מערכת COL
|
יום י"ז סיון ה׳תשע״ו
23.06.2016
איך תכינו ארטיק מרענן וטבעי ● מתכון לשבת
'המרענן הרשמי' של הקיץ הוא הארטיק האהוב והמוכר. הוא אהוד על בני כל הגילאים ויש בו בדיוק את מנת הקור והמתיקות הנחוצים בכדי לצנן במעט את החום הכבד ● השבוע במדור הבאנו לכם מתכון לארטיקים טבעיים בהכנה ביתית, ואת המתכון הנפלא הזה ניתן להכין עם הילדים ביחד, כך שהחגיגה רק מתעצמת ● בפנים: המתכון המלא ואופן ההכנה ● מגזין שישי מתכון לארטיק טבעי
מצרכים ל-6 ארטיקים:
1 אבטיח קטן (במשקל של כחצי קילו
2 כפיות מיץ לימון טרי
כלים:
מעבד מזון / בלנדר /בלנדר מוט, מסחטה, מסננת, כוס מדידה, מתקן פלסטיק להכנת ארטיקים- אם אין- כוסות חד פעמיות ומקלות ארטיק או כפיות להכנה עצמית.
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל המצרכים לבלנדר /מעבד מזון ומפעילים עד שהתערובת טחונה לחלוטין.
2. שופכים אל תוך מסננת שמתחתיה כוס מדידה גדולה ומעבירים דרך המסננת עד שהנוזל חלק לחלוטין. מומלץ להשתמש בכוס מדידה מאחר וכך יהיה קל יותר למזוג לאחר מכן לתוך שקעי הארטיקים או אל כוסות ההכנה.
3. מוזגים את הנוזל המוכן אל תוך השקעים באופן שווה. לא מוזגים עד הסוף מאחר שבזמן ההקפאה הנוזל תופס יותר מקום בתבנית.
4. אם מכינים בכלים המיועדים לארטיקים, מעבירים למקפיא ל-4-5 שעות לפחות (עדיף ללילה שלם). אם משתמשים בכוסות ומקלות ארטיק - מעבירים למקפיא לשעה בכדי שהנוזל יתגבש מעט, מכניסים מקלות ארטיק לכל שקע ומחזירים שוב למקפיא ל-4-5 שעות לפחות.
על פי אותו אופן ההכנה, ניתן להכין גם את הטעם הבא:
רכיבים ל-6 ארטיקים:
4-5 אפרסקים/ נקטרינות - אפשר לשלב
2-3 כפות דבש נוזלי
1/2 כפית תמצית וניל
1 יוגורט בטעם אפרסק
בהצלחה!
למקרה שפספסתם
הוסף תגובה
0 תגובות