הקיבוצניק שיעזור לכם להקים בית / 'חיים יהודיים'
השיחה עם שמעון אקוקה מתקיימת ביום שישי אחר-הצהריים. ברקע נשמעת תכונת ההכנות לשבת. "הערב יסבו עמנו עשרים אורחים לסעודת שבת", הוא אומר, "רובם חברי משלחת ארכאולוגית מארה"ב". זה נשמע מרשים, אבל לא יוצא-דופן. אלא שזה קורה בקיבוץ הסוללים, קיבוץ של 'השומר הצעיר'.
שמעון, רעייתו רחלה, ושבעת ילדיהם, הם המשפחה היחידה השומרת מצוות בקיבוץ, אבל היחסים עם שאר חברי הקיבוץ מצויינים. "הקיבוצניקים כאן הם אנשים מקסימים, ואנחנו מסתדרים מצויין", אומר שמעון. בליל שבת הוא מתפלל ביחידות, בהעדר בית-כנסת בקיבוץ. ביום שבת הוא צועד כחמישים דקות, ליישוב שמשית הסמוך, להתפלל בבית-הכנסת. "ההליכה הזאת היא בדיוק המרחק שמותר ללכת בשבת, אחרי הנחת 'עירוב'", הוא מבהיר.
מצטרפים לקיבוץ
שמעון נולד בנצרת-עילית, למשפחה מסורתית. בצה"ל שירת ביחידה מובחרת. לאחר השחרור מילא תפקידים רגישים במשרד הביטחון. בתפקידו זה עשה הרבה בחו"ל, באירופה ובארה"ב, ושם התוודע לשלוחי חב"ד: "בכל מקום שבו שהיתי פגשתי את שלוחי הרבי, שהניחו לי תפילין והזמינו אותי לשבתות בבית-חב"ד. באותם ימים לא ייחסתי לקשר הזה חשיבות יתרה, אבל מתברר שכאן התחילה התקרבותי ליהדות".
הוא חוזר לארץ, לנצרת-עילית, ועובד במחלקת ההדרכה של מגן-דוד-אדום. נוצר קשר בינו ובין חסידי חב"ד בעיר, והוא מתחיל להשתתף בשיעורי תורה. כאן הוא מגלה את דמותו המיוחדת של הרבי מליובאוויטש, ונכבש באורה. בשנת תנש"א הוא מתחתן עם רעייתו, רואת-חשבון בתפקיד בכיר במס-הכנסה. לפרנסתו הוא משמש מורה נהיגה. הזוג מחליט להצטרף לקיבוץ הסוללים, השוכן בצומת המוביל.
מאתיים איש ביום-הכיפורים
במרוצת הזמן הם מתחזקים בשמירת המצוות. חבריהם בקיבוץ מקבלים את השינוי הזה בכבוד, אולי משום שמעולם לא ניסו לכפות דבר על איש, ונשארו חברים של כולם. יותר מזה: שמעון נהפך למי שדואג לכל הצרכים הדתיים של הקיבוץ – לתפילות הימים הנוראים, לאווירת החגים. "ביום-הכיפורים האחרון השתתפו כמעט מאתיים איש בתפילות, ולא היה מקום לזוז", הוא אומר.
בשנה האחרונה הוא שקוע במיזם שהוא רואה בו שליחות-קודש: "עם השנים התוודענו, אני ורעייתי, לקשיים העצומים שבהם נתקלים מתקרבים ובעלי-תשובה בבואם להקים בית בישראל. הלב נקרע כשאתה שומע את סיפוריהם ואת התלאות שהם עוברים. החלטנו להקים מאגר נתונים ארצי ודיסקרטי, שכמותו עדיין לא קיים".
מאגר נתונים ענק
וככה המיזם פועל: אנשים נרשמים, באמצעות אתר האינטרנט או בטלפון. המעוניינים מזומנים לפגישה אישית, שבה הם מוסרים את פרטיהם ואת תצלומם. עכשיו נכנסים לפעולה רכזים שעובדים בהתנדבות או שדכנים מקצועיים, והם נעזרים במאגר הנתונים הגדול. "אנחנו פועלים לשם שמים", מסביר שמעון, "אבל שדכנים מקצועיים גובים את התשלום הנהוג אצלם, וכל פונה בוחר במי להיעזר".
לדבריו, המיזם, שהתחיל במקורו בעבור מתקרבים, משרת כיום את כל מגזרי הציבור הדתי והחרדי, מכיוון שהוא מציע מאגר הצעות שאין דומה לו בהיקפו. עד היום עבר שמו מפה לאוזן, וכבר נרשמו בו אלפים. צוות המיזם מתכנס אחת לשבוע, ומנסה למצוא התאמה על בסיס אמיתי. "אני מאמין שזה ייתן פתרון לאלפי גברים ונשים שממתינים לזיווגם", אומר שמעון (כתובת האתר: www.orsimcha.co.il. טל' 1599-55-1010).
י"י גלדציילר בית חב"ד גבעת אלה
יש כבר 14 שידוכים השנה\
ובקרוב השדכן מס 1 בעולם
שמעון אקוקה "ההצלחה השקטה"
מאחד התלמידים
הגשמים והרוחנים
בעזרת ה עוד ניפגש בשידוכים!!!
ניתן להיכנס לאתר גם בכתיבת השם אור שמחה בעיברית בגוגל
רבות ,עזיבתו של ידידנו ר
שמעון את העיר לוותה כמובן
בצער ,משום שהאיש הוא איש
אשכולות במלוא מובן המלה.
אך ילדיו מתחנכים בעיר
ובמוסדות ליובאוויטש במגדל-
העמק.
ר שמעון ורעייתו הם אנשי-
חסד.
שמחנו לשמוע על המהפכים
שמחוללת משפחת אקוקה
בקרב אנשי הקיבווץ.
אם זה בתפלות , טהרת
המשפחה ובקורי בית.
זה מה שקרוי שלוחי מצוה.