מערכת COL | יום י"ב אלול ה׳תשע״ו 15.09.2016

שבקיה מרוקאית ● מתכון לשבת

השבוע אנו מביאים לכם מתכון למשהו מתוק במיוחד - שבקיה מרוקאית ● השבקיה כל כך טעימה שבזמן הטיגון כדאי להשגיח גם על מה שכבר מוכן - היא נוטה להיגמר עוד בטרם הגשנו אותה לשולחן ● אזהרה: המתכון אינו דל-קלוריות! ● בפנים - המתכון המלא ואופן ההכנה  שבקיה מרוקאית
שבקיה מרוקאית ● מתכון לשבת

מאת: שלומית

מתכון לשבקיה מרוקאית

מצרכים:

מים שמן וקמח
לסירופ: כוס סוכר +חצי כוס מים+ מיץ מחצי לימון
שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

• שופכים לקערה כוס שמן וכוס מים
• מנפים לתוך הקערה קמח ולשים תוך כדי - ממשיכים לנפות קמח עד שהבצק נעשה נעים ושמנוני
• נדרשת לישה מרובה ככל שאפשר. כלומר, כדאי ללוש ולתת לנוח ושוב ללוש וכן הלאה (לפחות 6 פעמים)
• מרתיחים סיר עם שמן עמוק
• יוצרים עיגולים בגודל של פינג פונג, מרדדים וחותכים פסים בתוך מלבן לא עד הסוף כדי שתיווצר רשת
• את הרשת קולעים אחד בשני ומכניסים לתוך השמן העמוק
• צריך לשים לב שהרשת לא "תפתח" בעזרת מזלג
• לאחר הטיגון טובלים בסירופ המוכן ומפזרים שומשום

בהצלחה!

הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.