הלחמניות שיסגרו לכם פינה עם ארוחת הבוקר לילדים | מתכון
לבצק:
קילו קמח
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים
600-620 מ״ל מים קרים(!)
60 מ״ל שמנ״ז איכותי.
כף מלח.
תיבול שום
שלישי חבילת פטרוזליה(עדיף בלי הגבעולים העבים)
4 שיני שום
קצת מלח
חצי כוס שמן זית.
לקצוץ במעבד מזון- עדיף
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שמים: קמח, סוכר, שמרים, מים. מתחילים לישה קלה וכשהמים נספגים מוסיפים את השמן.ממשיכים ללוש, כשהבצק מתאחד מוסיפים את המלח וממשיכים 10-12 דק׳ לישה במהירות בינונית נמוכה.
מעבירים לקערה עם מעט שמנ״ז.
מתפיחים כ-40 דקות/ עד שמכפיל עצמו.
ללחמניות שום
לחלק לחתיכות של 60-70 גרם בצק, לכדרר, להניח די צמוד אחת לשניה בתבנית ולתת עוד כ- 20 דק׳ התפחה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות כחצי שעה (עד שרואים שקיבל צבע מלמעלה ומלמטה מרגיש אפוי).
להוציא מהתנור ומיד למרוח את התיבול.
ללחמניות אצבע
כל כדור 100-120 גרם בצק, לרדד למלבן, לגלגל ולהניח את הלחמניות צמוד יחסית , התפחה-כמו שתואר ללחמניות שום.
על לחמניות האצבע למרוח ביצה ולפזר שומשום.
הארות:
1. כל תנור מביא תוצאות אחרות באפיה. השתמשו בו כמו שאתם רגילים.
2. את הלחמניות אפשר להקפיא בשקית אטומה כשהן טריות. נשמרות נהדר.
3. אין חובה לשקול את החתיכות, שקילה תבטיח תוצרים אחידים במראה ובזמני האפיה.
לבריאות!
נחמה בן עגו משתפת בטיפים ומתכונים ליעילות וקלילות במטבח,ומומחית בכתיבת תפריטים מותאמים אישית למשפחות. מוזמנים לעקוב גם בסטטוס 054-8369184 ובאינסטגרם Nechama.benagou
מאפשרים לכם לקבל