מערכת COL
|
יום כ"ח אב ה׳תשע״ו
01.09.2016
לזניה חלבית ועשירה ● מתכון לשבת
השבוע במדור, מתכון נפלא ללזניה חלבית ועשירה ● הלזניה היא מנה מרעננת ומשביעה היכולה להיות מוגשת כמנה עיקרית בארוחה חלבית לצד סלט ירקות ● בפנים המתכון המלא ואופן ההכנה לזניה חלבית
מאת: שלומית
מצרכים -
לרוטב שמנת:
25 גר' חמאת תנובה
1 בצל בינוני חתוך בינוני
1 כוס פטריות חתוכות
1.5 כפית אבקת מרק פטריות
2 כפות בזיליקום קצוץ
5 עלי בזיליקום קצוצים
2 קופסאות שמנת עמידה לקצפת 38% "השף הלבן"
כוס חלב
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב עגבניות:
כף שמן לטיגון
1 בצל בינוני חתוך בינוני
2 עגבניות טריות מגורדות
1/4 כפית סוכר, לבן או חום
200 גר' רסק עגבניות (2 חבילות קטנות(
כפית פפריקה אדומה
כף אורגנו יבש
5 עלי בזיליקום קצוצים
מלח פלפל לפי הטעם
2 כוסות מים חמים
חבילת עלי לזניה
חבילת פתיתי גבינת מוצרלה
חבילת עלי לזניה
אופן ההכנה:
* מכינים את רוטב השמנת:
מטגנים בצל בחמאה, לאחר הזהבה קלה מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן. מתבלים עם אבקת מרק, מלח - פלפל וכשכל התבלינים נספגים מוסיפים את השמנת והחלב. מביאים לרתיחה מנמיכים אש ומוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים. מבשלים עוד כ- 10 דק'
* מכינים את רוטב העגבניות:
מטגנים בצל בשמן עד להזהבה ,מוסיפים עגבנית טריות וסוכר, ממשיכים לטגן ומוסיפים רסק עגבניות ותבלינים. מאחדים את התערובת ומוסיפים מים, מרתיחים ומנמיכים את האש לעוד כרבע שעה.
* את שני הרטבים מערבבים יחד ומצננים מעט עד שהרוטב מסמיך, ניתן להוסיף קורנפלור לזירוז התהליך.
* משמנים תבנית אלומיניום מרובעת (אפשר גם בתבניות אישיות) ומתחילים לערום בשכבות
שכבת עלי לזניה, עליה תערובת הרטבים ומעל מפזרים בנדיבות את הגבינה המגורדת וחוזר חלילה עד לגובה הרצוי, בד"כ 3 שכבות של עלים. מסיימים בהמון גבינה בשכבה העליונה.
* כדי למנוע הידבקות של עלי הלזניה לתחתית ולבישול טוב יותר, ניתן לפזר קצת מהרוטב על התבנית לפני השכבה הראשונה של עלי הלזניה.
* מכניסים הכל לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ומוציאים כשהגבינה למעלה מבעבעת ומשחימה מעט.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות