מערכת COL
|
יום ט"ו תמוז ה׳תשע״ו
21.07.2016
פאי אפרסקים ● מתכון לשבת
פירות הקיץ הם תענוג בפני עצמו, אפשר פשוט לשטוף אותם ולהגיש. הצבעוניות, המתיקות, החמיצות והצבעים החיים - מרעננים, ונעימים להגשה בסיום כל ארוחה ● קבלו מתכון של פאי אפרסקים מדהים ועשיר בטעמו, נפלא כקינוח לסעודת שבת ● בפנים - המתכון המלא ● מגזין שישי פאי אפרסקים
מאת: שלומית
מתכון לפאי אפרסקים
מצרכים:
200 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1 ביצה
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
למלית:
4 כפות ריבת שזיפים
מעט סוכר לפיזור
7 אפרסקים שטופים וחצויים
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחותכים שליש ממנו ומניחים אותו בהקפאה .
2. משטחים את שאר הבצק לתבנית פאי גודל 26 ומורחים את הבצק בריבה .
3. מניחים את חצאי האפרסק בתוך הפאי
4. מפזרים מעט סוכר מעל הפירות.
5. את הבצק שבמקפיא מגרדים מעל הפאי בפומפיה גסה .
6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כ 45 עד 50 דקות עד שמתקבל גוון זהוב חום.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות