מערכת COL | יום כ"ז ניסן ה׳תשע״ח 12.04.2018

שירות בינלאומי מהפכני לתיירים שומרי כשרות: kosher-booking

מהפכת כשרות קולינרית, שעושה למלון את מה שעשו חברות התעופה לארוחות בטיסה ● בנאפולי שבאיטליה, הושק שלשום מוצר קולינרי מהפכני חדש בכשרות מהודרת שעתיד לפתור את הבעיה המרכזית של אנשי עסקים, תיירים ומטיילים יהודים בעולם ● מעתה, יוכלו נוסעים שומרי כשרות להזמין אוכל כשר וטעים גם למלונות "רגילים" שאינם כשרים, ברחבי אירופה ● איך זה עובד? איך נראות המנות? ● הרצל קוסאשוילי היה שם וחזר עם ראיון טעים במיוחד עם מנכ"ל החברה ר' ברוך פדר ● לסיפור המלא
שירות בינלאומי מהפכני לתיירים שומרי כשרות: kosher-booking
צילום: יוסי רוזנבוים
kosher-booking

בנאפולי שבאיטליה, הושק שלשום (ג') מוצר קולינרי מהפכני חדש בכשרות מהודרת שעתיד לפתור את הבעיה המרכזית של אנשי עסקים, תיירים ומטיילים יהודים בעולם. מעתה, יוכלו נוסעים שומרי כשרות להזמין אוכל כשר וטעים גם למלונות "רגילים" שאינם כשרים, ברחבי אירופה.
אתר כושר בוקינג (www.kosher-booking.com) החדש, מאפשר הזמנת חדרים במלונות אירופאים כולל ארוחות ערב, בוקר וסנדוויצ'ים איכותיים וטעימים למשך היום, ובכך פותר למעשה את הצורך שהיה נחוץ עד כה: להביא מהארץ מזון כשר וקופסאות שימורים...

ר' ברוך פדר, בעל חברת התיירות 'תור עולם', שהקים את המיזם החדש יחד עם שותפים, יוזם ומפעיל נופשים כשרים למהדרין בחו"ל כבר למעלה מעשרים שנה. החברה בראשותו מתמחה בהכשרת בתי מלון וארגון חופשות כשרות ברחבי אירופה והוא זיהה את בעיית זמינות האוכל הכשר בעולם כבעיה המרכזית לנוסעים שומרי תורה ומצוות. "מהפכת השמיים הפתוחים והטיסות המוזלות הובילו למצב שיותר ויותר שומרי כשרות, מנצלים את מחירי הטיסה הנמוכים כדי לצאת לחופשות בחו"ל", הוא מחדד "גם כשלא מדובר בנופש מאורגן וכשר".

כאמור, עד כה, הדרך לבלות בחו"ל הייתה להתארח אצל קרובי משפחה, או להגיע לנופש מאורגן שלוקח מלון שלם, מכשיר אותו ומספק ארוחות מסודרות לאורך החופשה. פדר, למד את העניין לעומקו ופיתח מוצר חדש, טעים, מגניב וכשר למהדרין: ה"כושר בוקינג".

המקבילה הרעיונית לכושר בוקינג, היא הזמנת כרטיס טיסה ברשת לכל מקום בעולם, וסימון V בשדה המסמן את המנה הכשרה בטיסה. הפשטות בהזמנת החדרים באתר החברה, יחד עם האוכל האיכותי הממתין לאורח במקפיא המלון, מבטאים מהפכה דרמטית בהרגלי התיור של אוכלי הכשרות. הארוחה של כושר בוקינג מושקעת בנראות, בטעם, בגודל ובכל האביזרים הנלווים (ובכך, היא וודאי לא דומה לארוחה הכשרה במטוס...).

איך זה עובד?

חמש ארוחות גורמה קיימות במיזם: ארבע בשריות ואחת פרווה. בכל קופסה קיימת ארוחה הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. חלק מהמנה שנדרש עבורה חימום נמצא בכיסוי כפול – המאפשר שימוש גם בתנור מטבח לא כשר במלון. הלקוח מקבל קופסה הכוללת ארוחת ערב מכובדת מזינה ואיכותית, פלוס ארוחת בוקר ארוזה לשימוש בבוקר, ערכות מלאות של כלים חד פעמיים, ואפילו שני סנדוויצ'ים למהלך היום. העלות: הוגנת בהחלט – פחות מ 50 יורו לקופסה.

את האוכל מכינה חברת "הרמוליס" המפוארת בלונדון, תחת כשרות ארגון הכשרות המהודר "כדתיא". עד כה הצטרפו למיזם מספר בתי מלון באירופה, בשלב ההרצה כל הזמנה של חדר במלון הכולל ארוחה - איננה מאושרת מיד. במהלך 24 שעות הבאות מטפלת החברה בקשר מול המלון, מתאמת את שינוע הארוחה ומגדירה את הלו"ז, בסיומו חוזרת אל הלקוח, מאשרת את ההזמנה ומחייבת אותו בתשלום. כושר בוקינג מספקת באופן דומה ארוחות לקבוצות בכל רחבי אירופה, במחיר הוגן ובשירות מצוין. בתקופת ההרצה יפעל השירות ביעדים מוגבלים כמו ברצלונה, קראקוב, וורשה ולונדון.
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.