אנ"ש לא קולטים את חומרת המצב; מזלזלים בהוראות
במאמר דעה חריף שהגיע למערכת מתריע הכותב על כך ש"ציבור אנ"ש לא הפנים את חומרת המצב'':
"לתחושתי, הציבור עדיין לא קולט את חומרת המצב, ולכן אנשים מזלזלים בהוראות.
אני מציע להביא לתודעה הציבורית היבט שלא כ"כ חושבים עליו:
בע"ה אף אחד לא ימות, וגם הנדבקים יחלימו. אלא שאם הפנמתם - מה שיקרה הוא שכל הנשאים יחויבו בבידוד מחוץ לבית, במלוניות המוקמות לצורך זה.
ובכן, קצת רקע: שר הביטחון, נפתלי בנט, הנחה לאחרונה את מערכת הביטחון להקים שלושה מתקני החלמה קבוצתיים לנשאי קורונה. המתקנים מיועדים לחולי קורונה כחלופה לבידוד ביתי.
מטרת המתקנים תהיה לקלוט את אותם נשאים שאין להם תסמינים או שיש להם תסמינים קלים, שהם 80% מהנשאים. למי שנושא את הנגיף זה בערך 5 שבועות בבידוד מוחלט עד שהנגיף עוזב את הגוף.
השר בנט גם הסביר את המניע להחלטה: "יש שורה של בעיות. אתה מדביק את המשפחה. למי שלא גר בוילה, אלא בדירת 3-4 חדרים סבירות גבוהה שידביק את המשפחה. הניסיון הסיני והקוריאני מלמד שהמשפחה תידבק".
כאמור, תקופת הבידוד לנשא היא - 4-6 שבועות.
זאת אומרת, שמי שיידבק עכשיו - יעשה את חג הפסח באיזו מלונית, בלי בני משפחתו. הוא יהיה מנותק במשך 4-6 שבועות מביתו, מעבודתו וממשפחתו.
בידוד בתנאים כאלו, שווה ערך יותר לבית כלא' מאשר ל'נופש'. זה יגרום לאנשים לחשוש קצת יותר ולהבין שרק השמירה על ההוראות יכולה להגן עליהם מפני תסריט כזה.
הנגיף אינו פוסח על קהילת חב"ד
נקודה נוספת: הנגיף אינו פוסח על קהילת חב"ד. יש כמה וכמה חולים בקורונה מקרב חסידי חב"ד. הם הסתובבו בקהילה בדיוק כמו שאתם מסתובבים, ולא ידעו כלל שהם נשאים, עד שהמחלה התפרצה.
העובדה שאתם מרגישים טוב אינה אינדיקציה כלל למצב האמיתי. יכול להיות שנדבקתם ואתם לא יודעים. יכול להיות שהחבר שלכם, שצוחק איתכם בבית הכנסת, גם הוא נדבק, ולא יודע.
לכן אמצעי הזהירות חיוניים וקריטיים - כדי שאתם לא תידבקו וכדי שלא תדביקו ח"ו אחרים.
האם בבית הכנסת שלכם הבחנתם בעמדות סבון לחיטוי וניירות חד פעמיים, ולא מגבות? האם הקפידו למרות כל האזהרות, על מרחק של שני מטרים האחד מהשני ופיצלו את כל המניינים? מספוקני אם זה תפס בכל מקום. המסר כנראה לא חלחל מספיק לשטח. "לנו זה לא יקרה", חושבים אצלינו.
"ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" – ולנפשות הסובבים אתכם!
ומה דעתכם?
אבל מה עם תזונה? עד היום לא שמעתי אף מילה, למה?
אולי תזונה טובה לא תמנע הידבקות, (ואולי תעזור גם בזה), אבל ללא ספק שהיא תעזור לאותם 20 אחוז, ואם במקום 20 אחוז יהיו רק 5 אחוז שסובלים כי אז כל המצב יהיה אחר לגמרי.
כל אדם צריך לחשוב א. איך לא להידבק ב. אם חלילה כן יידבק איך להגן על עצמו מתסמינים קשים, על ידי שיעבור מיד לתזונה מתאימה.
כנראה שלהכניס את כל המדינה ואת כל כדור הארץ לבידוד ולעוצר, זה יותר קל מאשר להודות שיש תזונה בריאה שמונעת הרבה הרבה מחלות, וללא ספק תסייע מאוד במאבק נגד הקורונה.
ואולי סוף סוף חב"ד און ליין יפרסם המלצות של מומחי תזונה בריאה? בתודה מראש!
חשוב לא להתחכם.
לא צריך להיות יותר חכם מכל העולם.
מקווה שהדוגמא של איטליא מספיקה לכולם.
לדעתי בבתי הכנסת חייבים לחלק את המנינים ל: א) שעות מדוייקות. ב) אך ורק לעשר אנשים למנין. ג) מרחק של לפחות מטר (עדיף שתיים) בין כל מתפלל.
בנוסף אפשר לארגן לדעתי מנינים שונים מחוץ לבתים בכל אזור ואזור. כך שאנשים יוצאים מחוץ לבית ומתפללים עם המנין. בלי הצורך ללכת לבית הכנסת.
א.להעיר שאם לא נתעשת אנחנו עלולים למצוא את עצמנו במלונית בודדים(יהודי אף פעם לא לבד בפרט אם הוא בשליחות....
ב.סכנת נפשות ככה זרקת בסוף נשמרתם מאד לנפשכם.
תחליט על מה את כותב.
אם חשש הסכנה עבור המבוגרים וכו.אז מילא.
רק אנחנו יכולה להאט את קצב ההתפשטות!!!!!!!!!!
באהל הפנימו את זה, שם עובר עובד ומנקה באופן סדיר, את כל הדלתות והמשטחים.
העוגיות מחולקות בשקית ויש אלכוג'ל זמין.
ב770 יש בקושי סבונים.