מערכת COL | יום ל' כסלו ה׳תש״ע 17.12.2009

שני מתכונים צרפתיים לדג דניס ביין ● מתכון מסביב לעולם

השליחה הגב' נחמה לאבקאווסקי, מהעיר מרסיי שבצרפת, היא האורחת שלנו השבוע במדור 'מתכון מסביב לעולם' ● בתפריט: שני מתכונים צרפתיים לדג דניס שלם, כמיטב המסורת הנהוגה בריביירה הצרפתית ● עם מה מגישים יין לבן ועם איזה סוג מאכלים יין אדום, ומה כדאי להשרות לילה שלם ביין? ● וגם: לא תאמינו כמה אחוזים מתושבי מרסיי - העיר השניה בגודלה בצרפת - שייכים לעם היהודי ● המתכון שידחוק את ה'גפילטע-פיש' משולחן השבת שלכם... למתכון המלא מתכונים משבועות קודמים:● נחמה הנדל, יוון: קציצות כרישה יווניותשפרה גולדשטיין, ספרד: מרציפן ספרדירבקה רותם, אקוודור: סוויצ'ה אקוודוריאניות
שני מתכונים צרפתיים לדג דניס ביין ● מתכון מסביב לעולם
דג דניס צרפתי ביין, מעשה ידיה של השליחה, על רקע העיר מרסיי

כמה מילים על המטבח הצרפתי

אחד המאפיינים של העם הצרפתי –הוא היין. הוא נמצא בכל מקום, הן בבישול והן בזמן הסעודה. על שולחן הסעודה מונחים בקבוקי יין משובחים (לא בכדי לשתות לשכרה) אותם שותים בין מנה למנה במקום שתיה ממותקת (קולה וכדו'). בשר מבשלים ביין אדום ודגים ביין לבן.

טיפ: כדי שבשר יצא רך, יש להשרותו לילה קודם ביין אדום. כך הוא יוצא טעים ורך יותר.

מתכון א'

מוצרים:

1) דג דניס שלם

2) 1 בצל בינוני

3) 1 פלפל ירוק או אדום

4) 1 עגבניה

5) 2 שיני שום

6) 1 לימון

7) ¼ כוס יין לבן -  לא מוגז (לא חובה, אבל רצוי)

8) שמן זית

9) עשבי טיבול(בצרפתית),אפשר במקום זה פטרוזליה קצוצהThym

10) מלח, פלפל שחור.

אופן ההכנה:

שפכי מעט שמן זית ואת היין  על תבנית (עדיף פיירקס) והניחי את הדג השלם בתוך התבנית. שפכי עוד מעט שמן זית ופזרי מלח, פלפל שחור ואת עשבי הטיבול מעל הדג משני צדדיו.

חתכי לרצועות את הבצל, הפלפל והעגבניה והניחי בתוך הדג, מעליו ומצדיו.חתכי לפלחים את הלימון והניחי אותם מעל הדג או לצידיו. אח"כ הוסיפי את השום.

כעת, כסי את התבנית בנייר אלומיום. הניחי את התבנית על הפלטה כמה דקות לפני שבת (כדי שיתבשל די צורכו) עד לסעודה. (ניתן גם לאפות בתנור בחום בינוני 35-40 דקות).

מתכון ב'-פיקנטי

מוצרים:

1) דג דניס שלם

2) 1 בצל בינוני

3) ½ פלפל ירוק

4) ½ פלפל אדום

5) 1 פלפל חרף (לא חובה, אבל מוסיף מאד לפיקנטיות)

6) ½ צרור עלי כוסברה קצוצים

7) ¼ כוס יין לבן -  לא מוגז (לא חובה, אבל רצוי)

8) ½ קופסת רסק עגבניות עם עגבניות מבושלות (אצלינו קופסא כזו מכילה 400 גר')

9) מלח, פלפל שחור ופפריקה רגילה.

אופן ההכנה:

שפכי מעט שמן זית ואת היין  על תבנית (עדיף פיירקס) והניחי את הדג השלם בתוך התבנית.

קצצי לקוביות קטנות את הבצל, ואדי במחבת עם מעט שמן זית.

חתכי לקוביות קטנות  את  הפלפלים וכן את הפלפל החריף והוסיפי למחבת , כמו"כ הוסיפי את הכוסברה הקצוצה דק ואת רסק העגבניות והתבלינים, המשיכי לאדות בערך כ-10 דקות. את מצע הירקות המאודה הניחי על הדג, בתוכו ומצדיו וכסי את התבנית בנייר אלומיום.

הניחי את התבנית על הפלטה כמה דקות לפני שבת (כדי שיתבשל די צורכו) עד לסעודה (ניתן גם לאפות בתנור בחום בינוני 35-40 דקות).

קצת על השליחות:

מקום שליחות:
מרסיי, צרפת

מספר יהודים בעיר: 80,000

על הקהילה בקצרה: הקהילה היהודית במרסיי מונה כמעט עשרה אחוזים מכלל התושבים. במרסיי יש כעשרים משפחות חבד"יות, חלק מהן משפחות של שלוחים, שהבאנו כדי להתפרס בכל העיר ולהפיץ את אור היהדות בכל פינה. רוב האוכלוסיה היהודית מורכבת מיוצאי צפון-אפריקה - יהודים עם לב חם ואמונה תמימה ואמיתית.

אופי פעילות: שני בתי-ספר + גני ילדים, בית כנסת חב"ד עם למעלה ממאה מתפללים בשבתות וחגים, מקווה לגברים בור-על-גבי-בור, שיעורי תורה לכל הגילאים בחסידות, גמרא והלכה, מניין ושיעורים מיוחדים לבני נוער, פעילויות בחגים, ופעילות קבועה בבתי הסוהר בדרום צרפת.

מסר: בכל יהודי קיים ניצוץ של אור. כשמדליקים ניצוץ ועוד ניצוץ ועוד אחד, נוצרת שלהבת יהודית גדולה.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.