מערכת COL
|
יום כ' חשוון ה׳תשע״ח
09.11.2017
פרגיות בשום ודבש • מתכון לשבת
השבוע במדור אנו מגישים לכם מתכון נהדר לפרגיות בשום ודבש - הדליקטס של העוף • מתכון מעולה וחגיגי לשבת, מתאים גם לארוחה חגיגית בימות החול, שכולם יאהבו • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • פרגיות בשום ודבש
הצעת הגשה: נתחי פרגיות על מצע חצילים
פרגיות בשום ודבש
מאת: שלומית
מצרכים:
פרגיות (עדיף טרי מקפוא)
3 בצלים חתוכים גס
כסלסילת פטריות חתוכות
8 שיני שום בינוניות
3 כפות דבש גדושות
כף סויה
כף צ׳ילי מתוק (או חריף)
אופן ההכנה:
סדרו את הפרגיות בתבנית אפיה. פזרו מעליהן ומהצד את הבצל ואת הפטריות.
בקערונת- לאחר שקטשנו את השום, ערבבו אותם עם חומרי התיבול ועם 3 כוסות מים רותחים עד לקבלת תמיסה אחידה וצקו אותה מעל הפרגיות.
כעת עיטפו את התבנית בנייר כסף וצרו בו חורים עם מזלג ב4 פינות התבנית.
הכניסו לתנור שחומם על 200 מעלות לכשעה - או עד שהפרגיות נהיות רכות.
כעת הסירו את נייר הכסף והכניסו לתנור לאפיה של עוד רבע שעה.
הפרגיות יקבלו צבע יפה ומעטה קריספי (בגלל הרוטב הן לא יתייבשו).
*
הצעות הגשה: כעת הגישו לצד אורז, או תפו"א אפויים, או תפו"א פירה. ניתן להגיש על מצע חצילים מטוגנים (כמו בתמונה)
בהצלחה ובתיאבון!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות