מערכת COL
|
יום כ"א אב ה׳תשע״ו
25.08.2016
הכנתם פעם טבית? ● מתכון לשבת
הטבית הוא חמין עיראקי טעים וקל לעיכול, אפשרות מתאימה לימות השבת החמים ● מדובר למעשה באורז ועוף, מה שאהוב גם על ילדים ● במקור, נוהגים למלא את העוף באורז ולתפור את העור כך שהאורז יקבל היטב את הטעם. לפניכם מתכון פשוט יותר, וטעים לא פחות ● בפנים - המתכון המלא ואופן ההכנה טבית עיראקי
מאת: שלומית
מצרכים:
4 כרעי עוף מחולקים
קילוגרם אורז
3 בצלים גדולים קצוצים דק
2 כפיות מלח
3-4 כפות בהרט
כ- 200 גרם רסק עגבניות
עלי מנגלוד (עלי סלק) חתוך גס- לא חובה
3 עגבניות חתוכות לקוביות
6 עד 7 כוסות מים
פפריקה מתוקה (או חריפה)
פלפל שחור
אופן ההכנה-
קוצצים את הבצלים וחותכים את העגבניות ועלי המנגולד.
מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל, העגבניות והעלים.
מוסיפים את רסק העגבניות, המים, המלח, הבהרט ושאר התבלינים ומערבבים היטב.
מכניסים לסיר את כרעי העוף. מביאים אותם לרתיחה, מחלישים ומבשלים במשך חצי שעה נוספת כשהסיר מכוסה.
מוציאים את כרעי העוף בלבד ומשאירים את הרוטב בסיר. שוטפים ומסננים את האורז ומכניסים אותו לסיר עם הרוטב שנשאר. מכסים שנית את הסיר.
מביאים לרתיחה (יש להיזהר שלא לשרוף את האורז), מעבירים לאש נמוכה ומבשלים עשרים דקות. לאחר מכן מחזירים את כרעי העוף לסיר ותוחבים אותם לתוך האורז.
מכסים את הסיר פעם נוספת ומכניסים אותו לבישול בתוך התנור על חום נמוך עד בינוני (כ125 עד 150 מעלות) למשך כשעה וחצי.
מניחים את הסיר על הפלטה בכניסת השבת ומכסים במגבת עד לסעודת השבת ביום.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות