שניאור דייטש | יום כ"ט טבת ה׳תשפ״ב 02.01.2022

רפורמת הכשרות יוצאת היום לדרך. ב'כושרות' השיקו מלשינון

הבוקר (א'), נכנסה לתוקף החלק הראשון של רפורמת הכשרות בהובלת השר מתן כהנא, יו"ר הוועדה לענייני יהדות מלינובסקי והשר אביגדור ליברמן - פתיחת אזורי הכשרות • ארגון 'כושרות' השיק מלשינון: "האם זה הגיוני שהחוק כעת מאפשר לרב העיר אילת לתת כשרות לעסק במטולה?"
רפורמת הכשרות יוצאת היום לדרך. ב'כושרות' השיקו מלשינון
מסעדה כשרה במוסקבה (אילוסטרציה, ארכיון COL)

הבוקר (א'), נכנסה לתוקף החלק הראשון של רפורמת הכשרות בהובלת השר מתן כהנא, יו"ר הוועדה מלינובסקי והשר אביגדור ליברמן - פתיחת אזורי הכשרות.

במסגרת הפעימה הראשונה של הרפורמה, תוכל כל מועצה דתית לספק שירותי השגחה בכל מקום בארץ, וכל רב בעיר אחת יוכל לתת הכשר לעסק מזון בעיר אחרת. בעוד שנה בדיוק תושלם הרפורמה באופן מלא, עם פתיחת שוק הכשרות לחלוטין לתאגידים פרטיים, שיספקו שירותי השגחה במקום המועצות הדתיות.

"השלב הראשון של תוכנית הכשרות, שתסדיר את מערך הכשרות של מדינת ישראל, נכנס כעת לתוקף", אמר ל"ישראל היום" שר הדתות, מתן כהנא. הוא ציין כי תוכנית זו "תצעיד את המערך קדימה אל עבר כשרות מהודרת, מפוקחת ומוסדרת יותר. מהיום, מסעדות ומפעלים יוכלו לבחור מאיזו מועצה דתית הם יוכלו לקבל את תעודת הכשרות שלהם. הכנסת תחרות למערך הכשרות תפסיק את הקיפאון ששרר בתחום הכשרות בעשורים האחרונים".

ארגון 'כושרות' יצא הבוקר (ראשון) בקמפיין הסברה באמצעות הרשתות החברתיות לקראת יישומו של השלב הראשון ברפורמת הכשרות שיוצאת לדרך היום.

מבדיקה מעמיקה שערכו בכושרות, נמצא שבתי עסק שעזבו את מערך הכשרות של הרבנות ועברו לכשרויות פרטיות עשו זאת לא בגלל שהוצעו להם מחירי פיקוח טובים יותר או בגלל שהם חוו בעיות בשירות, אלא מכיוון שלא עמדו בנהלי הכשרות שהציבה הרבנות.

רק לאחרונה פורסם סיפורה של מאפיה במודיעין שבעל העסק שלה הודה מול המצלמות שלא עמד במחוייבות שלו לנהלי הכשרות של הרבנות. כעת, תחת הרפורמה החדשה בעלי עסקים שלא עומדים בנהלי הכשרות שמציב להם הרב המקומי, יוכלו לעבור לכשרות של רב אחר מעיר אחרת בכל רחבי הארץ.

 תומר בן צבי, מנכ"ל "כושרות" מסביר: "התחרות בכשרות שהשר כהנא כל כך ביקש לקדם לא באמת תוסיף הידור בכשרות אלא תאפשר לבעלי העסקים להונות לקוחות כמה שרק ירצו, ואם יעלו עליהם - יעברו הלאה לרב אחר, בלי שאף אחד יידע למה. החוק לא מחייב רב עיר לשאול מדוע העסק נטש את הכשרות הקודמת ועבר אליו".

"האם למישהו זה נשמע הגיוני שכל רב עיר או מועצה יכול לתת פיקוח לכל עסק בכל רחבי הארץ? האם זה הגיוני שהחוק כעת מאפשר לרב העיר אילת לתת כשרות לעסק במטולה?" תוהה בן צבי.

"גם השר יודע שישנן רבנויות שלא פועלות לפי נהלי הכשרות ויש לעשות בהן טיפול שורש, אבל במקום לטפל בכשלים הידועים לו הוא בחר לתת לרבנויות האלו לפעול משיקולים כלכליים בכל רחבי הארץ - מבלי שיש לו כל יכולת רגולטורית לטפל בהונאה בכשרות הלכה למעשה".

בכושרות השיקו בסוף השבוע האחרון "מלשינון" שתפקידו לקבל דיווחים על עסקים בכל רחבי הארץ שמקבלים כשרות מרבנים שאינם מקומיים. "אנחנו נמלא את תפקיד המבקר והרגולטור אם את משרד הדתות זה לא מעניין. מהיום, האחריות עברה לצרכנים, ואנחנו נסייע להם לשמור על אכילת כשרות, כי אין אף אחד אחר שיעשה זאת", מבהירים בארגון.

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.