור "מתכון מסביב לעולם" את מתכוניה של הגב' יעל קריפור - השליחה בקוסקו - פרו, אנו מגישים מתכון פרואני נוסף, "פאפא ריינה" - שהמרכיבים המרכזיים שלו הם תפו"א ובשר, לאור בקשת גולשות רבות שאהבו במיוחד את המתכונים הדרום-אמריקאיים ● את ה"פאפא ריינה" מגישים עם "סלסה קריאולה", וזו ההזדמנות לדעת להכין גם אותו ● בפנים: בואו להזכר במתכונים הפרואנים משבוע שעבר, ולקרוא מעט על הפעילות בעיר הנופש הפופולארית בדרום-אמריקה  למתכון המלא בשבוע שעבר: ● מתכון מסביב לעולם, פרו (חלק א'): "קאוסה" ו"לומו-סלטאדו"

מאת: שושנה מנדלסון, COL

 כמה מילים על המטבח הפרואני

מקורו של המטבח הפרואני הוא בתקופה שלפני בני האינקה, בהשפעות של המהגרים הספרדים ושל התרבויות הסיניות והיפניות

הסינים הגיעו לפרו בשלהי המאה ה-19. עם הזמן הם אימצו חומרי גלם פרואנים ויצרו מטבח סיני-פרואני הנקרא צ'יפה (chifa). מנת הלומו סלטאדו (lomo saltado, מתכון בהמשך) הפכה לאחת המנות הבולטות במטבח הפרואני..

תפוח האדמה שנפוץ במטבח הפרואני נקרא פאפא אמאריליו זהו תפוח אדמה צהוב. פרו נחשבת כ"בירת תפוחי האדמה" בעולם, ואפשר למצוא בה מעל 5,000 זנים שונים של תפוח אדמה!!! בכל ארוחה סביר שתתקלו בתפוח האדמה ולכן החלטתי להביא לכם 2 מתכונים המבוססים על תפוחי האדמה. 

פאפא ריינה papa rellena 

 מוצרים  

למעטפת:

1)  1 ק"ג תפו"א

2)  1 ביצה

3)  מלח ופלפל

למילוי:

4)  300 גר' בשר טחון

5)  1 בצל חתוך לקוביות

6)  1 כפית שום כתוש

7)  6 זיתים שחורים מגולענים חתוכים לרצועות

8)  2 ביצים קשות חתוכות לקוביות

9)  מעט פפריקה, מלח ופלפל

10) כף צימוקים (למי שאוהב)

11)  4 ביצים טרופות

 אופן ההכנה

המעטפת:

מבשלים את תפוחי האדמה במים ומלח עד שהם מתרככים, מסננים את המים ומקלפים. בקערה מכינים פירה (שימו לב – ללא מים!), מניחים בצד בכדי שיתקרר. אחרי שהפירה מתקרר מוסיפים ביצה, מלח ופלפל. צריך לראות שהפירה לא רך מדי, אם הוא רך מדי מוסיפים מעט קמח.

המילוי:

מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את הבשר, פפריקה, מלח, פלפל ומבשלים כ-8 דקות, מוסיפים את הביצים ואת הזיתים, מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות. התערובת צריכה להיות לא יבשה מדי ולא לחה מדי (למי שאוהב אפשר גם להוסיף צימוקים).

להכין בקערה את ארבעת הביצים הטרופות.

על כף היד מניחים שקית דקה ומשטחים את הפירה היטב, במרכז שמים כ-3 כפות מהמילוי ועם 2 הידיים סוגרים, מהדקים את הקצוות ומקמחים.

לחמם שמן במחבת עמוקה, טובלים את התפו"א הממולא בביצה הטרופה ומטגנים מ-2 הצדדים, מניחים על נייר סופג.

מוגש עם סלסה קריאולה  salsa criolla

סלסה קריאולה  salsa criolla

 מוצרים  

1)  1 בצל סגול פרוס דק

2)  מיץ מ-2 לימונים

3)  פלפל חריף, נקי מזרעים ופרוס דק

4)  מלח, פלפל

5)  שמן זית

6) 1 כף כוסברה קצוצה

 אופן ההכנה 

משרים הבצל במים כ- 5 דקות ושוטפים היטב, מסננים את המים ומערבבים הכל בקערה. מגישים את התפו"א ביחד עם הבצל.

בתיאבון!

 קצת על השליחות

מקום שליחות: קוסקו, פרו 

מספר שנים בשליחות:

על הקהילה בקצרה: קוסקו היא עיר מאוד תיירותית שמושכת אליה תיירים מכל העולם. היא קרובה לאתר התיירות המאצ'ו פיצ'ו (אחד משבעת פלאי עולם) ונחשבת כבירת האינקה. המרכז ההיסטורי של קוסקו מאוד ציורי ומזכיר את ספרד. בכל שנה  מגיעים לכאן המוני ישראלים צעירים שמטיילים ביבשת, לרוב הם נשארים בקוסקו בין שבועיים לחודש ולפעמים אף יותר.

חיים בקוסקו גם כמה יהודים וישראלים שלרובם יש עסקים שקשורים לתיירות, אנחנו בקשר רציף איתם ומחברים אותם לנקודה היהודית. בכל שנה אנחנו מגלים עוד יהודים שחיים כאן ואין להם קשר ליהדות ולאט לאט אנחנו יוצרים איתם קשר. 

אופי הפעילות: בית חב"ד מציע למטיילים שעורי תורה, קורס חסידות בטבע בן כמה ימים, מסעדה כשרה ברמה גבוהה, שרותי קייטרינג, סעודות שבת ותפילות, התוועדויות וכמובן סעודות ותפילות בחגים: בליל הסדר משתתפים בסביבות 700-1000 איש, בראש השנה 500, וביום כיפור 200-300 וכו'...

קוסקו ידועה באטרקציות שלה – ראפטינג (הנהר המסחרי המסוכן ביותר בעולם), באנג'י, טיולי טרקטורונים ואופנועים, סנפלינג מפלים, טיולי סוסים וטרקים שונים באיזור. להנאות האלה יש גם מחיר לפעמים (פציעות ולעיתים ח"ו מוות) ואז אנחנו מסייעים ככל הניתן.

אנחנו בשבילם - בית, משפחה, חברים, מקום לאכול, לבוא לדבר, ללמוד, לשאול...

העונה מתחילה באדר ומסתיימת בחשוון אז מתחילה העונה הגשומה והתיירות ורדת בצורה חדה. 

מסר: בכל מקום בו נמצאים צריך להסתכל על מה שיש ולא על מה שאין :)

בשבוע שעבר: המתכונים הפרואניים "לומו סלאטדו" ו"קאוסה", לחצו כאן ובואו להיזכר.

 

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.