מערכת COL
|
יום ח' אייר ה׳תשע״ז
04.05.2017
כרוב ממולא • מתכון לשבת
הממולאים שאנו מגישים לכם במדור, הם חגיגה: עטיפת ירק החובקת את תערובת הבשר והאורז וטבולה ברוטב אדמדם. תתכוננו לשמוע: "אמא, אפשר עוד?" • בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה • כרוב ממולא בבשר ואורז
מאת: שלומית
כרוב ממולא
מצרכים:
בשר טחון - 1 ק"ג
בצל - 2 יחידות בינוניות, קצוצים דק.
שום - 6.5 שיניים, 6-7 שיני שום קצוצות.
פטרוזיליה - 1/2 צרור, קצוצה.
כוסברה - 1/2 צרור , קצוצה.
אורז בסמטי - 3/4 כוס
שמן קנולה - 2 כפות
רסק עגבניות - קופסת פלסטיק
מלח - 1½ כפיות שטוחות, כפית + חצי כפית.
פלפל שחור - 1½ כפיות שטוחות, כפית + חצי כפית.
פפריקה מתוקה - 3/4 כפית שטוחה, חצי כפית + רבע כפית.
פפריקה חריפה - 3/4 כפית שטוחה, חצי כפית + רבע כפית.
סוכר - 1/2 כפית שטוחה.
כרוב- יחידה בינונית ללא הליבה.
מים רותחים - עד לכיסוי
6 מנות/יחידות: כ- 6 מנות.
אופן ההכנה:
1. להוציא את הליבה של הכרוב ולבשל בסיר - להפריד את העלים אחד אחד. להכין את כל העלים בערימה.
2. לערבב היטב את כל חומרי המלית ולהכניס למקרר להתגבשות טעמים - בשר, בצלים, שום, פטרוזיליה, כוסברה, אורז, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, כפית מלח, כפית פלפל שחור ו- 2 כפות שמן.
3. בסיר רחב וכבד למלא כל עלה ולגלגל ממש כמו לסיגר עבה ויפה.
4. לסדר את כל העלים בשכבות שכבות. להניח צלחת שטוחה מעל (בכדי שהממולאים ישמרו על צורתם ולא "יברחו").
5. לערבב את כל חומרי הרוטב ולשפוך לסיר הממולאים (רסק עגבניות, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, רבע כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה, חצי כפית סוכר ומים (כדי "לפתוח" את התבלינים)).
6. למלא במים עד כיסוי הממולאים ועוד קצת.
7. להניח על אש גבוהה למשך כ- 10-15 דקות. לאחר מכן להוריד לאש נמוכה למשך כשעתיים.
9. לבריאות (:
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות