מערכת COL
|
יום כ' ניסן ה׳תשס״ד
11.04.2004
'סעודת משיח' באחרון של פסח
בשעות אחר-הצהריים של חג שביעי-אחרון של פסח, אלפי בתי-כנסת בכל רחבי הארץ והעולם יזכו לביקור מיוחד של חסידי חב"ד, שיקיימו עם מתפללי בתי-הכנסת את מנהג 'סעודת משיח' שהנהיג הבעל-שם-טוב. המנהג נתפרסם לפני שני דורות על-ידי הרבי שלום דובער מליובאוויטש נ"ע (האדמו"ר החמישי בשושלת חב"ד). הבעל שם-טוב קרא לסעודה זו 'סעודת משיח', משום שביום זה מאיר גילוי הארת המשיח. הרבי מליובאוויטש הסביר שעצם העובדה, שבזמן הגלות אנו עורכים 'סעודת משיח', ומראים שישראל אינם 'מכירים' בגלות - מזרזים בכך את הגאולה השלמה.
תקנת הבעל-שם-טוב היתה לקיים ביום האחרון של פסח סעודה מיוחדת, הנהוגה לאחר תפילת מנחה, משום שביום הזה מאיר גילוי הארת משיח.
הרבי שלום דובער-בער נ"ע, הנשיא החמישי של חסידות חב"ד, הוסף למנהג שתיית 'ארבע כוסות' בסעודה זו, והרבי נשיא דרונו הנהיג זאת בקביעות, וקישר זאת עם מאמר חז"ל, שלעתיד לבוא עתיד הקב"ה להשקות את אומות העולם ארבע כוסות של פורענות וכנגדן לישראל ארבע כוסות של נחמה. ארבע הכוסות שבסעודה זו הן כנגד ארבע כוסות הנחמה של הגאולה.
במסגרת ההיערכות למבצע יצא-לאור עלון הסברה צבעוני ומרהיב-עין, 'לטעום את העתיד' - שהופץ בבתי-הכנסת ובו מוסבר בטוב-טעם העניין של 'סעודת משיח'. בעלון, מובאים דברי הרבי מליובאוויטש, סיפורים ופרפראות על 'סעודת משיח', והוא הופץ, במאות- אלפי עותקים בבתי הכנסת ברחבי הארץ, לקראת חג שביעי של פסח. כמו-כן הוכן 'תיק מבצע' מיוחד, שהופץ בין הפעילים.
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות - לקריאת כל התגובות
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
1 תגובות
2.
תיקון טעות.
כ"א ניסן ה׳תשס״ד
סעודת משיח נקראה כך ע"י הרבי הרש"ב, ולא ע"י הבעש"ט.
עד אז נודעה סעודה זו בשם "סעודת הבעש"ט".
עד אז נודעה סעודה זו בשם "סעודת הבעש"ט".
תגובה חדשה
הגב לתגובה
0
0