מערכת COL
|
יום ט' תמוז ה׳תשע״ו
15.07.2016
לא תאמינו מה אפשר להכין מקישואים ● מתכון לשבת
אחד השילובים המוצלחים של בקר טחון, הוא עם קישואים. נוסיף את האורז ורוטב העגבניות וקיבלתם מתכון מושלם לקישוא ממולא, שכולם יאהבו ● המנה הזו תפאר את שולחן השבת, בטעם נפלא ● בפנים - המתכון המלא ואופן ההכנה קישואים ממולאים
מתכון לקישוא עגול ממולא -
מצרכים:
10 קישואים עגולים
250 גר' בשר בקר טחון
250 גר' עוף טחון
5 עגבניות
1 בצל גדול או שניים בינוניים
2 כפות רסק עגבניות
כוס אורז לבן
5 שיני שום כתושות
3 כוסות מים
2 כפיות זנגביל יבש טחון
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
2 כפיות פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון
אופן הכנה:
1. מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך.
2. קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה, חותכים את העגבניות לקוביות ומכניסים לסיר עם הבצל, מוסיפים מעט מלח וממשיכים לחמם עד שהעגבניות מגירות נוזלים.
3. מוסיפים לסיר את המים, את הפפריקה האדומה, הסוכר ואת רסק העגבניות, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר, מניחים להתבשל בזמן שמכינים את הקישואים.
4. מורידים את החלק העליון של הקישואים ושומרים את "הראשים" שנוצרו בצד. מרוקנים את תוכם בעדינות בעזרת כפית או סכין קטנה, את מה שהוצאנו מהקישואים מכניסים לסיר עם הרוטב.
5. בקערה רחבה שמים את הבשר, העוף, האורז ואת שארית התבלינים ומערבבים היטב עם הידיים.
6. ממלאים את הקישואים אך מקפידים שלא לדחוס את תערובת הבשר ולמלא רק עד החצי (האורז תופח וזקוק למקום), מניחים אותם בסיר ועל כל קישוא מניחים את ה"ראש". מכסים ומבשלים למשך כשעה וחצי על אש נמוכה.
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות