סקר ב-COL: להמשיך ב'מנייני חצרות' או לחזור לבתי הכנסת?
להמשיך בחצרות או לחזור לבתי הכנסת: כנסו להצביע>>>
לאחר מתווה חזרה לבתי הכנסת של משרד הבריאות, נראה כי ההוראה אינה מחלחלת בכל בתי הכנסת: בחלק מקהילות אנ"ש חזרו בהתאם למתווה, עם כל כללי הזהירות הנדרשים, אך 'מנייני החצרות' עדיין פועמים ופועלים, כל קהילה וסיבותיה היא.
בחלק מהמקרים, מדובר באוכלוסייה וותיקה יותר שמקפידה 'להחמיר' בכל הנוגע לחשש פיקוח נפש.
אך יש גם סיבות נוספות, הקשורות בעניין הטכני: בתי כנסת עם שטח פיזי מצומצם ביחס לכמות המתפללים, ואי-אפשרות לעמוד בכללי הבריאות הנחוצים, כגון שמירה על מרחק 2 מטרים מאיש לרעהו במהלך התפילות, או בתי כנסת המוניים המתפקדים כ'שטיבלאך' שלא ניתן לשלוט בהם על כמות המתפללים ברגע נתון, ועוד. מנגד יש הטוענים שגם במנייני החצרות כבר הפסיקו לשמור על הכללים ובחלק מהמניינים אף החלו לאחרונה בעריכת קידושים לאחר התפילה, דבר שבבית הכנסת לא היה קורה בשמירה על ההנחיות.
יש סיבות נוספות לכך שמנייני החצרות ממשיכים במתכונתם למרות האפשרות לחזור לבתי הכנסת, ביניהן הנוחות (אין צורך להרחיק מהבית), והווי חברתי מיוחד שהתפתח בתקופה זו.
הבוקר פרסמנו את מכתבו של המשפיע הרב מיכאל טייב, שהפנה את תשומת הלב לסיבה נוספת של קיום מנייני חצרות: נוחות אישית, ופחות מחוייבות.
"אולי יש כאן נקודה נוספת, בבית כנסת יש מחויבות מסויימת, לשמור על שקט במהלך התפילה וקריאת התורה, לבוא עם לבוש הגון. ובחצרות המחויבות הנ"ל היא קצת פחות, ושוב - זה נוח יותר", כותב הרב טייב. "בכל אופן מה שלא יהיה, הגיע זמן לחזור לבית ה', עם שמירת ההנחיות".
•
ומה דעתכם? כנסו לסקר של COL ובחרו באחת משתי האפשרויות: האם רצוי לחזור להתפלל בבתי הכנסת, או להמתין ולהישאר עם מנייני החצרות?
למבוגרים זה מסוכן.
הבית כנסת בשבת , לא יכול להכיל כל המתפללים, לפי כללי הזהירות.
עדיף להמתין עוד קצת ולהתפלל עם מניין, במקום שנתחיל להתפלל לרפואה לאנשים שנדבקו בבית הכנסת