"משפיעים, ראשי ישיבות - חוסו על הבחורים הנשארים בארץ"
אלפים רבים של תמימים עושים את דרכם בימים אלה, להסתופף בצלו של הרבי בימים הנוראים ובזמן שמחתנו. מהם שעושים את החודש כולו בחצרות קודשנו ומהם שמסתפקים רק בפרק זמן קצוב. הדעות לכמה זמן נכון לנסוע - חלוקות. ובעקבות הסקר שפרסמנו לפני ימים אחדים - שורה של תגובות ארוכות לא חדלות מלזרום אל המערכת.
אולם, מסתבר, שבשולי הדיון נשכח נושא חשוב לא פחות - הבחורים שמסיבות שונות נשארים בארץ.
במכתב נוקב ששוגר אל המייל האדום של COL ביממה האחרונה - מתחננת אימא למשפיעיםם ולראשי הישיבות לקחת אחריות גם על אותם בחורים ולדאוג להם, שאף הם יעברו את ימי חודש תשרי כדבעי.
אנו מגישים את המכתב המלא של האימא לקריאה, למעט שינויי עריכה לשוניים קלים, כמתבקש.
•
וכך כותבת האימא:
ברצוני להעלות נושא כאוב שנוגע להורים רבים של בחורים הלומדים בישיבות גדולות בארץ.
רובם ככולם של הבחורים, כשמונים אחוזים פחות או יותר אם להיות מדוייקים - טסים לרבי לכל חודש תשרי. הכל טוב ויפה. אך היכן היא האחריות של המשפיעים וראשי הישיבות לאותם עשרים אחוזים מהבחורים שמסיבות שונות נשארים בארץ, ובמקום "לבלות" את ר"ה ויום כיפור בישיבה הם נמצאים בבית "משועממים" בחוסר מעש. החל מאמצע השבוע הקרוב ועד לסוף חודש תשרי.
חמישה שבועות!
איך נשכחו הזעקות של הרבי על אודות ימי החופש?
מי לוקח אחריות בכדי שאותם אלה שבחרו להישאר בארץ עם המשפחה יספגו את אוירת הימים הנוראים כפי שצריך להיות ולא ממקום של בטלה ושעמום?
אנשי חינוך, משפיעים, ראשי ישיבות: זו זעקה אמיתית. קחו אחריות עליהם. הם גם תמימים שלומדים בישיבות וגם להם מגיע להתכונן ולחוות כראוי את הימים הנוראים!
גדולים, מה שכן בגיל הזה יש הרבה ריצוי, מרצים את
ההורים, המורים, הראש ישיבה וכו׳.
תלמיד בישיבה גדולה מי יגיד לו משהו?! זה כבר בחור לא ילד, בעל דעה עצמאית והניסיונות יותר גדולים גם להורים קשה להתמודד עם גילאי18+
כשרשמת את בנך לישיבה ידעת בדיוק באילו ימים יש סדרים ובאילו ימים יש חופש. מה את רוצה מהם עכשיו? צוות הישיבה הם אנשים רגילים העובדים בישיבה לפרנסתם וגם להם יש משפחה להיות איתה בחגי תשרי! חוץ מזה שכשיעשו סדרים לפחות מרבע מהבחורים בישיבה כל אחד יודע בדיוק איך זה יראה. אני חושב שבחור דווקא יכול מאד להנות בבית עם המשפחה בחגים!
חג שמח!
אבל צריך לא לשאול אותם, אלא לעשות מה שצריך, ולדאוג למסגרת חבדית ולו בסגנון ישיבת קיץ צעירי ליובאוויטש למשך רוב ימי אלול תשרי בהם הישיבות סגורות...
המשפיעים לוחצים על נסיעה לרבי כאילו אין על מה להתוועד ולתבןע מעבר לזה בחורים שיש להם כסף שמחים לאוס פעמיים שלוש בשנה אבל אלו שאין להם לא אחת יותר חסידיים מרגישים דפוקים שנשארו בארץ ויורדים מההתלהבות שלהם .
נכון, מן הסתם אתם עובדים קשה לפרנסתכם אבל אתם בכל זאת ההורים! זה הבן שלכם! סוף סוף הקב"ה מזמן לכם זמן בשנה שבו הבן שלכם איתכם בבית ולא בישיבה או במסגרת אחרת. זאת בדיוק ההזדמנות שלכם להקדיש לו את מלוא תשומת הלב, וכן, גם אם הבן שלכם כבר מעל גיל 18 הוא עדיין זקוק לתשומת הלב של ההורים.
אנא נצלו את ההזדמנות הזאת, תשקיעו אתם בבן שלכם, תשקיעו בקשר שלכם איתו. תעזרו לו אתם לחוות את הימים הנוראים כדבעי.
ומה אתם חושבים, אילו הבן שלכם היה נוסע לתשרי - האם זה אומר שהוא מסודר מבחינה רוחנית??? אפילו לפני ג' תמוז, שראו את הרבי בגילוי, הרבי לא גרס שכל אחד צריך לנסוע אליו לתשרי באופן גורף, אלא רק מי שמוכן לזה.
אולי זה מה שרבי רוצה מהבן שלכם יותר מאשר נסיעה לתשרי?!
אבל כשכולם נוסעים מגיעים למצב שבתי חב"ד צריכים עזרה במבצעים ואין בנמצא בחורים רציניים.
נקודה לסיום - יש להבדיל בין מצב של בטלה לבין מצב של מנוחה. הבן שלכם לומד כל השנה תורה, זה לא קל בכלל. אולי גם בבין הזמנים לא נח כי היה עסוק בקעמפ וכדומה. חשבתם שאולי הוא זקוק למנוחה כפשוטו? לא מנוחה מתורה ומצוות, לא מנוחה מיראת שמים, בפרט לא בתשרי. אלא פשוט לנוח בבית. אז למה לא לאפשר לו זאת? הרי הוא זקוק לזה כדי להמשיך ללמוד בשקידה והתמדה לאחר תשרי!
אולי זה מגיע באמת מתוך כוונות טובות וחוששים שהבן מתבטל או עוסק בדברים לא טובים, ואם כל זאת זאת לא דרך ראויה להסתכל על הבן שלכם. יותר מזה, הלחץ הזה של ההורים מסוגל להוריד את הבחור מהדרך רח"ל
אולי במקום זאת תתחילו להסתכל בצורה חיובית על זה שהבן שלכם אתכם בבית, תפרגנו לו, תסמכו עליו שהוא עושה מה שצריך לעשות ובזאת תתנו לו גם כוחות להמשיך לעשות טוב.
שנה טובה ומתוקה!
אבל מה זה כן?
לא חסר מענות קודש של הרבי, שהרבי מורה לאנשים (לא רק למקורבים) להישאר בחגים דווקא עם המשפחה.
כמובן שאני בעד לנסוע לרבי, ובפרט כשמדובר על בחורים שיש להם את האפשרות שאין אותה לאנשים יותר מבוגרים - להישאר כל חודש תשרי אצל הרבי - מה טוב, אבל יחד עם זאת צריך לדעת שלהישאר בתשרי עם המשפחה - זה לא מצב סוג ב'!!!
ואם חוששים למצב של בטלה, שיעמום וחוסר מעש - מצב זה יכול להיות בכל מקום, בבית, בישיבה, וגם אצל הרבי. רק שכאשר הבחור לא בבית בתשרי - האמא לא רואה וממילא לא דואגת. רק כאשר זה קורה בבית, פתאום נזכרים לדאוג. וזאת במקום לעשות - הרי הבחור בבית, אתם ההורים שלו, תתחילו אתם לתת תוכן לשהותו של הבן שלכם בבית.
הבחורים שנוסעים לרבי מתגאים בכך ושואלים את אלו שלא נוסעים, למה אתה לא נוסע?? אין לך כסף??? שופכים דם נקי.
אני הייתי מהבחורים ששפכו את דמי.
ומי שכבר כן נוסע... הרבה מהם מסתובבים במנהטן ועוד ועוד.
אנחנו גרים בשליחות ואח שלי נשאר כל שנה בארץ (ואני מאוד מעריכה אותו כי ממה שזה נשמע כמעט כל הישיבה נוסעת וכמו שכתב כאן למעלה..) ואם בחור החליט להשאר בארץ כנראה שיש לו סיבות מספיק טובות לזה (וזה לא משנה אם הוא נשאר לעזור בשליחות או שפשוט חסר לו כסף..) אף אחד לא צריך לבייש אותו! כל אחד ושיקוליו!
אך בקשה אחת לי:
רגע לפני שתולים את כל ראשי הישיבות המשפיעים והמחנכים בכיכר העיר,
אנא מכם בקשו לפחות תגובה מ 2/3 אנשי צוות חינוכי בישיבות גדולות על מנת לקבל תמונה מלאה ולהבין מהי הסיבה שבגינה לא ניתן לקיים מסגרת עבור מיעוט הבחורים הנשארים בארץ.
