מערכת COL
|
יום כ"ט תמוז ה׳תשע״ו
04.08.2016
חטיף בריאות מתוק ● מתכון לשבת
'בין הזמנים' או-טו-טו כבר כאן ואיתו הקריאות התכופות של "אמא, אני רעב", שפירושו בעצם "אני רוצה לנשנש משהו ועדיף שיהיה מתוק" ● בדיוק בשביל זה הבאנו לכם את המתכון הנפלא של חטיף בריאות מתוק ואהוב על ילדים, הנותן את הערכים התזונתיים החשובים לבריאותם ● בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה ● ולא פחות חשוב: ניתן להכין עם הילדים חטיף בריאות
חטיף בריאות מתוק
מאת: שלומית
החומרים לתבנית 30*20 (20 חטיפים מלבניים):
2/3 1 כוסות (170 גר') קוואקר שלם
1/2 כוס (120 גר') סוכר חום
1/3 כוס (42 גר') קמח מלא
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
1 (100 גר') כוס אגוזים
3/4 כוס (75 גר') פצפוצי שוקולד או צימוקים
1/3 כוס (80 מ"ל) טחינה
1/4 כוס (60 מ"ל) דבש/ סילאן
70 גר' חמאה מומסת (לפרווה- מרגרינה \ שמן)
1 כף מים
אופן ההכנה:
• מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
• בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים- קוואקר, סוכר חום, קמח מלא, מלח, קינמון, אגוזים ופצפוצי שוקולד/צימוקים.
• בקערה נפרדת מאחדים את כל החומרים הרטובים- טחינה, דבש / סילאן, חמאה ומים. מערבבים היטב.
• שופכים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שנוצרת מסה אחידה ללא חלקים יבשים.
• מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משטחים את התערובת ומהדקים היטב.
• אופים בתנור למשך 25-30 דקות, עד שהצדדים משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שחותכים. מאוד חשוב לא לחתוך לפני שהגרנולה התקררה לגמרי, אחרת לא יהיה ניתן לחתוך.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות