מערכת COL | יום א' תמוז ה׳תשע״ו 07.07.2016

קרם ברולה משובח ● מתכון לשבת

השבוע מתארח אצלינו ב'מתכון לשבת' הקינוח הצרפתי המפורסם בגרסת הכנה קלאסית ופשוטה להכנה ● קרם ברולה קנה לו שם פופולרי בכל רחבי העולם, אהוב גם על ילדים והוא סיום מצוין ועשיר לכל ארוחה ● בפנים- המתכון המלא, אופן ההכנה וטיפ להכנת קרם ברולה פרווה ● מגזין שישי  קרם ברולה
קרם ברולה משובח ● מתכון לשבת

מאת: שלומית

מתכון לקרם ברולה וניל קלאסי (4 מנות, למנות נוספות- הכפילו כמויות)

החומרים-

375 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 מקל וניל חצוי ומנוקה מגרגרים
4 חלמונים L
60 גרם סוכר


אופן ההכנה-

• מחממים תנור ל-140 מעלות
• מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים
• בסיר או קלחת\קדרה בינוניים שמים שמנת, סוכר ומקל וניל עם הגרגרים ומחממים לרתיחה
• בינתיים טורפים את החלמונים לתערובת מעט יותר בהירה ותפוחה מנפחם הבסיסי
• לאחר שתערובת השמנת הגיעה לרתיחה, מסננים אותה ועושים השוואת טמפרטורות עם החלמונים.
• יוצקים כ-1/3 מכמות השמנת על החלמונים תוך כדי טריפה (על מנת שלא ייקרשו)
• לאחר שהתערובת אחידה מוסיפים את יתרת השמנת
• מניחים לתערובת לעמוד כדקה, על מנת שהקצף שנוצר במהלך הטריפה יעלה למעלה
• מסירים את הקצף באמצעות מרית או כף ומעבירים לתבניות
• אופים במשך 25-30 דקות או עד שהקרם מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רוטט במרכז
• מצננים לחלוטין במקרר.

שריפה והגשה: שמים מעט סוכר על כל ברולה ומבעירים באמצעות ברנר עד שהסוכר מתקרמל, ומגישים מיד.

הערות חשובות:

- ניתן לשמור את הברולה המוכנים עטופים היטב במקרר עד 5 ימים
- אפשר להקפיא את הברולה עד חודש ממועד ההכנה
- לגרסה פרווה: משתמשים בקרם קוקוס בכמות זהה במקום השמנת

בהצלחה!
הוסף תגובה
0 תגובות
נצפה באתר
עוד באתר
 
העלאת תמונה
x
גרור תמונה לכאן
או
העלה תמונה
ביטול
תייג
טוען תמונות...
שגיאה!
    אישור
    מעלה תמונות...
    התמונות הועלו בהצלחה
    ויפורסמו לאחר אישורן
    התמונות תויגו בהצלחה
    ויוצגו במערכת התמונות
    המשך
    מתוך
    x
    תודה שנרשמת!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    עדכון הנתונים נשמר בהצלחה!
    מבטיחים לשלוח רק את הדברים הכי מעניינים :)
    x
    קיבלנו את בקשתך, לא נשלח יותר הודעות...
    באפשרותך תמיד להתחבר חזרה ולהינות מהעדכונים המעניינים ביותר.