עם כל הכאב שבדבר.
מצפה ליישום הבקשה כראוי למערכת הגונה כשלכם. תודה רבה
ובזמן השליחות הם לומדים סמיכה
יש שלב שאין מערכת שמסוגלת להכפיף בחורים כרצונה. מה לעשות והבחור עושה מה שעולה על דעתו.
או שההורים יקחו אחריות או שהבחור ייקח אחריות. או שהואמאכן יהיה במצב ירוד. גם זה קיים
באמת תברר בעומק מה קורה בחלק גדול
בפרט הצועקים שחייבים לטוס?
רק שכמובן שצריך מקום טוב עם אחריות וכו'.
לשליחות הולכים בגלל סיבות אחרות לגמרי - כדי לעשות את רצון המשלח וכדי לקרב יהודים להקב"ה. רוב אלה שהולכים לשליחות דווקא יש להם איפה להיות בחגים והם עושים מסירות נפש ומוותרים על המקום המועדף שלהם לטובת השליחות.
מי שלא מוכן לכל הנ"ל ומחפש שליחות רק מסיבות "חיצוניות" - עדיף שיעשה את החגים עם המשפחה ולפחות יקיים מצוות כיבוד הורים.
ב. האם מישהו באמת חושב שבחור באמצע גילאי העשרה צריך לכתחילה וכסד להיות בשליחות בימים נוראים ?!
או שראוי שעדיין יחווה תפילה כדבעי במקום חסידי וכולי .
או רק חיצוניות ולצאת לחץ חברותי מה יאמרו החברים.
אפשר להיות בבית עם הרבי ואפשר לטוס ולהיות....
השליחות קיימת רק ב'חוצה' ולא בפנים.
אומרים ומתוועדים אתם יותר מקושרים מדור הקודם
ועוד סיסמאות שלא דורש להם מאמץ ויש להם חודש
חופש ,בלי מסגרת רק לצעוק כמה סיסמאות ריק מתוכן
קטע נבחר משם (ע' שלב), המלמד על הכלל:
המכתב שלפנינו נכתב להמשפיע הרה"ח ר' שלמה חיים קסלמן אשר דיווח לרבי כי עיכב את התלמידים בישיבה בימים הנוראים. תגובת הרבי מעידה כאלף עדים עד כמה עז הי' חפצו שכך יוקבע הסדר בישיבות: "בנועם ובעתם קבלתי מכתביו בם כותב ע"ד הסדר דלפני ר"ה ואח"כ אשר עכבו התלמידים [שישארו בין כתלי הישיבה גם בתשרי. הערת המו"ל] וכו', והחי' את נפשי בבשורה משמחת זו, אשר הולכים צעד אחר צעד בהכנת הענינים שיהיו כלים לביאת משיח צדקנו" (מאג"ק ח"ח ע' יד).
אגב, עיקר ענינו של בחור ישיבה הוא לימוד התורה . לעתים דוקא בחור מתמיד לא יסע גם כי אין לו כסף (הוא לא עבד בהיותו בישיבה!!) אבל בעיקר כי יעדיף מקום שיוכל להתקדם בלימוד.
בבית יש מצוות כמו כיבוד הורים החלים גם על תלמיד ישיבה.
חיזוק הקשר הבין- דורי חשוב במיוחד ויש לעודד זאת.
.המון קהילות חלשות ישמחו לתגבור במיוחד בחודש החגים, יש קהילות חבדיות מצומקות ובתי חב'"ד שממש ישמחו עם פנים חדשות..
ניתן גם להתנדב לשהות עם זקנים וחולים ..
בכל מצב, תמים הוא נר להאיר ובכוחו להאיר את סביבתו הקרובה והרחוקה באור של חסידות מתחיל מהיותו דוגמא חיה בהנהגתו,שלו
מבצעים לא חסרים תפילין, לולב הפעלת הילדים ועוד.
איך ההתנהגות יום יום אצל הרבי ולחשוב כעומד לפני רבו בכל צעד שעושה
באמת ובלי תירוצים
בתי חב'"ד מחכים לבחורים יקרים אלו כח עזר לשליח בביה"כ עזרה במבצעים ועוד ועוד לא חסרה עבודה מוזמנים!!!!!
כל מילה נכונה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שקראתי את המכתב ירדו לי דמעות
זו תופעה קשה שרואים