מערכת COL
|
יום ט"ו תמוז ה׳תשס״ט
07.07.2009
סוגר כרטיס לתשרי? קבל טיפים חיוניים ● מילה של קמיסר (פ)
כמה עולה כעת 'תשרי'? והאם יהיו הפתעות של הרגע האחרון? אפרים קמיסר נותן לכם את 'המתכון' לכרטיס המוזל ● המצרכים הדרושים: לוח-שנה, זוג מספריים ועט זוהר ● על כל אלו ב-"מילה של קמיסר" טורו החודשי של אפרים קמיסר, מנהל אתר www.onlyny.co.il לטור המלא

מאת אפרים קמיסר
"לקחת את כל המוצרים ולערבב יחד"... בכל ספר מתכונים, זה המשפט שבא תיכף אחר שלב הכנת המצרכים. אז זהו, שלא. אני מבקש להציע מתכון פשוט מאוד וקל להכנה, אבל בקונספט שונה. במתכון זה מפרידים את הרכיבים ובוחנים כל מרכיב בנפרד.
לפני שנתחיל במתכון החדש בואו נבדוק איך יצא לנו המתכון הקודם.
עוגת תמוזים
ישנה בדיחה מוכרת על שלושה נוסעים שעלו לטיסה. משהו בסגנון ה"ישראלי, אמריקאי וכורדי עלו לטיסה"... במקרה שלנו זה – פרופסור למדעים, מהנדס קירור וכמובן... יהודי חרדי.
ובכן, מה השאלה הראשונה שכל אחד מהם שאל?
הפרופסור: אולי יש כאן למישהו עיתון הארץ?
מהנדס הקירור: אתה בטוח שהמזגן עובד?
והחרדי: אז כמה שילמתם על הכרטיס???...
הרי בסופו של דבר, בזמן ההמתנה למזוודה על יד מסוע מספר 4 ב'קנדי' תפגשו חבר שטס בדיוק בטיסה שלכם ושילם 200 דולר פחות (האי הוא חוזר בכלל בעוד שבועיים כאשר הטיסות ריקות...) אל תתנו לעובדות לבלבל אתכם. סוכן הנסיעות שלכם גנב!!

ובדיוק ברגעים אלו הוא מכווין עוד משאית מלט לכיוון יציקות הבית החדש שהוא בונה. (מה-200 דולר שלכם! כמובן.)
אני מציע, גישה שונה. דווקא אחרי שכולם טסו וחזרו בשלום. (כבר לא עניין של מה בכך בימים אלו...) בואו נדבר על זה. בואו לפתוח הכל ולבדוק, מה היה לנו? מדוע לפעמים כשמזמינים מוקדם מפסידים ולפעמים בדיוק הפוך.
אם נבין שכל העולם הזה של נסיעות לחו"ל מבוסס על קריאה נכונה של לוח השנה והבנה ברורה של הרגלי הנסיעה שלנו, נחסוך כסף רב!
כמה עולה "ג' תמוז"?
ת'אמת, השנה זה התחיל מוקדם מהרגיל. אני יכול לספר אפילו על 'כופר' אחד שכבר שלח הודעת טקסט (נוסף לכפירה, גם טלפון לא כשר) כבר בי' שבט... "כמה יעלה השנה כרטיס לג' תמוז"? ואני שואל, איפה האמונה?
אבל מתקפת ה"אס-אמ-אסים" הרצינית התחילה מיד אחרי חג הפסח. אגב, בצדק!
כולם רוצים לדעת כמה יעלה השנה כרטיס לג' תמוז. ולכולם באמת מגיעה חצי שעה אחד על אחד, של הסבר מפורט מסוכן נסיעות מקצועי על כל סוגי הכרטיסים, תוך הבנת האילוצים המנחים אותם.
אבל מה לעשות שאין אפשרות לתת לכל אחד חצי שעה של הסברים. לצורך כך העליתי את האתר www.onlyny.co.il באותה התקופה היו כרטיסים מוזלים דרך אירופה אפילו מתחת ל-700 דולר. בחורי הישיבה היו בעיקר אלו שרכשו את הכרטיסים הללו.
באמצע חודש אייר יצאנו עם מחירי הקבוצות של "לכיש טורס" לג' תמוז.
אל-על ישיר ב-800 דולר לצעיר ו-850 למבוגר. הקבוצות הללו אף טמנו בחובן אופציה יוצאת מן הכלל של נסיעה ליומיים ואף ליום אחד בלבד! במחיר הקבוצתי... למותר לציין, שכרטיס ליומיים וללא שהיית שבת בחו"ל, עולה בסביבות ה-2000 דולר.
כמובן שההמלצה שלנו הייתה חד משמעית – לקנות עכשיו! אבל מי יקנה את ההמלצות הללו. הרי אנחנו בסך הכל מחפשים למכור... היו רבים שרכשו במיידית ועשו עיסקה טובה.

בסופו של דבר. הכרטיסים הללו של הקבוצות "החזיקו מים" עד הסוף! לא היו כרטיסים במחירים זולים יותר בטיסה ישירה לג' תמוז!
בימים הסמוכים לג' תמוז, כשכבר אזלו המקומות בקבוצות המוזלות ב'אל על', היה מאוד לא נעים ואפילו מתסכל לנסות לארגן כרטיסים דרך אירופה במחיר יקר יותר מ-'אל על' לאותם לקוחות שלפני חודש התעניינו בטיסה ישירה ב-800 דולר, אבל לא סגרו, כי, "בטח יירדו המחירים"...
השנה זו לא הייתה חכמה גדולה לדעת שכך יהיה. מכיוון שניתוח פשוט של לוח השנה הראה מיד את הבעייתיות של ימי החזור מ-ג' תמוז, מכיוון שהם נופלים על הימים האחרונים של חודש יוני. (ראה הרחבה באתר במאמר תחת הכותרת "ג' תמוז שחל בחודש יוני").
48 שעות ללא המראה
ועכשיו, נא להניח את לוח השנה על השולחן. ביד אחת להחזיק את המספריים וביד השנייה את העט הזוהר.
בואו נפרק את הלוח של חודש תשרי לגורמים קטנים.
כלל חשוב לפני שמתחילים: נהוג לחשוב ששבת או חג גורמים לעצירה של רק 24 שעות בהמראות המטוסים. למעשה העצירה היא לזמן כפול בטיסות ישירות ולזמן משולש בטיסות לא ישירות.
הרי הטיסה הישירה האחרונה למשל של 'אל על' לפני שבת ממריאה מניו יורק ביום חמישי בלילה (או בלילה שלפני חג ומועד) והטיסה הבאה תמריא רק 48 שעות לאחר מכן, במוצאי השבת או המועד.
בחברות זרות זה עוד יותר משמעותי. מכיוון שהטיסות הן דרך אירופה עם עצירות בדרך. יוצא שנוסע יהודי לא יכול לצאת מניו יורק ביום חמישי בצהריים, מכיוון שההגעה שלו לארץ תהיה במקרה הטוב ביום שישי אחר הצהריים. לכן, בטיסות הזרות מדובר על הימנעות מטיסות במשך 72 שעות.
נוסיף לכך את העובדה של יומיים חג בחו"ל, מה שמוסיף עוד 24 שעות לכל החישובים שערכנו זה עתה. בעצם מבחינתנו, ניתן לסגור את 'קנדי' לשבוע שלם.
אצלנו, כל שבת – חג!
קחו את העט הזוהר שלכם וסמנו את הדבר המשמעותי ביותר בלוח חודש תשרי של שנה זו.
כל המועדים חלים בשבת! ראש השנה, שבת-ראשון. סוכות, שבת- (בחו"ל גם ראשון) שמיני עצרת ושמחת תורה, שבת- (בחו"ל ש"ת בראשון) איך אמר לי חבר בשבוע שעבר,- שנה זו היא כל כך מיוחדת שאפילו 'שבת שובה' חל בשבת...
שימו לב שבין כל חג וחג יש שבוע שלם, ללא הפסקה. מה שאומר שיש הרבה מאוד טיסות ושאין שום דבר ששובר באמצע. וכשהיצע הכסאות גדל – הלקוחות הם אלו שמרוויחים.
ערב ראש השנה הוא למעשה שבוע שלם מכד' ועד כט'. עשרת ימי תשובה גם כן שבוע שלם. כנ"ל חוה"מ סוכות וכמובן השבוע שבין שמחת תורה לשבת בראשית.
המון טיסות, עם רציפות וללא הפסקות.
נניח רגע את העט הזוהר ונרים הפעם את המספריים. בעזרתם נחתוך מהלוח את התאריכים שבהם כ-ו-ל-ם רוצים לטוס. התאריכים שחברות התעופה כבר יודעות בתכנון 'רב שנתי' שבדיוק בהם יוצאות המורות לחופשה. ה'מלמדים' לפגרה וסופרי הסתם להפסקה.

