









ר"ח אייר ברחבת הכותל המערבי: הפגנת מהומה ופרובוקציה

הבוקר, ר"ח אייר הגיעה שוב קבוצה קטנה של נשות הכותל לאירוע הפגנה ברחבת הכותל המערבי, בתוך מאות מתפללים אורתודוקסים שבאו לתפילת ראש חודש.
על פי הוראות משרד המשפטים הוצב מתחם ייעודי לטובת קבוצה זו, על מנת לייצר הפרדה בינן לבין יתר המתפללות ולמנוע חיכוכים מיותרים; אך למרות הבקשות החוזרות ונשנות הן בחרו שלא להיכנס למתחם ולהפר את הסדר הציבורי.
יתרה מכך, הגברת יוכי רפפורט מראשי הקבוצה החליטה לייצר מהומה ופרובוקציה ויצאה לעבר קבוצות מתפללים שעמדו ברחבה העליונה מתוך מטרה להלהיט את הרוחות ולהפר את הסדר הציבורי.
מנהל התפעול של הקרן למורשת הכותל מר עדן שמעון פנה אליה אישית כדי שתכנס חזרה אל הרחבה על מנת למנוע אלימות ולא להפוך את הכותל המערבי למקום הפגנה, אך זו בחרה להמשיך במעשיה ולהפוך שוב את המקום לשדה קרב.
הקרן למורשת הכותל המערבי מגנה את הפיכת רחבת הכותל המערבי לאתר הפגנות וקוראת לשמור על הכותל כמקום קדוש ומאחד.
