מערכת COL
|
יום י"ב אלול ה׳תשע״ו
15.09.2016
שבקיה מרוקאית ● מתכון לשבת
השבוע אנו מביאים לכם מתכון למשהו מתוק במיוחד - שבקיה מרוקאית ● השבקיה כל כך טעימה שבזמן הטיגון כדאי להשגיח גם על מה שכבר מוכן - היא נוטה להיגמר עוד בטרם הגשנו אותה לשולחן ● אזהרה: המתכון אינו דל-קלוריות! ● בפנים - המתכון המלא ואופן ההכנה שבקיה מרוקאית
מאת: שלומית
מתכון לשבקיה מרוקאית
מצרכים:
מים שמן וקמח
לסירופ: כוס סוכר +חצי כוס מים+ מיץ מחצי לימון
שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
• שופכים לקערה כוס שמן וכוס מים
• מנפים לתוך הקערה קמח ולשים תוך כדי - ממשיכים לנפות קמח עד שהבצק נעשה נעים ושמנוני
• נדרשת לישה מרובה ככל שאפשר. כלומר, כדאי ללוש ולתת לנוח ושוב ללוש וכן הלאה (לפחות 6 פעמים)
• מרתיחים סיר עם שמן עמוק
• יוצרים עיגולים בגודל של פינג פונג, מרדדים וחותכים פסים בתוך מלבן לא עד הסוף כדי שתיווצר רשת
• את הרשת קולעים אחד בשני ומכניסים לתוך השמן העמוק
• צריך לשים לב שהרשת לא "תפתח" בעזרת מזלג
• לאחר הטיגון טובלים בסירופ המוכן ומפזרים שומשום
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות