מערכת COL
|
יום כ"ט תמוז ה׳תשפ״ב
28.07.2022
כזה לא טעמתם: דג בר צלוי על ירקות קלויים לצד רוטב צי'מיצורי
לרגל 9 הימים נביא כאן בכל יום מתכון דג מיוחד, מאת השף החב"די אלימלך לוין, מ"לוינ'ס בוטיק חלבי". הפעם: דג בר ים צלוי על ירקות קלויים לצד רוטב צימיצורי
צילום: אבי לביא
מצרכים:
לדג:
1 דג בר ים טרי
2 בטטה מקלופות וחתוכות לעיגולים
2 חציל חממה חתוך לעיגול
3 זוקיני חתוך לעיגול
2 בצל סגול חתוך לרבעים
מלח
פלפל שחור גרוס
לרוטב צימי׳צורי:
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/2 חבילת כןסברה
3 שיני שום
1/3 כוס שמן זית
2 כפות חומץ
1 פלפל אדום צילי
מלח
פלפל
אופן הכנת הצימצורי:
שמים במעבד מזון את הבצל שום צילי פטורזיליה והכוסברה טוחנים מוסיפים תוך כדי את השמן והחומץ לתערובת סמיכה.
אופן הכנת הדג:
מייבשים את הדג היטב, חורצים פסים לאורך ולרוחב ומושכים ביניהם את הצימצורי, שמים גם בפנים הדג.
מניחים את הדג במגש ואופים בתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות.
מסדרים את הירקות במגש, מתבלים במלח ופלפל מזלפים מעל הכל שמן זית ומכניסים לתנור למשך 30 דקות עד לריכוך.
אופן ההגשה: מניחים את הדג מעל הירקות.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות