מנחם קרביצקי
|
יום כ' אדר א ה׳תשפ״ב
21.02.2022
קציצות בקר ברוטב חרדל ודבש של השף חיים בורנשטיין
עוד מתכון נהדר לתחילת השבוע קציצות בקר ברוטב חרדל ודבש מאת השף חיים בורנשטיין, מוגש כשירות לגולשים מטעם COL בשיתוף עם מגזין טועמיה, לבריאות!
צילום וסטיילינג: depositfhotos
מנות: 10
זמן: 50 דקות
קושי : קל
בשרי
מצרכים:
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול
1 גזר שלם מקולף
1 ענף סלרי
חצי כוס אורז מבושל
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
מעט מלח
1 כפית פילדלפיה (ניתן להשיג בכל חנות תבלינים)
לרוטב:
2 כוסות ציר בקר (או מים)
2 כפות חרדל
2 כפות דבש
4 שיני שום קצוצות
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
קורט פלפל שחור
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
נכניס את הבשר הטחון לקערה גדולה ונגרד את הבצל והגזר מעל, קוצצים דק את הסלרי ומוסיפים לקערה.
מפזרים את התבלינים והאורז המבושל ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. ונכניס לקירור למשך כ-30 דקות עד להתייצבות התערובת.
בינתיים נכין את הרוטב, מרתיחים את ציר הבקר בסיר ולאחר מכן נצרף את שאר המרכיבים ונערבב היטב.
כשהנוזלים רותחים נתחיל לעשות קציצות לתוך הסיר בגודל של בערך כ-70 גר' ליח' נכסה את הסיר ונבשל כחצי שעה.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות