מוצפים מים בגובה מטרים: הכירו את שדות האורז ברחבי העולם
תתפלאו לגלות:
כיצד גודל האורז?
רבים מאיתנו לא ביקרו מעולם בשדה אורז. בדרך כלל אנחנו פוגשים את הגרגירים הלבנים הללו כמות שהם, נפרדים זה מזה, לבנים ונקיים, בתוך שקיות אטומות ומהודרות.
איך הם נראו בתחילת הדרך?
את התשובה לשאלה הזו נלמד כעת; זהו סיפורו של האורז, אחד הגידולים החקלאיים הנפוצים בעולם, שבמדינות רבות ובאזורים עניים מהווה מזון עיקרי ובסיסי עבור מיליארדי תושבים.
// מתחת למים
שדות האורז מצויים בעיקר באזורים רוויי גשמים ושיטפונות. צמח האורז גודל תחילה דווקא מתחת למים, ורק בסוף גדילתו הוא נזקק לאוויר יבש יותר. בתחילה, ממלאים החקלאים את שדותיהם במים, בכמות שיכולה להגיע אף לשני מטרים (!), ולקראת קצירת היבול הם מרוקנים אותם, ומייבשים את הצמחייה.
עם תום גדילת האורז, קוטפים הפועלים את עלי האורז הירקרקים, ומשנעים אותם אל המפעלים הגדולים. במפעל, מופרדים מן העלים גרגירי האורז אחד-אחד, ובשקי ענק הם נערמים יחד. כעת כבר תוכלו לזהותם בקלות כגרגירי אורז. כמובן, כעת זקוקים הגרעינים לניקוי ולמיון – הטובים ימשיכו הלאה מן המפעל, והפגומים יושלכו לפח האשפה של המפעל או יועברו לשימושים אחרים – כמו למאכל בעלי חיים.
// עשרות סוגים
מרבית שדות האורז נמצאים ביבשת אסיה, בעיקר במקומות נמוכים אליהם מתנקזים כמויות גדולות של מים. בין אחד המקומות המועדפים לגידול האורז הם הטרסות המפורסמות. עשרות רבות של מיני אורז גדלים ברחבי אסיה, בגדלים שונים, גוונים שונים וטעמים שונים.
ככה נראים שדות אורז מסביב לעולם:
קרדיט תמונות: shutterstock