דיווח: הודו סירבה לאשר כניסת אנשי חב"ד
מאת חיים ברון, כתב COL
עיתון "ידיעות אחרונות" דיווח ביום שישי, כי שלטונות הודו החלו באחרונה להערים קשיים על ישראלים השוהים תקופות ממושכות במדינה. ההודים סירבו להנפיק ויזות לכמה משליחי חב"ד בהודו, שמטפל במאות ישראלים נפגעי סמים. עוד מדווח "ידיעות אחרונות", כי עשרות תרמילאים ישראלים ואנשי עסקים ששוהים בהודו פרקי זמן ארוכים נתקלו בסירוב כשביקשו להאריך את אשרותיהם, והם נאלצו לחזור לארץ.
מדי שנה מבקרים בהודו כ-40 אלף ישראלים, מתוכם כמה אלפים נוהגים לשהות במדינה פרקי זמן ארוכים. על-פי החוק ההודי, כל תייר נדרש לצאת את גבולות הודו בתום שהות מקסימלית של שישה חודשים. ישראלים נהגו לצאת מהודו לאחת המדינות השכנות ולקבל ויזה לחצי שנה נוספת.
על-פי הדיווח ב"ידיעות אחרונות", מתלונות שהגיעו למשרד החוץ בירושלים ולשגרירות ישראל בהודו, עולה כי ההודים שינו את מדיניות הנפקת האשרות לישראלים השוהים תקופות ארוכות במדינה.
בין-השאר, כמה משליחי חב"ד בהודו שאשרת השהייה שלהם פגה טסו לנפאל, או לבנגקוק ופנו לשגרירות הודו כדי להאריך את הויזות שלהם. ההודים הערימו קשיים, טרטרו אותם ולבסוף דחו את בקשותיהם.
העיתון מציין, כי בכמה מקרים נאלצו שליחי חב"ד, שמפעילה 11 מוקדים בהודו, לחזור לארץ, וחב"ד שלחה מהארץ מחליפים כדי שבתיה יישארו מאויישים.
אחד מאנשי חב"ד, אמר ל"ידיעות אחרונות": אנחנו עושים יותר מאמצים לקבל ויזה ומנסים למצוא דרכים לעקוף את הבעיה. אם לא נותנים לנו להיכנס מהדלת, אנחנו ניכנס מהחלון, ואם לא מהחלון, ניכנס מהארובה. אנחנו עקשנים".
ממשרד החוץ נמסר בתגובה ל"ידיעות אחרונות": באחרונה הגיעו למשרד ולנציגיו בהודו תלונות על שינוי לכאורה במדיניות הנפקה האשרות לישראלים השוהים תקופות ארוכות במדינה. משרד החוץ העלה את הנושא בפני המערכת ההודית. הגורמים בהודו הבהירו שאין כל שינוי במדיניות שלהם. עם זאת הם ציינו שייבקרו כל פנייה לגופה, ושכך נהוג גם בשגרירות הודו בישראל".
גורם ב'מרכז-לענייני-חינוך' בניו-יורק, אישר ביום שישי את המידע בשיחה שקיים את כתב COL בניו-יורק. "הבעיה עלתה גם לפני פסח האחרון", סיפר וציין, "כי השלוחים שיש בידיהם ויזה של ארצות-הברית לא נתקלו בשום בעיה".