הרבה דברים ניתן לומר על חברות התעופה, אבל לומר שהן "פראייריות" קשה לומר.
הרי ברור שאין זמן מתאים יותר לטוס מאשר בשלושת הימים שבין יו"כ לסוכות. ואם זה ברור לנו, לחברות התעופה זה ברור מזמן, והן חוסמות באופן שיטתי את הטיסות בימים אלו ולא נותנות בשום מקרה שנטוס בזול. "זמן שמחתן"...
רגע לפני שאתם מניחים את המספריים, ניתן גזירה קלה נוספת בימים הצמודים לחג שמחת תורה. נחתוך את ימים שני שלישי ורביעי מהלוח.
חברות התעופה כאילו מכירות אישית את מנהלי העבודה של כולנו ודואגות שכאשר אנו מזמינים את כרטיסי הטיסה לחג וסוכן הנסיעות מסביר שלחזור צמוד לחג יקר מאוד, בדיוק באותו רגע, הן מעלות לנו מול העיינים את דמותו המאירה של המנהל שלנו או את דמותה רבת ההוד של המנהלת שלנו ואת תוצאות ההארה הזו אנו מרגישים עמוק עמוק בכיס.
"אם אתם צריכים להיות חזרה בזמן בעבודה בכדי לא לאבד את הבונוס השנתי, אין סיבה שלא תחלקו אותו אתנו..." (חברות התעופה) אוקיי, חוזרים צמוד לחג ומשלמים עוד 300 דולר, אין ברירה.
אחרי שהלוח זוהר בימים מסויימים וחסר בימים אחרים ייקח לנו ממש רגע לשרטט את המפה.
מי, מה, למי, מתי, איך ולמה?
יציאה לפני ראש השנה: (בהלוך, שבוע לא עמוס במיוחד)
חזור בעשרת ימי תשובה. ייתכנו מבצעים של הרגע האחרון
חזור בין יו"כ לסוכות. ימים קשים, לחטוף המקומות בקבוצות 'אל על'
חזור מיד אחרי שמחת תורה. ימים קשים, לחטוף המקומות בקבוצות 'אל על'
חזור אחרי שבת בראשית. מומלץ כן לסגור בקבוצות, מכיוון שמדובר בכרטיס ליותר מחודש ימים ורוב החברות לא נותנות במסגרת כרטיסי המבצע טווח של למעלה מחודש.
יציאה בעשרת ימי תשובה: (בהלוך, שבוע לא עמוס במיוחד)
חזור בין יו"כ לסוכות. ימים קשים, לחטוף המקומות בקבוצות 'אל על'
חזור מיד אחרי שמחת תורה. ימים קשים, לחטוף המקומות בקבוצות 'אל על'
חזור אחרי שבת בראשית. ייתכן למצוא בחברות זרות במחירים טובים מכיוון שזה פחות מחודש ימים.
יציאה בין יו"כ לסוכות: (בהלוך, שלושה ימים עמוסים מאוד)
חזור מיד אחרי שמחת תורה. זה הכרטיס האידיאלי לאיש עובד. ומכיוון שהימים קשים, הן בהלוך והן בחזור, מומלץ לחטוף המקומות בקבוצות 'אל על'
חזור אחרי שבת בראשית. על אף שבהלוך הימים עמוסים, ניתן לחפש דרך אירופה במחירים מוזלים, מכיוון שהחזרה כבר לא בשיא הלחץ.

יציאה בחול המועד: (בהלוך, הטיסות ריקות למדי. מי רוצה לטוס בחוה"מ??)
חזור מיד אחרי שמחת תורה. החזור תוקע הכל. מומלץ מאוד לסגור בקבוצות 'אל על' הישירות.
חזור אחרי שבת בראשית: נשמע כמו מתכון טוב לטיסות מוזלות! הלוך בזמן רגוע וחזור בזמן רגוע. שווה לחכות למבצעים ספציפיים של יציאה בחול המועד. אבת ייתכן שאם כן ייצא מבצע, החזרות שלו יהיו מאוד! מאוחרות.
כ"ח לעשות חיל
אני כותב את הטור הזה במוצאי יום ההולדת שלי שחל היום. בנוסף לכל מצב הרוח הרציני השורה על יהודי ביום הולדתו, חשבון נפש, קבלת החלטות טובות וכו', משהו נוסף יושב עלי היום חזק.
לשערות המאפירות שמחליפות את הנושרות, כבר התרגלתי, ולגב שמתחיל לאותת אותות מצוקה כבר ב-2 לפנות בוקר, למרות שפעם סחב עד 4... כבר נכנעתי.
אבל היום, אני מקבל את הגושפנקא הסופית לכך שאני כבר לא צעיר!
לא ממשרד הפנים המופקד רשמית על המעקב אחר גילי, ולא מהמשרד לרווחת הגמלאים שטרם הועברו אליו פרטי האישיים, אלא מחברת התעופה הלאומית שלנו 'אל על' שמפסיקה לתת הנחות לצעירים מגיל 28.
זהו, ההנחות של – תינוק, ילד וצעיר מאחורי. כולי תקווה כי בעז"ה אזכה לשוב ולחזור אל טווח ההנחות הממתין אי שם אחרי גיל 60... ועד 120. אמן.

הוסף תגובה
0 תגובות