תכירו: סיפורה של הוצאת הספרים החב"דית 'קה"ת'
מיד עם בואו לאדמת ארצות הברית הכריז אדמו"ר הריי"ץ: אמריקה איז ניט אנדערש! אמריקה אינה שונה!
לא הייתה זו הכרזה גרידא, או הבעת משאלה ורצון בלבד; הרבי הריי"ץ השקיע את כל כוחו ומרצו, בלא לבזבז רגע של מנוחה על מנת להפוך את ההכרזה המפורסמת הזו למציאות ממשית שנראית לעין כל.
הרבי הריי"ץ בעת קבלת אזרחות ארצות הברית, לצידו מימין עומד הרבי נשיא דורנו
בתוך תקופה קצרה כבר החלו לפעול ברחבי ארצות הברית ישיבות, בתי ספר ומוסדות תורניים שהקים הרבי באמצעות שלוחיו. ממש כמו במלחמה השקיע הרבי את כל מרצו, למרות סבלו הרב וייסוריו הנוראים, על מנת להראות לתושביה היהודיים של אמריקה – גם כאן אפשר להיות יהודים גאים, שומרי תורה ומצווה, רק צריך לרצות!
בין מפעליו הגדולים של הרבי באותם שנים ראשונות על אדמת ארצות הברית, היה הקמת הוצאת הספרים החסידית הראשונה בעולם.
// הקמתה של 'קה"ת'
בשנת תש"ב הכריז הרבי על הקמת הוצאת הספרים 'קה"ת' שתשמש להדפסת ספרי יהדות והפצתם בכל רחבי העולם. מי שהופקד על הפעלת ההוצאה לאור היה חתנו, הרבי נשיא דורנו שהתמסר לתפקידו החדש ועד מהרה החל להדפיס את ספריה הראשונים של ההוצאה.
חנות הספרים המיתולוגית של קה"ת בקראון הייטס
במהרה הפכה ההוצאה הקטנה להוצאת ענק. פחות מעשור לאחר הקמתה יכלה המערכת לציין מאות רבות של ספרים וקונטרסים שונים שיצאו מתחת ידה. סידורים, ספרי נגלה וחסידות וגם ספרי סיפורים יצאו מבית הדפוס שלה לכל רחבי תבל.
שנה לאחר הקמת ההוצאה לאור החליט הרבי הריי"ץ על הקמת אגף מיוחד תחת הנהלת ההוצאה לאור. מערכת 'אוצר החסידים' הוא קרא בשם האגף החדש והגדיר את מטרתו כבעל אחריות להוצאת תורת החסידות והבאתה לדפוס.
במסגרת הוצאת קה"ת יצאו לאור ספרים מסוגים שונים, בהם גם כאמור ספרים מתורת הנגלה וספרי סיפורים. ייחודה של מערכת 'אוצר החסידים' הייתה בכך שהיא נועדה להתעסק רק עם ספרי חסידות חב"ד - להכינם לדפוס ולהפיצם ברחבי תבל.
// למה 'קה"ת'?
את השם קה"ת העניק אדמו"ר הריי"ץ להוצאת הספרים החב"דית.
מספר טעמים נמצאו לכך במשך השנים:
א. ראשי התיבות 'קרני־הוד־תורה'.
ב. שנת הולדתו של אדמו"ר הזקן היא תק"ה.