מערכת COL | יום כ"ו אלול ה׳תשע״ו 29.09.2016

מנות חגיגיות לארוחת החג: מטבחב"ד בספיישל חגיגי ● וידאו

מרכז התקשורת החב"די - COL, מתכבד להגיש את תוכנית הבישול הפופולרית 'מטבחב"ד' בספיישל חגיגי לראש השנה ● הפעם בתוכנית הבישול: הרצל קוסאשוילי מארח במטבח את העיתונאי מענדי גרוזמן, שמכין מנת חג קלה וטעימה: דג סלמון במרינדת שום ותבלינים על מצע אספרגוס, ואילו הרצל מכין מנת צלי בקר בקדירת ירקות שורש ויין אדום >> בואו לראות ● מגזין ראש השנה מנת חג מטבחב"ד
מנות חגיגיות לארוחת החג: מטבחב
(צילום וידאו: שניאור שיף וצביקי ריבקין. עריכה: צביקי ריבקין, COL)
מטבחב"ד - ספיישל חגיגי לראש השנה

דג סלמון במרינדת שום ותבלינים

מצרכים:

4-5 פרוסות דג סלמון מפולט
5 שיני שום
מלח
מלח לימון
פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה
זרעי כוסברה
4 כפות שמן זית
לימון
צרור אספרגוס

אופן הכנה:
מרתיחים מים בסיר נמוך. לאחר שהמים מגיעים לרתיחה, מבשלים בתוכם לשתיים שלוש דקות בלבד את גבעולי האספרגוס, לאחר שקצצנו כשליש מאורכם מהחלק האחורי שלהם.

לאחר מכן לוקחים שקית שאפשר לסגור אותה הרמטית. מוזגים לתוכה את שמן הזית, מניחים בפנים את פרוסות הדג ומוסיפים עליהם את התבלינים (במינון) ואת שיני השום לאחר שקצצנו אותם דק-דק, כשלבסוף סוחטים חצי לימון אל תוכך השקית.

סוגרים את השקית ומעסים את פרוסות הדג עם משרה השמן והתבלינים ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות של ספיגת וספיחת הטעמים והתבלינים.

משטחים בתבנית נמוכה את האספרגוס, מזליפים עליו מעט שמן זית, מוסיפים קצת מלח לימון ופלפל שחור גרוס גס. מניחים מעל את פרוסות הדג, ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות למשך רבע שעה בדיוק.

קדירת צלי בקר וירקות שורש ביין אדום

מצרכים:

קילו בשר בקר (רצוי מספר 4 או מספר 6-פילה מדומה)
7 שיני שום
1 בצל לבן - גדול
1 בצל סגול - גדול
2 בטטות - בינוני
5-6 תפו"א - בינוני
סלרי
2-3 גזר - בינוני
שורש פטרוזליה/שורש כוסברה מקולף
פלפל אנגלי
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פלפל (צ'ילי) גרוס
זנגביל (ג'ינג'ר)
כורכום
אבקת בצל
עלי דפנה
שמן זית
2 כוסות יין אדום

אופן הכנה:
מחממים שמן בתחתית הסיר על האש, פורסים את הבשר לפרוסות לא עבות או לקוביות, ומביאים אותם לסגירה בסיר, עד שינוי הצבע מאדום ללבן.

לאחר מכן מוסיפים את הירקות החתוכים, גבעולי הלסרי, ומוסיפים תבלינים. מערבבים הכל, ולאחר מכן מוזגים על כל תכולת הסיר את שתי כוסות היין.

מוסיפים לאחר מכן מים, עד לכיסוי כל תכולת הסיר, בוחשים קלות ומשאירים עד לרתיחה על אש גבוהה.

לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש למשך חצי שעה נוספת. כדאי לבדוק שמפלס המים לא יירד יותר מידיי. לאחר מכן, מניחים את הסיר על הפלטה, ולאחר כמה שעות הצלי מוכן לאכילה.

לבריאות!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.