נסו את זה בבית: מתכון לפלפל ממולא ברוטב עגבניות
נסו את זה בבית: מתכון לפלפל ממולא
בתקופת הקורונה, ילדים נמצאים בבית יותר מתמיד וזה הזמן ללמד אותם מסודות המטבח.
י. ריבקין מכפר חב"ד, מגיש מתכון קל הכנה לילדים, של פלפל ממולא באורז ורוטב עגבניות, צמחוני, וטעים להפליא.
לילדים: הצלחתם להכין את המתכון? שלחו למספר הווטסאפ של המערכת את שמכם, גיל, ותמונות מהמתכון שהכנתם, וכנסו להגרלה מידי שבוע על ספרי קה"ת.
*
מתכון לפלפל ממולא
מצרכים:
8 פלפלים רגילים (עדיף ירוקים)
2 בצלים
1 כוס אורז
3 עגבניות
1 רסק עגבניות
חצי כפית מלח
1 כפית פפריקה
רבע כפית פלפל שחור
שמן לטיגון
החומרים לרוטב:
5 כוסות מים רותחים
2 כפות אבקת מרק עוף (לא חובה)
1 רסק עגבניות
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
הוראות הכנה:
1. קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם שמן עד שישחים, לאחר מכן מוסיפים את האורז ומערבבים. אחרי 3 דקות מהוספת האורז להוריד מהאש.
2.טוחנים את העגבניות במעבד מזון או בפומפייה ומוסיפים לעגבניות את המלח, פפריקה, פלפל שחור ורסק העגבניות ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את תערובת העגבניות למחבת עם האורז והבצל ומערבבים.
3. חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומוציאים את הגרעינים. ממלאים את הפלפלים בתערובת של העגבניות הבצל והאורז כמעט עד הסוף של כל פלפל ומניחים את הפלפלים (בעמידה) בסיר עמוק.
4. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ושופכים קצת מהרוטב מעל הפלפלים כדי שיכנס קצת רוטב לפלפל (כדאי שלא ייכנס יותר מדי רוטב לפלפל כי האורז ישפך החוצה)
ואת השאר לשפוך מהצד כך שיכסה בערך את רוב הפלפלים.
5. מכסים את הסיר ושמים על אש גבוהה עד שהמים רותחים, ולאחר שהמים רותחים מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כשעה עד שהאורז והפלפל רכים. (כדאי לבדוק מדי פעם שלא נכנס יותר מדי רוטב לפלפל ואז האורז ישפך החוצה, אם נכנס הרבה רוטב אז פשוט להוציא קצת מהרוטב בעזרת כף \ מלקחיים)
בהצלחה!