כך התגברו הרבנים על בעיית השחיטה ● תיעוד מיוחד
מאת כתב COL בארה"ב
בחודשים האחרונים נודע כי בחלק ממדינות דרום אמריקה (כמו אורגוואי וארגנטינה), נוהגים החקלאים לדקור את הכרס של הבהמות עם סכין, יתד חד או מחט. הסיבה לדקירה: בהמות רבות שאוכלות עשב לאחר יום גשמים המלווה בחום, לא מצליחות לעכל - וכתוצאה מכך הכרס מתנפחת.
הנוהג הזה הגיע לאוזניי הרבנים רק באחרונה. על-פי המידע, חקלאי שרואה בהמה הרובצת תחת רגילה ובטנה נפוח יותר מידי (מה שגורם לה ללכת בצורה איטית ומשובשת), דוקר אותה ואז האוויר יוצא מהכרס והיא נעמדת על רגליה וחוזרת לעצמה.
הדקירות גורמות כמובן לבעיית כשרות חמורה ביותר שהרי נקיבת הכרס מטריפה את הבהמה כפי שמבואר ב'שולחן-ערוך' (יו"ר סימן מ"ח).
יודגש, כי במדינות המפותחות - כמו באמריקה הצפונית - בעיית הדקירות אינה קיימת כלל וכלל, מפני ששם מטפלים בבעיה זו על-ידי תרופות והקפדה על אכילה הראויה.
אלא שבמדינות הלא-מפותחות, כמו בדרום אמריקה, משתמשים בשיטה פרמיטיבית. "מיד ששמענו על-כך הופסקה השחיטה עבורינו", סיפר הרב שלמה סגל, חבר בית-הדין בשכונת קראון-הייטס בניו-יורק - שיצא באחרונה למשחטת הבשר הגדולה באורגוואי. "בתוך זמן קצר מצאנו פיתרון - הבאת מומחה לבדיקת כרסים. אותו משגיח עומד בבית השחיטה באופן קבוע ובודק כל בהמה ובהמה אם לא נוקבה".
החקלאים נוהגים לדקור במקום קבוע, מה שמקל על הבודק שלא צריך לבדוק את כל הבהמה, אלא רק במקום בו ישנו סיכוי שהבהמה נדקרה.
ל-COL נודע כי במהלך החודשים האחרונים נסעו הרבנים שלוש פעמים לאורגוואי, בכדי לעמוד מקרוב אחר הבדיקות. "ויש לציין שב"ה מצאנו שהשחיטה והבדיקה עומד על הצד הטוב ביותר", סיפר הרב סגל שנסע יחד עם חבר הבד"צ הרב יצחק צירקינד.
הרב סגל מציין, כי ישנם הכשרים ששולחים בשר כשר לניו-יורק - אולם אינם מקפידים בנושא הבעיה החמורה שנודעה באחרונה. "לפי מיטב ידיעתי ישנם חנויות שמקבלות את אותם הכשרים ועל הציבור להיזהר", אמר הרב סגל.
לדבריו, "יכול להיות שמתוך מאה בהמות - היו שישים בהמות אם בעיית דקירה בכרס".
לא לבעלי לב חלש!
לצפייה בוידאו לחצו על כפתור ההפעלה או על האופצייה הנוספת:
לא מצליחים לצפות? לחצו כאן (להורדה)