מערכת COL
|
יום י"ד אב ה׳תשע״ו
18.08.2016
קובנה תימנית אותנטית ● מתכון לשבת
כל כך חם בחוץ כך שלעיתים הצ'ולנט עלול להיות כבד מידי לאכילה בקידוש של שבת ביום. הקובנה התימנית היא מעין חמין אלטרנטיבי. גם היא יושבת על הפלטה במשך לילה, אך הקובנה קלילה בהרבה ואהובה על כולם. את הקובנה מגישים לצד רסק עגבניות טרי, מרענן וביתי ● בפנים – המתכון ואופן ההכנה מתכון לקובנה תימנית אותנטית
מאת: שלומית
מתכון לקובנה תימנית אותנטית
מרכיבים-
1 ק"ג קמח
25 ג' שמרים
קורט מלח
3 כפות סוכר
2/3 מרגרינה (אפשר גם חצי מחמאה \ חצי מרגרינה בלי מלח)
מים ( לפי הצורך )
אופן ההכנה-
• מערבבים יחד בקערה את כל החומרים ביחד למעט המרגרינה ולשים עד שהבצק מוכן
• נותנים לבצק לנוח עד לתפיחה
• אחרי התפיחה הראשונה - מחלקים לחתיכות
• מקמחים את חתיכות הבצק ונותנים לבצק לתפוח שוב
• לאחר התפיחה מרדדים את חתיכות הבצק
• ממיסים את המרגרינות (לא לנוזלי אלא כך שהיא רכה) ומורחים על הבצק
• מגלגלים והופכים את החתיכות המרודדות לחתיכות עגולות (כמו רולדה)
• לוקחים סיר של קובנה (סיר מיוחד מנירוסטה, ניתן לרכוש בחנויות לכלי בית \ מטבח)
• כדאי לשים בתחתית הסיר פרוסות דקות של לחם ועליהן נייר פרגמנט (למניעת תחתית שרופה של הקובנה עצמה)
• אם אוהבים "שרוף", אפשר לשים את הקובנה ישר על תחתית הסיר
• אופים בחום גבוה כחצי שעה בתנור
• לאחר האפייה שמים את הקובנה על הפלטה לכל הלילה
*ניתן לשים בתנור לכל הלילה: אפייה על הפלטה תיתן קובנה שחומה יותר, בתנור תתקבל קובנה תימנית בצבע חום בהיר. במידה ורואים שהקובנה נשרפת קצת - כדאי להפוך את הקובנות לצידם השני.
שדרוגים \ תוספות:
*אפשר להוסיף לבצק קצת קצח
*מומלץ למרוח על כל עיגול בצק קצת דבש למעלה או לשים על הקובנה פילן תמרים (לפני האפייה).
הגשה-
מגישים את הקובנה התימנית עם עגבניות טריות מגורדות.
מתכון לקובנה תימנית אותנטית
מרכיבים-
1 ק"ג קמח
25 ג' שמרים
קורט מלח
3 כפות סוכר
2/3 מרגרינה (אפשר גם חצי מחמאה \ חצי מרגרינה בלי מלח)
מים ( לפי הצורך )
אופן ההכנה-
• מערבבים יחד בקערה את כל החומרים ביחד למעט המרגרינה ולשים עד שהבצק מוכן
• נותנים לבצק לנוח עד לתפיחה
• אחרי התפיחה הראשונה - מחלקים לחתיכות
• מקמחים את חתיכות הבצק ונותנים לבצק לתפוח שוב
• לאחר התפיחה מרדדים את חתיכות הבצק
• ממיסים את המרגרינות (לא לנוזלי אלא כך שהיא רכה) ומורחים על הבצק
• מגלגלים והופכים את החתיכות המרודדות לחתיכות עגולות (כמו רולדה)
• לוקחים סיר של קובנה (סיר מיוחד מנירוסטה, ניתן לרכוש בחנויות לכלי בית \ מטבח)
• כדאי לשים בתחתית הסיר פרוסות דקות של לחם ועליהן נייר פרגמנט (למניעת תחתית שרופה של הקובנה עצמה)
• אם אוהבים "שרוף", אפשר לשים את הקובנה ישר על תחתית הסיר
• אופים בחום גבוה כחצי שעה בתנור
• לאחר האפייה שמים את הקובנה על הפלטה לכל הלילה
*ניתן לשים בתנור לכל הלילה: אפייה על הפלטה תיתן קובנה שחומה יותר, בתנור תתקבל קובנה תימנית בצבע חום בהיר. במידה ורואים שהקובנה נשרפת קצת - כדאי להפוך את הקובנות לצידם השני.
שדרוגים \ תוספות:
*אפשר להוסיף לבצק קצת קצח
*מומלץ למרוח על כל עיגול בצק קצת דבש למעלה או לשים על הקובנה פילן תמרים (לפני האפייה).
הגשה-
מגישים את הקובנה התימנית עם עגבניות טריות מגורדות.
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות