עוף באננס, מייד אין צ'יינה ● מתכון מסביב לעולם
מאת שושנה מנדלסון, COL
כמה מילים על המטבח הסיני
המטבח הסיני מתאפיין במגוון טעמים, צבעוניות וחדשנות. האוכל הסיני האוטנטי הוא תמיד מבושל / מוקפץ / מאודה, אך לא אפוי. להכנתו משתמשים בסיר בישול אחד וזמן הבישול קצר. כל זה נבע מהעוני והמחסור שהיה מנת חלקם של המקומיים במשך הדורות, רוב הסינים לא היו משופעים במזון רב ואף לא במקורות אנרגיה רבים. בעת הבישול הם נאלצו להכין אוכל משביע מהמעט המצוי בכלים פשוטים ביותר, ובניצול מרבי של קומץ אמצעי הדלק שעמדו לרשותם.
למרות מגבלות אלה נוצרה תרבות אכילה מתוחכמת ואסתטית המחזיקה מעמד עד עצם היום הזה, ומתעצמת בפופולאריות שלה בכל רחבי העולם.
מוצרים
1) 500 גרם חזה עוף
2) בצל
3) גזר
4) אננס טרי או משומר
5) קישוא
6) פלפל אדום
7) פלפל צהוב
8) 2 כפות שמן
9) מלח
10) פלפל שחור
11) כף א. מרק בטעם עוף
12) כף קטשופ
13) 3 כפות מים
אופן ההכנה
חותכים את העוף, האננס והירקות לקוביות שגודלן 2x2 ס"מ.
מחממים מחבת גדולה או ווק על להבה גדולה ושמים בה 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ובהפרשים של 2 דקות בין כל רכיב מוסיפים את החומרים בסדר הבא:
גזר, עוף, אננס, פלפל אדום וצהוב. אח"כ מטבלים במלח, פלפל, א. מרק.
מוסיפים קטשופ ומים ומערבבים היטב.
מגישים חם.
בתיאבון!
קצת על השליחות
מקום שליחות: גואנגז'ו, סין
מספר שנים בשליחות: 5
על הקהילה בקצרה: בעיר גואנגז'ו גרים כ300 יהודים, רובם ישראלים. ישנם גם יהודים רבים הפוקדים את העיר לצורך עסקים.
אופי הפעילות: אנו מפעילים מדי יום שלושה מניני תפילה, מערך גדול מאד של שיעורי תורה יחידניים וקבוצתיים, מסעדה כשרה וגני ילדים. מקוואות הטהרה נבנים בימים אלו.
גולת הכותרת השבועית היא כמובן השבת. מדי שבת מתארחים בבית חב"ד בין 100- 200 אורחים, התפילות מרגשות מאד- אותם שרים במנגינות המקובצות מכלל העדות היוצרות הרמוניה נפלאה והרגשה של בית לכל אחד מהאורחים. לאחר התפילה ודבר תורה יורדים כולם לסעודת שבת חגיגית באולם הגדול, אנו משקיעים הרבה בבניית התפריטים בהגשה וכמובן בגיוון.
בשנה האחרונה הצטרפה אלינו לשליחות בגואנגז'ו משפחת מלוב, הפועלים במרץ רב לשיגשוג והצלחת בית חב"ד.
מסר: לאהוב ולקרב כל יהודי באשר הוא, מבלי להתרשם מעברו או ממעשיו. בכל יהודי קיים ניצוץ ותפקידנו לגלותו.
אם את שליחה וגם לך יש מתכון מיוחד, שלחי לנו אותו לכתובת: [email protected]