מְבָאֵר החסידות: הגה"ח הרב יקותיאל גרין ע"ה
כפר חב"ד התעטף באבל עם הגיע הבשורה על פטירתו של הרב יקותיאל גרין, מנכבדי החסידים, לאחר שמצבו הבריאותי הידרדר בשבועות האחרונים.
ביאוריו בשפה ברורה ונהירה הפכו לנכס צאן וברזל בהבנת ספרי חסידות, היה מבוקש כמשפיע וכמרצה בחסידות בחוגים רחבים. מוותיקי וחשובי תושבי כפר חב"ד, זכה לקירובים ברכות והדרכות מהרבי במשך השנים וכן על ספריו וחיבוריו הרבים.
הרב גרין נולד בשנת תש"ד ברמת-גן, ואף כי אביו לא היה חסיד חב"ד, אמו הייתה מבית חסידי אותנטי - בתו של החסיד המיוחד ר' חיים משה אלפרוביץ ע"ה.
בשנת תשכ"ב עבר הרב גרין ללמוד בישיבה שבכפר חב"ד, לאחר שלמד בישיבת 'הדרום' והודות לעידוד של הרבי החל ללמוד ולהפיץ חסידות (בילדותו למד מספר שנים בתלמוד-תורה בכפר חב"ד).
לקראת תשרי תשכ"ד זכה לנסוע אל הרבי ל'קבוצה' קצרה בת שלושה חודשים - עד ימי החנוכה של אותה שנה.
כעבור מספר חודשים הוצע לו שידוך עם רעייתו, בת הרה"ח ר' בנימין לוין ע"ה.
הרב גרין ע"ה חיבר עשרות ספרי ביאור בתורת החסידות, שהסדרה המפורסמת שבהם היא ביאור 'משכיל לאיתן' על ספר התניא קדישא, וכמוהו למאמרי שאר רבותינו נשיאנו.
מלבד לספרי הביאור, חיבר הרב גרין ספרי ליקוטים על נושאי יסוד חסידותיים, כמו: התפילה והעבודה, פרשת השבוע באור החסידות, פרקי אבות, הגדה של פסח וביאורי חסידות על מאמר רז"ל.
הרב גרין אף עסק בחינוך ובהנחלת תורת החסידות לתלמידים, בתפקידיו ב'בית הספר למלאכה' ובסמינר 'בית רבקה' בכפר חב"ד.
כמו כן, היה הרב גרין מהפעילים ב'ערבי חב"ד' במסגרתם היו יוצאים חסידים לקיבוצים, משמיעים דברי חסידות ומנגנים ניגונים, שהשפעתם על המשתתפים הייתה עצומה.
יהי זכרו ברוך, וביאורי החסידות שכתב ונשארים עמנו לנצח ימשיכו את פועלו בעולם ויהיו לעילוי נשמתו.