חברי 'אגודה' ו'הליכוד' נמנעו בהצבעה לפסול המועמדת הקיצונית
ועדת הבחירות פסלה את מועמדות אבתיסאם מראענה, מועמדת מספר 7 ברשימת מפלגת העבודה לכנסת. ההכרעה תעבור לאישור בית המשפט העליון.
ההצעה לפסילה הגיעה ביוזמת אנשי 'עוצמה יהודית', בשל התבטאויות קיצוניות ביותר של המועמדת מראענה.
ההחלטה התקבלה ברוב של 16 תומכים מול 15 מתנגדים. שני הנציגים של יהדות התורה נמנעו. נציגי הליכוד גם הם לא השתתפו בהצבעה.
ח"כ מיקי זוהר, ניסה להסביר הבוקר את עמדת הליכוד: "זו הצבעה פוליטית, בכל מקרה זה לא יעבור את מבחן בג"ץ".
לעומת זאת, הוועדה אישרה את השתתפותן של הרשימה המשותפת ורע"מ בבחירות שייערכו בחודש הבא. שלושה מנציגי הוועדה תמכו בפסילתן, ו-15 התנגדו. שני נציגי יהדות התורה נמנעו, בעוד נציגי גשר, דרך ארץ, הליכוד וש"ס לא נכחו בישיבה, ולמעשה בכך נמנעו.
מי זאת אבתיסאם מראענה?
בכתבה של יורי ילון, ב'ישראל היום', הוא סוקר כמה התבטאויות קיצוניות שלה.
כך הוא כותב: "אבתיסאם מראענה, שנבחרה במקום השביעי ברשימת מפלגת העבודה לכנסת ה-24 העלתה בעבר בדף הפייסבוק שלה פוסטים קיצוניים ומעוררי מחלוקת, כך מעלה שיטוט קצר בדף שלה ברשת החברתית.
מראענה, בימאית קולנוע ותסריטאית, העלתה בנובמבר 2020 פוסט תמיכה בפעיל הג׳יהאד האסלאמי והעציר המינהלי, מאהר אל-אח׳רס, ששבת רעב במשך תקופה ארוכה.
בפוסט מקומם נוסף, שנכתב בדצמבר 2016 העלתה מראענה לדף הפייסבוק שלה את תמונתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ולצדה חבל תלייה. מדובר בכרזה שהוצבה באקדמיה לאמנות ועיצוב ״בצלאל״ בירושלים, עוררה סערה והובילה לחקירת הסטודנטית שעיצבה אותה במשטרה בחשד להסתה.
מראענה כתבה בפוסט הזה: ״אני עומדת מאחוריה ולצדה של הסטודנטית מבצלאל״, והדגישה כי: ״אני לא מכירה אומנות מסיתה, אני מכירה פוליטיקאים מסיתים״.
סמוך ליום הזיכרון העלתה פוסט בו כתבה: ״אלי, לא עמדתי בצפירה, הייתי בזמן נהיגה בזמן שכל המדינה כמעט עמדה דום. אני החלטתי להמשיך לנסוע ואלה היו 2 דקות מופלאות בזמן הצפירה. הכביש היה ריק, אני המשכתי לחשוב על מה שעניין אותי באמת באותו הרגע״. בפוסט אחר באפריל 2013 כתבה מראענה פוסט מזעזע בהקשר של יום השואה המביע זלזול בניצולים.
וידאו: