הסנסציה המוסיקלית החדשה: תא שמע
אחרי ישיבת "הדר התורה" בניו-יורק, הגיעה תורה של ישיבת "תפארת בחורים" בניו-ג'רזי לייצא כוכב מוסיקלי, חוזר בתשובה ומקרב יהודים בחוגים לא צפויים.
ר' מנחם שפירא, או בכינויו "וייט מייק", בחור ישיבה מזוקן הוא הקול שמאחורי תקליט היפ-הופ חדש בשם התלמודי "תא שמע" לצד עמיתיו לספסל הלימודים ר' אלחנן "חונה" סילברמן, ר' דניאל זליגר ור' אלון כהן.
האלבום "תא שמע: בא ותקשיב" הופק על-ידי חברת "12 השבטים" של אלון כהן מי שעמד מאחורי ר' מתיסיהו מילר, אמן הרגאיי החב"די, לפני שנעשה שובר קופות בקנה מידה של ענקית המוסיקה "סוני", איתם חתם חוזה.
שפירא נולד למשפחה יהודית חילונית טיפוסית בבולטימור, מרילנד. הוא למד בתיכון פרנקלין בעיר רייסטרסטאון, ביקר מידי פעם בבית-הכנסת "עדת חיים" ולבש שרשרת "חי" על צווארו, ובכך הסתיים יחסיו עם אלוקים והיהדות.
מתאונה באמריקה לישיבה
השינוי החל במודעה. "הייתי סטודנט באוניברסיטת מרילנד כשראיתי מודעה גדולה שאמרה 'טיול חינם לישראל'. זה היה מסע 'תגלית', אולם הם כבר היו מלאים", שפירא סיפר לעיתון 'בולטימור ג'ואיש ניוז'.
כפיתרון הוא מצא את הטיול של 'מעיינות', הישיבה החב"דית לחוזרים בתשובה בירושלים. "נמשכתי אליו בגלל שהיה כתוב שהוא פתוח לאורתודוקסים, קונסרבטיבים, רפורמים ויהודים לא-מזוהים. אהבתי את זה. יצא שזה היה טיול חב"די. אפילו לא ידעתי מה זה חב"ד".
בסוף הטיול, כמו שרק השלוחים יודעים, שפירא החל להניח תפילין ולומר קריאת שמע בכל בוקר. הוא חזר לערוך טיול בארה"ב למרות הפצרות הרבנים להישאר לשנת לימוד. ביום הראשון של המסע, רכבו נקלע לתאונה ובנס ניצל יחד עם שניים מחבריו.
"מיד אמרתי לעצמי: זה מסר מאלוקים", הוא משחזר וחזר לישיבת מעיינות לשנת תשס"א. בתשס"ב הוא שילב בין לימודי קודש בישיבה בוושינגטון וחול באוניברסיטה. ובשנת תשס"ג הוא כבר למד 'פול טיים' בחב"ד מוריסטאון, ניו-ג'רזי.
האמא לא אוהבת
דבר אחד הוביל לשני, והוא התחבר עם סילברמן, מאנ"ש המקומיים, לשיר בפני חברים ובהמשך אפילו בחתונה לבתו של אחד החב"דניקים.
לפני שבוע השניים הוציאו אלבום בכורה שנמכר בחנויות יהודיות כמו גם בבסט-ביי, סרקיט סיטי ורשת חנויות הספרים ברנס אנד נובל.
ובשאר לאמו, דיאן שפירא אומרת: "אני לא אוהבת ראפ. אבל, אלוקים אדירים, אני מאוד גאה בו".
מתארחים באלבום: מתיסיהו בגירסת היפ-הופ מיוחדת לניגון החב"די "רחמנא", המוסיקאי אנדי סטטמן בגירסא מיוחדת לניגון "קול דודי".