ממטעמי פלורידה: סלט אבוקדו חמוץ-מתוק ● מתכון מסביב לעולם
מאת: שושנה מנדלסון, COL
מוצרים
1) 8 עגבניות קטנות
2) 1 בצל סגול
3) 3 אבוקדו בינוני
4) חצי כוס מיונז
5) חצי כוס סוכר חום
6) כפית וחצי חרדל
7) חצי כוס חומץ
8) חצי כוס שמן
9) שתי כפיות מלח
אופן ההכנה
לסלט: חותכים לרצועות עגולות את עגבניות הקטנות, ושמים אותן בצלחת שטוחה גדולה. את הבצל הסגול חותכים לפסים דקים ומפזרים מעל העגבניות. קוצצים שתיים וחצי אבוקדו לקוביות קטנות ומפזרים מעל העגבניות (כמו בצורת פרח).
לרוטב: לוקחים את חצי האבוקדו הנותר יחד עם שאר החומרים, ומערבבים במיקסר, עד שיווצר נוזל ללא גושים. לאחר מכן מערבבים עם מקל.
אחר-כך יש להזליף עם מקל או מזלג מלמעלה על הסלט. בתיאבון!
(ראוי לציין כי הרוטב נשאר טוב עד חודש, במקרר).
קצת על השליחות
מקום שליחות: פלנטיישן, פלורידה (ארה"ב).
מספר שנים בשליחות: 7
הקהילה המקומית: הקהילה היהודית בעיר מונה קצת מעל חמש-מאות משפחות, רובם אמריקאיים, אבל יש גם לא מעט ישראליים. ראוי לציין כי לבית-הכנסת החדש (שנבנה ע"י השלוחים הראשיים - הרב מענדי וחנה פויזנר), מגיעים כשלוש-מאות מתפללים מידי שבת!
אופי הפעילות: הפעילות בעיר רבה מאחר ואנו לא השלוחים היחידים. אני ובעלי אחראים על ה"היברו-סקול" בימי ראשון שמספר התלמידים בו הולך וגדל מאוד מידי חודש, על ה"מאמי אנד מי" - שיחות עם נשים שבאות עם ילדיהם הקטנים (ומשחקים בינתיים זה עם זה), "מעגל הידידות" - קבוצת צעירים שמתנדבת לשמח את המוגבלים, בעיקר ילדים ואנשים עם תסמונת-דאון ואוטיסטים, שיעורים בעברית, פעילות בשבת עם הילדים, שיעורי בר-מצווה ועוד.
מסר: עלינו לזכור כי כל פעולה, ואפילו פעולה קטנה, שאנו עושים - מקרבת את ביאת המשיח.