מערכת COL
|
יום א' תמוז ה׳תשע״ו
07.07.2016
קרם ברולה משובח ● מתכון לשבת
השבוע מתארח אצלינו ב'מתכון לשבת' הקינוח הצרפתי המפורסם בגרסת הכנה קלאסית ופשוטה להכנה ● קרם ברולה קנה לו שם פופולרי בכל רחבי העולם, אהוב גם על ילדים והוא סיום מצוין ועשיר לכל ארוחה ● בפנים- המתכון המלא, אופן ההכנה וטיפ להכנת קרם ברולה פרווה ● מגזין שישי קרם ברולה
מאת: שלומית
מתכון לקרם ברולה וניל קלאסי (4 מנות, למנות נוספות- הכפילו כמויות)
החומרים-
375 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 מקל וניל חצוי ומנוקה מגרגרים
4 חלמונים L
60 גרם סוכר
אופן ההכנה-
• מחממים תנור ל-140 מעלות
• מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים
• בסיר או קלחת\קדרה בינוניים שמים שמנת, סוכר ומקל וניל עם הגרגרים ומחממים לרתיחה
• בינתיים טורפים את החלמונים לתערובת מעט יותר בהירה ותפוחה מנפחם הבסיסי
• לאחר שתערובת השמנת הגיעה לרתיחה, מסננים אותה ועושים השוואת טמפרטורות עם החלמונים.
• יוצקים כ-1/3 מכמות השמנת על החלמונים תוך כדי טריפה (על מנת שלא ייקרשו)
• לאחר שהתערובת אחידה מוסיפים את יתרת השמנת
• מניחים לתערובת לעמוד כדקה, על מנת שהקצף שנוצר במהלך הטריפה יעלה למעלה
• מסירים את הקצף באמצעות מרית או כף ומעבירים לתבניות
• אופים במשך 25-30 דקות או עד שהקרם מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רוטט במרכז
• מצננים לחלוטין במקרר.
שריפה והגשה: שמים מעט סוכר על כל ברולה ומבעירים באמצעות ברנר עד שהסוכר מתקרמל, ומגישים מיד.
הערות חשובות:
- ניתן לשמור את הברולה המוכנים עטופים היטב במקרר עד 5 ימים
- אפשר להקפיא את הברולה עד חודש ממועד ההכנה
- לגרסה פרווה: משתמשים בקרם קוקוס בכמות זהה במקום השמנת
בהצלחה!
הוסף תגובה
0 תגובות